Dolar (USD)
32.43
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2418.22
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

07 Ocak 2024

Erdoğan'ın İstanbul Sevdası tartışılmaz...

Değerli okurlarım, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak Toplantıda, AK Parti'nin kırka yakın belediye başkan adayı açıklanacak.


Tabi bunların içinde en çok bekleneni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır. Hani içimizde meraktan çatlayacak olanlar var desem, abartmış olmam...


Kendi adıma söyleyeyim... Ben açıklama yapılmadan, aday ismi tahmin etmeyi pek tercih etmem...


Ancak, yazıyı kaleme aldığım sıralarda, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak, Murat Kurum'un ismi öne çıkıyordu.


Gerçeği yazmak gerekirse... Burada adayın kim olduğu çok da önemli değildir. Çünkü, Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'nin, özel bir İstanbul politikası var.


İşte o politika, İstanbul'u çağ atlatan politikadır.

İşte o politika, İstanbul'a hizmet üreten politikadır.


Kalıbımı basarım ki, Aday tercihi yapılırken, İstanbul'a en iyi hizmeti hangi isimle yaparız? sorusunun cevabı aranmıştır.


Bizim nesil, Erdoğan belediye başkanı olmadan önce, İstanbul'un hava kirliliği, susuzluk ve çöp yığınlarıyla anıldığını çok iyi bilir.


Şimdi bu kötü durumdan, İstanbul'un nasıl kurtulduğunu anlamanız için, bir anekdot aktaracağım.


Efendim, Tayyip Erdoğan İstanbul'a belediye başkanı olduğunda, o kadar yoğun çalışılmış ki, korumalarından bazıları bu tempoya dayanamayarak görevlerini bırakmışlar.


Anlayacağınız... O dönemde İstanbul'da yaşanan hızlı değişim tesadüf değil... Bir emeğin karşılığı...