Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

26 Ekim 2015

'Erdoğan kutuplaştırıyor' kervanına katılanlar

2009 Aralık ayında Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir maden ocağında meydana gelen patlama sonucu oluşan göçükte 19 işçi hayatını kaybetmişti. Ölen maden işçilerinin yakınlarıyla görüşen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan toplumu kutuplaştırmış durumdadır. İnsanlar daha özgürce düşünce ifade edebilecekleri ortamı şu andaki Türkiye'de bulamıyor. Bu baskıyı yargıda, medyada, sivil toplum örgütleri ile işçi ve sendikaların üzerinde görüyoruz. Sayın Başbakan 'Tiran anlayışıyla' ülkeyi yönetiyoru2026 Şeklinde devam eden ifadeleriyle taziyelerini bildirmişti! Ondan bir yıl önce Yalçın Küçük, Erdoğan'ı akıl hastası ilan etmiş ve Epilepsi ile Orgazm adlı bir de kitap kaleme almıştı. Bir kitap kesmeyince Hasta Despot adlı ikinci kitabını da piyasaya sürdü. Cumhuriyet'ten İlhan Selçuk da köşesinden "Saralı cumhurbaşkanı ister misiniz?" türünden bir yazı kaleme almıştı. Türkiye'yi olağanüstü bir gerilime sürükleyen Recep Tayyip'in derdi nedir Allahaşkına? diye soruyordu..!

İktidara geldiği günden beri Tayyip Erdoğan nefreti hiç bitmedi bilakis katlanarak arttı. Hiç kuşku yok ki bunda Erdoğan'ın ülkeyi tek kutuplu vesayetçi rejimin kontrolünden çıkararak, tüm farklılıklarımızla birlikte hem Ortadoğu'da hem de kendi içinde güçlü, zengin, demokratik ve bağımsız bir ülke haline getirmek için verdiği mücadelenin önemli bir payı vardır. Kavganın asıl sebebi budur. Bu yüzdendir ki en basından beri hem içeride hem de dışarıda varlığı ile ülkeyi ortadan ikiye bölüyor, ülkedeki gerilimin ayrışmanın kutuplaşmanın tek sebebi Erdoğan'dır şeklinde devam eden ve bugünlere kadar gelen (paralel yapı patentli) büyük bir algı operasyonu başlatıldı. Bakalım neler demişler..

Bahçeli: Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayyip Erdoğan'ın kuşatması ve tazyiki altındadır." Erdoğan israf, itham, inkar ve iftiradır. Erdoğan kavga, kutuplaşma, karanlık ve kargaşadır.

İngiliz Financial Times "Zaptedilemeyen Erdoğan bölünmüş bir Türkiye'ye başkanlık edecek" başlıklı makalesinde; Başbakan Erdoğan'ın siyasi söylemleri ve tavrının ülkede kutuplaşmaya yol açıyor.

Ece Temelkuran, 2013 İngiliz Parlamentosu'nda düzenlenen bir toplantıda: Erdoğan süreklilik kazanan aşağılayıcı üslubuyla toplumu kutuplaştırmaya devam ediyor.

Aktif Haber manşet(16 Şubat 2015) Erdoğan Türkiye'yi Kutuplaştırdıkça Kutuplaştırıyoru2026

Ocak 2013'de New York Times gazetesinin internet sitesi ve gazetenin küresel yayını olan International Herald Tribune'de David Rohde imzalı yayımlanan bir makalede; Türkiye'nin Ortadoğu'ya liderlik yapmak yerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yeni bir hoşgörüsüzlük standardını tesis ettiği, siyaseti kutuplaştırdığını, muhalif seslerini susturduğu" öne sürüldü.

Türkiye'de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarının değerlendirildiği Washington'da Freedom House Avrasya Programları Direktörü Susan Corke: Ülkesi için en iyisini arayıp bulmak yerine, acımasızca gücünü artırma ve Türk toplumunu fay hatları üzerinden kutuplaştırma yoluma gitti. Gülü de susturdu..

Ali Bulaç: Şu an iki dindar, iki Sünni ve aynı dünyayı paylaşan, iç içe yaşayan dindar bir kitle birbirine girdi. Bu o kadar ailelerin içine sirayet etti ki. Neredeyse boşanmalara sebebiyet verecek. Erdoğan saldırıyor, cepheleştiriyor, kutuplaştırıyor ve ayrıştırıyor. Bu çok tehlikeli."

Ekrem Dumanlı Washington Post'a yazdığı yazıda(şikayet ettiği) Gazetem Zaman ve ben ise, Erdoğan'ın cadı avının sadece son kurbanlarıyız. ABD'de ikamet eden Türk düşünce adamı Fethullah Gülen'le ilgili bir yakalama kararı çıkartıldı.

Orhan Pamuk: Türkiye'yi yöneten duygunun adı "korku" dur. Bir iç savaştan korkuyorum. "Ülkeyi yöneten cumhurbaşkanının giderek artan otoriterliği bakımından endişeliyim" Erdoğan ülkeyi kutuplaştırdı.

Joost Lagendik: Yurta kutuplaşma, cihanda tecrit!

