Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2402.13
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Emre'nin dönüşü ve öfke

Emre Belezoğlu yurtdışından döndü. Fenerbahçe bu transferi yapmakla isabetli davranmıştır. Emre gibi üstün yetenekleri olan bir futbolcu ülkemiz adına kazançtır. Futbol maçlarının sonucunu yıldız oyuncular değiştirir. Emre de bu kategoriye giren bir oyuncudur.

Emre'nin Galatasaray'daki başarılarını hepimiz kıvançla hatırlıyoruz. Galatasaray'ın Avrupa'daki başarılarında Emre'nin rolü büyüktür. Galatasaray'ın UEFA kupasındaki efsane kadrosunu ve Emre'yi bugün de gururla hatırlıyoruz.

Emre'nin Milli Takıma katkılarını da unutmamak gerekiyor. Güney Kore'deki Dünya Kupası'nda üçüncü olan takımımızda Emre de vardı. Emre yeteneği ve çalışması, düzgün hayatı tarzı sayesinde kaptanlığa kadar yükseldi. Milli Takımın unutulmazları arasında yer alan Emre birçok genç oyuncu için de "rol-model" olmuştur.

Emre'nin yurt dışındaki futbol hayatı da genellikle başarılı geçmiştir. Gerek İtalya'da gerekse İngiltere'de başarılı bir futbol kariyeri sergilemiştir. Emre yurt dışı deneyimiyle Türk Futbol tarihine geçmiştir.

Emre'nin İspanya yolculuğu da başarısının bir göstergesidir. Atletico Madrid'de Arda ile birlikte ülkemizi gayet güzel temsil etmiştir. Orada da klasını konuşturmuş, kendinden söz ettirmiştir.

Emre'nin Fenerbahçe'ye geri gelmesi kararı yerindedir. Aykut Kocaman'ın manevi yükü hafifleyecektir. Alex'in gölgesi Emre'nin yetenekleri sayesinde ortadan kalkacaktır. Aykut Kocaman ve Emre gibi iki yerli aktöre sahip çıkmak herkesin görevidir. Umarız ki Fenerbahçe şaha kalkar ve Avrupa'da başarılı olur.

Ancak Emre'yi bekleyen tehlike var; Öfke. Öfkesini kontrol etmekte zorlandığını görüyoruz. Geçmişte kendisine haksızlıklar yapıldığını biliyoruz. Eleştirilerin kendisini etkilediğini ve üzdüğünü tahmin ediyoruz. Ancak bütün bunlar öfkenin zararlarını telafi edemiyor. Öfkesinin esiri olmayan Emre'nin şaha kalkacağına inanıyoruz.

Hasıl-ı kelam: "Öfke ve başarı zıt durumlardır ve futbolcuda öfke denetimi şarttır"