Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Ocak 2015

Eskilere rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı

Duydukki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün Abdüllatif Şener, Ali Müfit Gürtuna, Orhan Keçeli gibi isimlerle bir araya gelmiş. Merkez sağ kökenli isimlerin CHP Lideri'yle yemekte buluşmaları, kulislerin hareketlenmesine vesile oldu.

Verilen bilgilerde, buluşmada seçimlere yönelik bir transfer görüşmesinin yapılmadığı söyleniyor. Ne yalan söyleyeyim, ben bu bilgiyi hiç inandırıcı bulmadım. Sizce, seçimlere kısa bir süre kalmışken, transfer görüşmesinin yapılmadığının söylenmesi inandırıcı mıdır? Seçimlerin gölgesi üzerimize düşmüşken, koskoca ana muhalefet partisinin lideri merkez sağdan kalabalık bir heyetle sırf birkaç lokma yimek için mi buluşur?

Yine söylüyorum, transfer görüşmesi yapılmadı sözünü ben hiç inandırıcı bulmuyorum. Çünkü şu günlerde, Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçimden başka bir gündemi olamaz. Başbakan Davutoğlu, sol kesimden bazı insanlarla bir araya gelse, ben bu görüşmeyide transfer görüşmesi olarak görürüm. Devlet Bahçeli'nin, Kürt kesiminden bazı isimlerle görüşmesinide aynı kategoriden değerlendiririm.

Yeni CHP söylemiyle partisinin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekten CHP'de birçok şeyi değiştirdi. Bu değişikliklerin en önemlisi CHP'nin başörtüsü ve muhafazakarlara olan bakış açısıdır. Kemal Bey döneminde, CHP'nin Genel Merkezine mescit bile açıldı. Elinizi vicdanınıza koyup söyleyin, şimdi karşımızda Baykal'ın CHP'sinden bir eser var mı?

Büyük ihtimalle,merkez sağın eski siyasetçileriyle bir araya gelişde CHP'yi değiştirme çalışmalarından biridir. Herhalde Kemal Beyimiz, azıcık sağdan, azıcık soldan katarak ortaya karışık bir CHP çıkaracak. Elbette, seçimlerde kimleri aday göstereceğinin takdiri Sayın Genel Başkana aittir. Benim burada söyleyeceğim söz, eskilere rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı olacaktır.

Şu Allah'ın hikmetine bakar mısınız. Seçimlerde AK Parti'yi yenebilmek için, CHP yönetimini kimlerle görüşmek durumunda bırakıyor. CHP tepe yönetiminin merkez sağdan kalabalık bir heyetle buluşacağını, bundan on sene önce söyleseniz, valla inanmazdım. Dahası, bu buluşmayı rüyamda görsem, kendimi kabus görmüş kabul ederdim. Eee, hayatta bazen böyle olmazlarda oluyor.