Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
35.07
Gram Altın
2467.07
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

15 Haziran 2014

ESKADER Yazarları

Edebiyat tarihimizde bağımsız şair ve yazarlar kadar, grup oluşturmuş edebiyatçıların sayısı da az değildir. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) etrafında buluşan yazarları da kısaca sunmak istiyorum:

AFŞİN SELİM:Sanatalemi.net sitesinin köşe yazarıdır. Kendisinden deneme ve yazılarından oluşan bir kitap beklenmektedir.

AHMET YÜTER: Son çalışmalarını Sanatalemi.net sitesinde yayımlıyor. ESKADER'in idarecilerindendir. Yakında yayımlanacak bir kitabı bulunuyor.

AYŞE GÖKTÜRK TUNCEROĞLU: Sanatalemi.net yazarı. Eserleri: Amerika Mektupları, Haliksay, Bayram Kurabiyesi, Amerika Amerika, Gurbet Dediğin.

BEKİR TUNCER SALİHOĞLU: Sanatalemi.net ve Bizimsemaver'de çalışmaları yayımlanıyor. Çakı Çakmak Ayna Tarak isimli hikaye kitabı yeni çıktı.

BELMA AKSUN: Sanatalemi.net sitesinin köşe yazarı. Yayımlanmış eserleri: Yaşama Sanatı Görgü, Sağlıklı Beslenme ve Diyet, Keşke.

CANSARAN KIZILTAŞ: Hikayelerinden oluşan kitabı, Uzağın Sesi adını taşıyor. Yazılarını Sanatalemi.net ve Medeniyetimiz.com sitelerinde yayımlıyor.

CENGİZHAN ORAKÇI: Dergilerde yazdı. Eserleri: Ateş Bahçeleri, Arif Nihat Asya'dan Seçme Şiirler ve Yazılar, Zamansız Sipahi.

CUMALİ SEVER: Okuma alışkanlığının öğrencilere kazandırılması için çalışmalar yapıyor. Hızlı Okuma Teknikleri, En Bilge Kankam.

ELİF SÖNMEZIŞIK: ESKADER'in yöneticilerinden, Sanatalemi.net sitesinin de Yayın Yönetmeni. Deneme kitabı yakında günışığına çıkacak.

ERCAN GÜMÜŞ: Kitabı, Vedasız Mektuplar adını taşıyor. Yazı Editörlük Kursu'na devam etti. ESKADER sitelerinde yazmaya devam ediyor.

EROL AFŞİN: Hayatı Kucaklayan Yazılar isimli eseri Akis Kitap'ta iki defa basıldı. Yazıları Sanatalemi.net sitesinde yayımlanmaya devam ediyor.

FARUK GÖKBULUT: Ak Zambak ve Gül Kokulu Sevdalar isimli şiir kitapları var. Çalışmaları Bizimsemaver'de yayımlanıyor.

FATMA BALCI YÜRÜR: Sanatalemi.net Edebiyat Yarışması'nda derece aldı. Yunus Dede'den Nasihatler ile Çukurcuma'da Masumiyet kitapları yayımlandı.

FUNDA ÖZSOY ERDOĞAN: Sanatalemi.net yazarı. Eserleri: Gülümsemeyi Unutma, Sana Yazdığım Bir Mektup Olsam, Öğrenilmiş Çaresizlik.

GÜZİN OSMANCIK: Sanatalemi.net'te yazdı. Denemelerini Dünyayı Çirkin Buluyorsan Kalbini Yokla adıyla yayımladı.

İLKER DERE: Yazılarını Sanatalemi.net sitesinde yayımladı. Yüksek lisans tezi olan Tahsin Banguoğlu, Akıl Fikir Yayınları arasında neşredildi.

İLYAS DİRİN: Hüseyin Su ve Şaban Özdemir'le, Asaf Halet Çelebi, Turgay Anar'la Mücevherlerin Sırrı adlı kitabı hazırladı. Tarık Buğra bir başka eseri.

MERYEM AYBİKE SİNAN: Kitapları: Hayat Gerçeğe Yürür, Hüzün Şebneme Benzer, Kasabanın Misafiri, Fetih Günlüğü, Aşk-ı Revan, Mühr-ü Süleyman.

MUHSİN DURAN: Sanatalemi.net sitesinde deneme, hikaye ve yazıları yayımlanıyor. Kendisinden de ilk kitap bekleniyor.

MUSTAFA TUĞRUL TANSER: Nar Yayıncılık'tan Beyaz Atlar Ülkesi ile Hayalci Çınar adlı masal kitapları çıktı. Tuna'dan Anadolu'ya'yı hazırlıyor.

RECEP ARSLAN: Medeniyet Türkçesi çıktı. Yazılamayan, 27 Mayıs ve Bediüzzaman, Türk Romanında İslamcı Perspektif, Devrim Otomobili çıkacak.

RECEP SEYHAN: Sanatalemi.net yazarı. Güneşin Doğduğu Yerde isimli hikaye kitabı ESKADER Ödülü'nü kazandı. Yeni kitapları bekleniyor.

RUKİYE YILDIZ ERDOĞMUŞ: Deneme, hikaye ve yazıları Sanatalemi.net sitesinde yayımlanıyor.

SENEM GEZEROĞLU: Denemelerden oluşan Harflerin İzi adlı kitabı, İz Yayıncılık'tan çıktı. Sanatalemi.net köşeyazarıdır.

SERDAR ÜSTÜNDAĞ: Yeni yayımlanan ve büyük ilgi gören Derviş romanının ardından, yeni romanını yazıyor. Bizimsemaver Sitesi Yayın Yönetmeni.

ŞEBNEM PİŞKİN: Deneme, hikaye ve diğer yazıları Sanatalemi.net'te çıkıyor. Efsun, Tuğra, İsrafil'in Aynası, Kırklar Diyarı adlı kitapları yayımlandı.

ŞENOL TOMBAŞ: Bizimsemaver.com sitesini bir yıl yönetti. Bu Bahar Sonbahar isimli hikaye kitabı ile Halk Edebiyatı Dergisi'ni çıkardı.

ŞERİF AYDEMİR: Hikayeci ve şair. Eserleri: Ruhuma Saplanan Şehir, Yazık Olmuş Yarsız Ömrü Geçene, Mendilim Sende Kalsın, Çiçekten Harman Olmaz.