Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.81
Gram Altın
2435.16
BIST 100
9976.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Nisan 2018

Erdoğan koltuğu bırakacak!

Erken seçim kararı beklenmiyordu. Meğerse tüm partiler hazırmış! Ne var ki aday belirleme konusu kolay değil. Gözler olası adaylarda. Bu arada MHP lideri Bahçeli, aylar öncesinden adayımız Erdoğan demişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da ben adayım demedi. Koltuğu kime emanet edebilir diye zihnimizi zorlayan sorular var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Nisan 2018 Pazartesi günü koltuğunu devrediyor!

Son günlerde erken seçim ile yatıp kalıyoruz. İnsanımızın hayatına siyasetin bu denli girmesi ne kadar doğrudur, tartışmak gerekir. Siyasu00ee mecrada günübirlik değişen politikalar varken, insanımızın siyasete bağlı ilişkiler kurduğunu, geleceğini buna bağlı planladığını görüyoruz. Bu kadar da siyaset fazla! İşimize bakmamız gerekir.

Her işin başı eğitim diyoruz ama bu alanda fazla kafa yormuyoruz. Üniversiteye giriş, liselere giriş derken eğitim alanında birçok atılım yapılıyor. Çocukların çocukluğunu yaşayabileceği, gençlerin gelecek kaygısı olmadan üniversite okuyabileceği bir ortamı hazırlamak en büyük ödevimiz olmalıdır.

Önümüzde bu kadar mühim konular varken neredeyse 24 saat siyaset konuşuyoruz. Çocuklarımızı bekleyen tehditleri neden konuşmayız? Eğitimi öncelemeden bir gelecek planlamak sakattır. Bu gerçeği bilen ve gören AK Parti hükümeti, daima bahsettiğimiz gibi bir kez daha yineleyelim, bütçeden en büyük payı eğitime ayırmaktadır.

Gerek yükseköğretim gerekse ortaöğretimde gençlerimizin zihinsel, sosyal, akademik ve bedensel gelişimleri için projeler üreten ve üretilen projeleri destekleyen hükümet, en büyük yatırımı da gençlerimize yapmış oluyor. Tüm bu yatırımlar, emekler, harcamalar neden?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, modern çağın tüm imkanlarını gençliğin eğitimi ve geleceği için seferber etmiş durumdadır. Gençlik kolları en güçlü parti AK Parti'dir. Gençlerin önünü açacak her hamleyi gerçekleştirmeye çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite gençliği için de en yüksek burs imkanlarını sağlamış durumda. Yükseköğretim yurt kapasiteleri artmış, gençler daha nezih ortamda istedikleri kişi sayısına uygun odalarda barınma imkanına sahiptir. Devlet, gençliğe sahip çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çalışma ekibinin çoğu 30'lu yaşlarda. Bu yaşlarda devletin en önemli kademelerinde görev alabilmek eskiden imkansızdı. Varsa bile çok az kişi kritik görevlere gelebilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partide de daima gençlerin önünü açıyor. Genç vekiller, bakanlar ile yoluna devam ediyor.

Şimdi önümüzde yine bir seçim var. AK Parti'de de "üç dönem" kuralı var. Bu kural aslında partiyi daima zinde tutmak ve gençlerin önünü açmak için getirilmiştir. AK Parti'nin üç dönem kuralını işletmesi gerekir. Gençliğe bu kadar emek verip, seçilme yaşını 18'e düşüren AK Parti'nin 24 Haziran'da gençlere yol vermesi gerekir.

Her işin başı eğitim diyorum tekrar. Okullarımız hemen her imkana sahiptir. Öğretmen ihtiyacı olmayan, teknolojik alt yapısı tamam, kütüphaneleri, sosyal ve sportif faaliyet alanları bakımından eksiksiz okullar hazırlamaya çalışılmaktadır. MEB yeniliği, gelişimi, teknolojiyi en önemli mesele haline getirmiş durumdadır. Eğitim bilgi aktarımı olmaktan çıkmıştır. Bilgiye ulaşma yolları, bilginin kullanımı ve rehberlik esas alınmaya başlanmıştır. Bunlar iyi yönlerdir. Elbette bir konu canımızı sıkıyor. Malu00fbm olduğu üzere sınavlar! Çok sık değişen sınav sistemi öğrencilerimizi, eğitim camiamızı ve toplumuzu tedirgin ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitime, gençlere bu kadar önem vermesi ve bütçeden en büyük payı eğitime ayırmasının nedeni ise bir gün koltuğu devredecek olmasıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan 2018 Pazartesi günü koltuğunu devredecek. Temsilu00ee de olsa gelecek için bir mesajdır. Geçen yıl 23 Nisan'da koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Yiğit Türk'e devreden Erdoğan, çocuklara "3 kişinin elini öpeceksiniz: anne, baba ve öğretmenleriniz" tavsiyesinde bulunmuştu.

Eğitim olmadan asla! Şenol Güneş'in kafasının yarılmasına gösterilen tepki, öğretmenler dövüldüğünde, kurşunlandığında da gösterilseydi, bugün Şenol Güneş gibi beyefendi ve vatanperver bir hocanın başına cisim fırlatılmazdı.

Koltuklar devredilecek bir gün ama iyi bir nesil yetiştiremezsek devredilecek ne koltuk ne devlet kalır! Vesselam!