Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Mart 2020

Esed’in sonu geldi

Türkiye’de sözde aydınlar bir bildiri yayınlayarak şehitlerimiz üzerinden Türk askerinin Suriye’den çekilmesini isteyen bir beyannameyi imzaya açtılar. CHP ve yandaşı ulusalcılar da Türkiye’nin Rusya’nın belirlediği sınırlara çekilmesi gerektiğini kamuoyuna pompalıyorlar.

Suriye’de Terör örgütü PKK’nın yan kuruluşu SDG’nin geçen hafta bir kongre yaparak eş başkanlarını değiştirdiklerini duymuşsunuzdur. ABD senatosunda geçtiğimiz gün görevi sona eren Rep. Rulp Abraham, terör koridorunu nasıl yaşatacaklarını Irak’ta Barzani ile görüştükten sonra 20 Şubat’ta Suriye’ye geçerek terörist ele başı Şahin Abdi ile ele aldı. Görüşmenin ana gündemi Türkiye idi. PKK/PYD’nin koalisyona desteği, terör kamplarının nasıl muhafaza edileceği, Rakka, Tel Tamr ve Münbiç’te güvenliğin nasıl sağlanacağı, Türkiye’nin Terör koridorunu bertaraf etme hedefinin nasıl durdurulacağını görüştüler.

9 yıl boyunca Suriye halkına ölüm yağdıran, İsrail, ABD, PKK/PYD, Fransa, İngiltere, Rusya, İran, Hizbullah, DEAŞ ve rejim teröristlerinin sahada küçük çıkar kavgaları olsa da ana planda İran ve Irak’ın zengin petrol yataklarını Akdeniz’e indirmek için Suriye coğrafyasını sunni Müslümanlardan arındırma soykırımını ortak olarak yaptıklarını seyrediyoruz. Yani Türkiye’nin İslam coğrafyası ile bağını kesecek terör devleti koridorunu kurma hedefleri değişmedi.

Türkiye’nin kendi bekası için başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu sırasında DEAŞ tarafından PKK/PYD’ye teslim edilen Tel Rıfat ve Münbiç halkının Esed diktatörünü de terör örgütlerini de istememelerine rağmen ABD ve Rus baskısı ile yıllardır terör örgütlerinin zulmünde tutulması Rusya’nın PKK kozunu bırakmayacağını gösteriyor. Rusya, Tel Rıfat, Münbiç, Ayn el Arap, hatta hatta Haseke’de terör örgütü üyeleriyle iş çeviriyor.

Suriye Petrollerinin yol güvenliği ve sevkiyatı işini alan Rusya, Barış Pınarı operasyonunun ardından küçük küçük petrol sahalarında PKK/PYD ile ortak üretim yapmanın yollarını arıyor. Libya’da Türkiye’nin hamlesi karşısında geri adım atan Putin’in İdlib’de başlattığı zalimce operasyonun bir başka hedefi de Suriye Petrol, Doğalgaz ve ticaret yolu olan M-5’in sürekli ve kesintisiz olarak sağlama isteğiydi. Başkan Erdoğan’ın, Rejim ve destekçilerine barış için verdiği 29 Şubat’a kadar gözlem noktalarının dışına çıkın deklarasyonunu tanımadıklarını göstermek için 3 kez Türk birlikleri vuruldu. En son Cebel Zaviye bölgesindeki birliğin vurulması bardağı taşıran son damla oldu. Bu saldırı ile Esed kendi idam fermanını imzaladı. Esed’in de devri bitiyor. Emperyalistler Esed’in yerine kendilerine kullanışlı bir aktörü bulmak için şimdiden kulis faaliyetlerine başladılar.

Esed birliklerine yol veren Rusya’nın muhaliflerin son kalesi İdlib’i de ele geçirerek 4 milyon insanı daha yurtsuz ve vatansız bırakma girişimleri Türk askerinin kararlı tutumu sayesinde durduruldu. Başlatılan Bahar Kalkanı operasyonu ile Esed’e bel bağlayanların bellerinin kırıldığını hep beraber göreceğiz. Dünya harp tarihine geçen hava sahası kapalı olan bir alanda SİHA’larla yaptığı operasyonla Ruslar’a tarihi bir şok yaşatıldı. Türkiye’nin sahadaki başarısı Esed’in esareti altında yaşayan Suriyelilere de güven getirdi. Şam’ın güneyi Dera’da Rejimin kontrol noktaları basılarak askerleri esir alındı. Dera çevresinde onlarca köy rejim katillerinden temizlendi.

Bahar kalkanı operasyonunda Esed birlikleri, 3 Tuğgeneral, 2 albay, 4 yarbay, 1 binbaşı, 6 yüzbaşı, 6 üsteğmen, 12 Teğmen kaybetti. Birçok subayda ordudan kaçmanın yollarını arıyor. Dera’lılar 4 Rejim subayını yakalayarak esir aldılar. Bugüne kadar ithal teröristlerle ayakta duran Esed’in Halep’ten, Hama’dan, Humus’dan defolup gideceğin hep beraber seyredeceğiz.

Türkiye’nin Suriye’de kararlılığına gölge düşürecek olan, Tel Rıfat ve Münbiç’in bir an önce terör örgütlerinden temizlenerek, Rusya’nın petrol kuyuları iştahına bir an önce son verilmesi gerekiyor. Şayet Münbiç yolu kesilmezse, Ruslar daha çok Hatay söylemlerini dile getireceklerdir. Türk askeri Barış Pınarı bölgesinde de en azından 32 km. derinliğe inerek M-5 karayolunu tamamen kontrol altına almalı. ABD-Rus-PKK/PYD ittifakına son vermelidir.

Bugüne kadar Türkiye’nin Suriyelilere karşı takındığı ensar görevini mecburiyetmiş gibi dayatan Avrupa ülkeleri de oluşturduğunuz bataklıktan kaçan insanların ölümden kaçışlarının önünü kesemeyecekleri gerçeğiyle yüzleşecektir. Mehmetçiğin Bahar kalkanındaki başarısı bölgede de dünyada da dengeleri yeniden yerine oturtacaktır. Vesselam….