Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.63
Gram Altın
2406.66
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Temmuz 2015

Erişilmez Olan




Ramazanı geride bıraktık bayrama eriştik. Her inanana şükür düşer elbet.

Kimi bayrama 'şeker' der inadına 'laikçilik' havasında, bilmez ki 'şeker' şükürden mütevellittir aslındau2026

Yaşanan acılar yadsınamaz, dillere pelesenk 'buruk sevinç' söylemleri bugünlere ait olmadığı gibi 'nerde o eski bayramlar' da yeni değildir ne çare!

Kimi bunu her geçen gün herşeyin, yani değerlerin 'yıpratıldığı, yozlaştırıldığı ve yok edildiği', efendim ne ahlak kaldı, ne saygı, ne büyük bilinir oldu ne küçük gibi değerlendirir ve söylemleri tekrarlamak ve işitmek, heralde burda tek değişmeyen ve de 'eskimiyen' gerçek oysa.

Biraz farklı açıdan bakarsak, lafa yine de 'acı gerçekleri' söyleyerek girerek, aslında herne kadar menfi hadiseler, olgular mevcut ise de yine herşeye rağmen işler iyiye gitmektedir 'her bayram'! İddialı da bulunsa bu söz, gerçekten sağ duyulu, makul olarak düşünürseniz bunun ne kadar doğru olduğu anlaşılır bence.

Mesela insanlara 'neden eski bayramlar' diye sorduğunuzda alacağınız yanıtların nerdeyse tamamı 'çocukluk' yıllarına götürür sizi. E bunun sebebi gayet basittir. Çünkü nerdeyse eğlenmek dışında hiçbir kaygısı olmayan, alacağı bayram harçlığının, yeni kıyafetlerin, oyuncakların hesabından başka hesabı yoktur insanın çocukken! Ve bunların hiçbiri için külfeti olmadığı gibi sorumluluğu da yoktur. Tabii geriye kalır ilerde anlatacağı, özlemle anacağı 'nerde o eski bayramları!'

Mazinin insan zihininde muhkem olmak gibi 'aciz' ve bir o kadar 'hoyrat' değerlendirmesi vardır hasılı. Şimdi veya yarın öyle değildir işte. Hep ihtimal, hep bir meçhu00fbl saklıdır içlerinde.

Maziyi, gerekirse kafana göre şekillendirirsin ama ne bugün ne yarın, hep 'ürkek' hep bir 'acaba' içerir. Ve muhakkak kendine güvenip 'emin' tavır koysan, bir yerde seni 'mahcup' edebilir!

O yüzden siyasiler dillerine 'ayar verir' ne bugün için 'dolu dolu' konuşabilir ne yarın için. Bilir ki ona mahkum, onunla mahkum edilebilir!

Şimdi 'tabanlarda' müthiş tepki. Beriki ötekini istemez, bu yandaki diğerine kinli!

Halbuki 40 gün öncesinden ne kadar da 'ağızdolusu' atıp tutuluyordu birbirlerine oysa, o insanların oyu için!

HDP haydutların oyuncağı olunca, Bahçeli 'mızmızlık' yapıncau2026.

İbre döndü en 'olmaza' AKP-CHP'ye dayandı! Kolay ayıklanacak gibi taş değil bu pirinçtekide.

Böyle bir koalisyonun tek cümlelik yorumu, 'ancak ve ancak Türk Demokrasi tarihinin gelmiş geçmiş en olgun halini yanıstır' olur. Hele bunu bi de sürdürebilirlerseu2026.

'Tabanlar' buna alışır mı, alıştırılabilinir mi! Heralde bu koalisyonu kuranlar yahut kuracaklar bunu da düşünüyorlardır canım!

İster Ramazan olsun, ister Şeker olsun, Mutlu bayramlar efendim.

@yusufserce twitter.com/yusufserce