Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Şubat 2019

Eş cinsellik tercihtir

Her birimizde seçtiğimiz hayatın figüranlığını yapmaktayız. Aksi takdirde başlangıcı ve sonucu belli olan bir senaryoyu oynamak zorunda olan bizlerin, ne sonu değiştirmeye ne de başka şekilde davranmaya gücümüz yetmeyecektir. Bu şekilde olunca da sorguya çekilmenin de anlamı kalmayacaktır.

Hak Teala bütün yarattıklarını ya 46 xx kromozomuyla kadın, ya da 46 xy kromozomuyla erkek yaratmıştır. Necm suresinin 45. 46. Ayetlerinde Rahman şu şekilde vahyetmiştir.

“(Sizi) Erkek ve dişi iki eş halinde ölçü konduğu zaman nutfeden yaratan O’dur”

Sükûnete ermeye muhtaç olan bir bedenin karşı cinse ihtiyacı vardır. Zinayı haram kılan bunu da fuhuş olarak niteleyen Rahman, kuvvetli bir akitle bir birine bağladığı kadını ve erkeği meveddet ve merhamet ile huzura kavuşturacağını vaat etmiştir.

Aksi takdire şehevi istekler insanı azgınlaştıracak, sapkınlıkta sınır tanıtmayacaktır. Sükûn bulmak ile ilgili ayet de Rum suresinin 21. Ayetindedir.

“Onda sükûn bulup durulmanız ve aranızda bir sevgi (meveddet) ve merhamet meydana getirmesi için sizin kendi nefislerinden eşler yaratması, O'nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, düşünebilen bir kavim için gerçekten ayetler vardır.”

Hayatın dengesi insanın kendisine saygısını ve güvenini yitirmemesi ile olur. Öz saygının yitirilmesi, güvenin sarsılması, kişinin yaşantısındaki kuralların kalkmasına, sınırların çiğnenmesine ve sorumlulukların ihlaline sebeptir.

Bu durum insanın kendine yapabileceği en büyük haksızlıktır. Kişinin kendi cinsinden olan birine karşı duygusal, romantik, cinsel ya da sevgiye dayalı duyduğu cinsel eğilimlere eşcinsellik denir.

Eşcinsellik bir hastalık değil, kötü bir tercihtir. Hastalık denilmesi bir mazerettir. Hastalık bazı ibadetleri erteleyecek kadar büyük bir etkendir. Hastalık olması olaya meşruiyet kazandırmaktadır.

Tercihini haktan yana yapmayan kaybetmeye mahkumdur. Zira hem bu günümüzün hem de yarınımızın yegane sahibi olan Hak Teala kulunu en iyi tanıyandır.

Lut kavminin helak haberleri de bu minval üzeredir. Olay Araf suresinde şu şekilde geçmektedir:

“Hani Lut kavmine şöyle demişti: 'Sizden önce alemlerden hiç kimsenin yapmadığı hayasız-çirkinliği mi yapıyorsunuz? 'Gerçekten siz kadınları bırakıp şehvetle erkeklere yaklaşıyorsunuz. Doğrusu siz, ölçüyü aşan (azgın) bir kavimsiniz.”

Homosexuel yani eşcinsel olmak, kendi cinsinden olan kadın veya erkeklerin bir birlerine duygusal ve cinsel yönelimleri olması demektir. Gay; erkek eşcinsellere, lezbiyen kadın eş cinsellere, biseksüel de hem kendi cinsine hem de karşı cinse karşı duygusal, erotik ve cinsel yönelimleri içine alır.

Lut kavminde bu kadar çeşitlilik arz etmiştir tam belli değildir. Lakin günümüzdeki durum içler acısıdır. Bir de travestiler vardır ki kendi yaratılışı ile sorunu olan, karşı cinse benzemek için elinden geleni yapan kişilerdir.

Kimlik ve kişilik probleminin uzantısı olduğunu düşündüğüm bu durumlar, hem bu dünya da hem de bütün inançlara göre insana huzur verecek cinsten değildir. Araştırmalar da bu kanaatimi doğrular cinstendir. İntihar olayları, depresyon, davranış bozuklukları, madde kullanımları bu kişilerde oldukça çok görülmektedir.

Cinsel yönelimlerde elbette genetik, hormanal ve çevresel durumların etkisi de vardır. Bunun yanında acaba ailenin yetiştirme tarzı, toplumsal kaygılar, hayattan beklentilerin artması gibi sebepler cinsel tercihlerde etken midir?

Her ne durumda olursa olsun insan imtihan edilmektedir. Tercihlerin bu kadar kolay yapıldığı, hatasına ortak olanların çok olduğu bir ortamda insanın kendisini korumasının gerekliliği ortadadır.

Rabbine güvenen ve bir gün hesap vereceğini bilen, kendini baştan çıkaran kadın varsa Yusuf, erkek varsa Meryem olmayı seçmelidir.

Rabbinden gelen burhanı görüp, hem bu dünyasını hem de ahiretini karartmamalıdır. İkinci şansımızın olmadığı bilinmeli ve her an o titizlikle hareket edilmelidir.

Ves-Selam