Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Kasım 2016

Et \u2013Tırnak

Üstünlüğün takvada olduğunun kabulünden sonra İslam ümmeti altın çağlardan geçtiği dönemler yaşamış. Dünyaya erdemi, ilmi, irfanı velhasıl tüm insani değerleri öğretmede örneklik teşkil etmiş.

Bunlarla övünerek hamaset yapacak değilim. Ancak tarihten örnekler ve ibretler alarak yaşarsak daha az hata yapacağımız da bir gerçek.

Üzerinde yaşadığımız topraklarda bin yıldan fazla bir süredir farklı dilden ve etnikten insanlarla birlikteliğimiz güçlü din bağı ile bugüne kadar geldi şükür. Birlikten doğan güç ile dedelerimizin yaptıklarını tarih kitaplarından okurken hala gururlanıyoruz.

Son elli yılı geriye doğru tarayarak yapılan yanlışları iyi belleyelim ve unutmayacak şekilde de hafızalarımıza kazıyalım. Et ve tırnak olmuş Türk ve Kürt halkını birbirlerine düşman yapanları aramızdan ancak böyle temizleyebilir ve bu illetten kurtulabiliriz.

Geçen haziran seçimlerinden önce iki makale yazarak doğu bölgemizdeki sosyolojik durumu sizlerle paylaşmıştım. Bölge halkının seçimlerde malum partiyi katıksız desteklediğinden bahisle kaygılarımı özetlemiştim.

Kasım ayında yapılan erken seçimler öncesinde bölgeden gelen hastalarımın referansı ile yine seçim sonuçları ile ilgili pek bir değişim beklemediğimi sizlerle paylaşmıştım.

Et ve tırnak olduğumuz kürt kardeşlerimizle aramıza sokulan fitne ve fesat ortamının nelere mal olduğunu bizler hala tüm acısı ile yaşarken, bu zemini hazırlayan alçaklar ellerini ovuşturarak bizi izlemeye devam ediyor.

Geçen hafta doğu bölgemizden gelen bir hastamın muayene ve tedavisini düzenledim. Biraz hoş beşten sonra ne olacak bu memleketin hali kabilinden son günlerden yaşanılanlarla ilgili biraz hasbihal eyledik. Daha önce bölgeden gelen hastalarımdan işittiklerimi de aktararak bir değerlendirmede bulunmasını rica ettim.

Enteresan şeyler anlattı ve sizlerle paylaşmanın yararlı olacağını düşünüyorum. Değerli dostlar birlik ve beraberlikten başka şansımızın olmadığını bile bile ihanet içinde olanlarımız hala var. Din kardeşliği İki tarafında kaşınarak kanatılacak yaralarına hala pansuman olabilir.

Türk Kürt kardeşliğinin kadim örnekliği için Çanakkale'ye, Yemen'e gitmeye gerek yok. 15 Temmuzda ülkemiz üzerinde gezdirilen kara bulutları birlikte dağıtmadık mı? Birlikte demokrasimize devletimize sahip çıkarak zinde güçlerin ipliğini pazara çıkarmadık mı? Devletin gücü karşısında duracak başka bir güç olabilir mi? Çapulcular bir yerden sonra bitmek tükenmek durumunda vsu2026

Geçen hafta gelen hastam ile bunları konuştuk. Son günlerde bölgede devletimizin kararlı tutumuna karşı, bölge halkının devletinin yanında yer almasının sebepleri üzerinde fikir alışverişimiz oldu. Şemdinli den gelen hastamın anlattıklarından anladığımın özeti et ve tırnak olmuşluğumuz devam ediyor. Biz ayrılamayız.

Çatlasalar da patlasalar da bu birlik ve beraberlik devam edecek. Devletimizin içine yuvalanmış ihanet şebekesinin çökertilmesinden sonra artık fitne kazanı da eskisi gibi kaynatılmayacak. Bizlere düşen en önemli görevi de iki kelime ile özetleyeceğim. İnadına kardeşlik. İnadına dindaşlık.

LOBİ İŞ BAŞINDA

Son günlerde iyice azıttılar. Feto lobisi ve fetocu lobisi ihbar üzerine ihbar bombardumanı ile tozu dumana katarak kavram kargaşası oluşturuyor ve işi sulandırmaya, işin cılkını çıkartmaya devam ediyor. Ne kadar çok sulandırılırsa devletimizin işi de o kadar çok zorlaşacak. Ne kadar basit ve adi bir hesap.

İpin ucu puştun elinde olduğundan dolayı lobi iş başında olmaya devam etse de bizler ferasetlerimizle ve kalp gözlerimizle bu alçakların ipini pazara çıkarmaya devam edeceğiz. Duyduğumuz her bir haberi bu gözle süzgeçten geçirip oyunlarını bozarak, yalan dolanları ile saf ve temiz insanlarımızı kandırmalarına müsaade etmeyelim.

Özellikle sosyal medyada satışa sunulan felaket senaryolarından satın almayalım. Gaybın sahibi Allah. Bunu dışında sahiplenmişlere itibar etmeyerek boş hayaller peşinde dolaşmayalım. Bugüne kadar kurulmuş tüm tuzakları Rabbimizin yardımı ile boşa çıkaran devletimiz, elbette bu son tuzaklarını da boşa çıkaracaktır.

Yıl sonu gelmeden kurulacak olan adalet terazisi, hassasiyeti ile dost düşman herkesi utandıracaktır. Biraz daha sabır ve sebat. Sabrın sonunun selamet olduğu evrensel bir gerçeklik. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.