TÜSİAD Başkanı: Doğrudan Erdoğan'a sesleniyorum. Ağır kutuplaşmanın bize zarar vereceğinden korkuyoruz.

Mehmet Bekaroğlu: Ülkeyi kutuplaştırdın, insanları birbirine düşman ettin. İç savaştan endişeliyim.

Bülent Arınç: Şimdi bir nefretle bakış seziyorum. Bir kemikleşme, bir kamplaşma bir kutuplaşma var. Kutuplaşma beni korkutuyor..

Abdullah Gül: Bugünkü gerginlik ortamının devam etmesi Türkiye'ye çok maliyetli olur. Bu kutuplaşma, gazetelere, yazarlara, çizerlere toplumun birçok kesimine dağılıyor.

Samayolu Habere konuşan Doç. Dr. Osman Abalı, Son yıllarda antidepresan ilaçların kullanımının hızla artığına vurguladı. Psikiyatrik hastalıklarda artış var. Antidepresan kullanımında artış var. Toplum nereye gidiyor? Cinnet toplumu mu oluyoruz? Siyasilerin konuşmaları kutuplaşmaya neden oluyor. Görevi kötüye kullanmanın, yolsuzluk ve hırsızlığın da psikopati eğiliminden kaynaklandığını anlatan Abalı, kamu malına zarar vermenin, insanların haklarına zarar vermenin sosyopatlığın, psikopatlığın dolaylı bir göstergesi olduğuna da ihmal etmedi!

Liste o kadar uzun ki yazmakla bitmeyeceku2026 Bir ara Hasan Cemal, Başbakan Erdoğan'ın toplumu kutuplaştırıcı üslubundan (Halk TV'deki üsluba laf yok) şikayet ederek AKP'li siyasetçilere "Yok mu aranızda bu tehlikeli gidişe dur diyecek, Erdoğan'ı uyaracak sağduyu sahibi, vicdan sahibi insanlar?" diye soruyordu. Eh, çıktı. Onu da yazacağımu2026

Bugüne kadar Erdoğan ülkeyi kutuplaştırdı diyen isimleri, kurumları, yazarları, siyasetçileri ve medya organlarını yan yana, alt alta koyun ve vicdanınızla sorgulayın. Bu kesimler sizce Türkiye'yi çok sevdikleri için mi böyle bir algı operasyonu yürüttüler! En büyük dileğim başı kapalı kızlarımızla, başı açıkların el ele dolaştığı bir üniversite, bir ülkedir. Bunu çözmek en büyük aşkımdır" dediği için partisini kapatmaya çalıştıkları bir adam mı ülkeyi kutuplaştırdı? Son on yıldır her konuşmasında Biz bu ülkede, Türk ile Kürdüyle Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla, Boşnağıyla bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, zengin olacağız. Sizleri Allah için seviyorum diyen bir lider mi bizleri ayrıştırdı?

Şimdi bir de şunu sorgulayalımu2026 Son yıllarda Erdoğan ülkeyi kutuplaştırdı, ayrıştırdı diyen kesimlerin, medya organların ve kirli yapıların algı operasyonuna Yeni Şafak, Bülent Arınç ve Sayın Gül neden dahil oldu? "Büyük bir kutuplaşma içerisindeyiz. Toplum ayrıştı. Birbirimizle konuşamıyoruz" diyen gazete bu algı operasyonunun kim için üretildiğini bilmiyor mu? Ülke kutuplaşıyor diyenlerin alayı bunun tek sorumlusu olarak Erdoğan'ı göstermiyor mu? O halde siz Erdoğan'ın ülkeyi ayrıştırmadığından bilakis birliği ve dirliği için mücadele ettiğinden emin değil misiniz? Araya iyi niyetli yazar, aydın arkadaşlarımızı da dahil ederek, onları da etkiyerek hangi kervana dahil olduğunuzu biliyor musunuz? Bugün ülkeyi kutuplaştırmaktan kurtaralım başka Türkiye yok diye bağıran yazarlardan biri bundan tam "bir yıl kadar evvel" bana telefonda aynen söyle söylemişti.

"Tarafını seç ya Erdoğancısın ya da Davutoğlucu!? Ona "benim tarafım yeni Türkiye'dir. Erdoğan bu ülkeyi ileriye taşıyabilecek kabiliyette ve donanımda olan tek liderdir. Davutoğlu da bu yolda hizmet edecek olan bir insandır" dediğimde haliyle ikna olmamıştı. Çünkü abiler safları çoktan belirlemişti bile! Çok tehlikeli bir oyun oynuyorlar. Bu ülke için kellesini ortaya koyan, beyaz kefen giydim yola öyle çıktım diyen bu kıymetli değeri baş üstünde tutmaları gerekirken bu neyin hesabıdır Allah aşkına! Bu iktidar oyunları size bir şey kazandırmaz. Safımız, çabamız, mücadelemiz özgür yeni Türkiye'nin inşası için olmalıdır. Neden seçime bir hafta kala Aydın Doğan Medya'sının ve paralel yapının algı tuzağına düştünüz? Neden?