Dolar (USD)
32.22
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2517.87
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Erdoğan'ın suçu ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylardır ülkemizdeki kredi faizlerinin düşürülmesini istiyor. Bildiğim kadarıyla, Erdoğan bunu istemekle kalmayıp, yetkililere ''faizleri düşürün'' diye sürekli talimat veriyor.

Bir görüşmemizde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ''faizler düşmüyor diye Sayın Cumhurbaşkanımız bize neler söylüyor neler'' demişti. Değerli dostlar, Sayın Cumhurbaşkanı ülkedeki yatırımların artması için, faizleri düşürmeye çalışırken, birileride doların ateşine odun taşıyor.

O süreçte, bunlar doları dört liraya kadar taşıdılar. Seçim kararı alınınca da, bizim istediğimiz seçilsin diye doları 5 TL'ye yükseltmeye çalıştılar. Bu gerçek gün kadar ortadayken, Cumhurbaşkanı adaylarından biri çıkmış, Erdoğan'a ''Eğer dolar inecekse, sende iniver'' diyor.

Eh be kardeşim, doların ipini elinde bulunduranlar, sizin seçilmenize zemin hazırlamak için yükseltiyorlar. Erdoğan'a iniver diyeceğine, benim Cumhurbaşkanlığına çıkmam için doları yükseltiyorsanız, ben çıkmayıvereyim desene...

Şimdi Erdoğan'ın suçu ne? Erdoğan'ın suçu, finansal maliyetler düşsün, yatırımlar artsın demesi mi? Erdoğan'ın suçu, yatırımların artmasıyla, ülkemizdeki işsiz sayısının azalmasını beklemesi mi?

Tekrar konunun başına dönecek olursak, faizler düşsün, yatırımlar artsın denilirken, doları gazlayanların niyetleri ve amaçları ortaya çıkmıştır. Bunlar ellerindeki dolar ipiyle Türkiye'de istedikleri gibi at oynatacaklarını zannediyorlar. Birde bunlar biz öylede kazanırız, böylede kazanırız demek istiyorlar. Onlar öyle diye dursunlar, 24 Hazirandan sonra, bunların elinde ip mip kalmayacaktır.

Halk arasında, her şerde bir hayır vardır denir. Evet, bu dolar şerindede ülkemiz için hayır var. Bak göreceksiniz, bu dolar şerri bizleri ital bağımlılığından kurtarıp yerli imalata geçirecektir.

Yıllar, yıllar sonra, bunlara hep birlikte Allah sizden razı olsun diyeceğiz.

 
TDV kurban