Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Haziran 2015

Erken seçim en son seçenek olmalıdır, Nokta!


Aritmetik ortadadır. Hükümet için en az 276 milletvekili gereklidir. AKP çıkardığı 258 milletvekili sayısıyla buna en yakın partidir. Bu durumda 276 eksi 258, eşittir '18' eder. Her halde kimse 130 milletvekili yahut 80'er milletvekiliyle bu aritmetiğe karşı çıkarak hala akıldışına çıkma piskozunda olmamalıdır.

Yani durum ortada! Kendilerince bir takım cambazlıklar, 'hinlikler' yapma gayreti, hakikaten sınırı aşmıştır!

Lakin yapıyorlar. İnanın neye ve nasıl güveniyorlar anlamak mümkün değil. Gayet seçim öncesi 'makul!' muhalefet yapan cephe, şimdi 'self-defeating' sıkıntısı yaşıyor!

Bunun 2 temel ayağı var. Birincisi, anlamsız şekilde Kandil'den gelen açıklama. İkincisi, CHP erken seçim senaryolarında kendi iktidarında 'devletin kasasını' seçim yatırımı ile boşaltarak 'farklı' manevralar peşinde olması!

AKP, bu tür ayak oyunlarına 'seçim öncesinde' prim vermediği için de aslında yeterli oy alamamıştır ha! Tek başına iktidar olamayacağını hesap ederek, öyle 'popülist' yaklaşıp, bol keseden 'dağıtsaydı'u2026

Herne olursa olsun AKP, sorumluluğunun bilincinde olarak gayet rahattır ve memleket ve milletin menfaatine hizmete devam edecektir.

Kimsenin, en hafif ifadeyle, 'kaprisi' için bu menfaatleri bir kenara bırakma lüksü yoktur!

Başta HDP olmak üzere, durumun farkında olması lazım! Siz olmazsanız da AKP zaten hükümeti yani devleti idare etmeye devam edecektir. Huysuzlanmayla, mızmızlanmalarla, bir takım 'kurnazlıklarla' hiçbir yere varamazsınız!

Bazan bunu da düşünüyorum. Acaba bu üç parti hemen bir erken seçime gidip AKP'nin %60 hatta belki üzeri oy alması için mi çabalıyor!

Olmaz demeyin! İşin 'oluru da olmazı' da bellidir zira!

Hay hay, buyurun, yapabiliyorsanız 3 parti 'dürüstçe' koalisyon kurun. Karşıda sadece üfürmekle sizi devirebilecek 'Ana muhalefet' daha doğrusu tek muhalefet olacaktır! Daha önce kendi içinde yıkılmazsanız tabii.

Hani çok kutsuyorsunuz ya 'Parlamenter Sistemi', hani 'Patronunuz', 'Üst Aklınız' bunu istiyordu ya! Hani demokrasi falanu2026

Geç bunlarıu2026 Anam, babam. Geç bunları!



@yusufserce twitter.com/yusufserce