Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2446.13
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


EVDEN UZAKLAŞTIRMA EVLİLİKLERİ BİTİRİYOR

Son zamanlarda hakimler kadınları ev içi şiddetten koruma amacıyla erkekleri 6 aylığına evden uzaklaştırıyorlar. Görünen o ki evden uzaklaştırma uzun süreli olduğunda, şiddeti azaltmak yerine daha da körüklüyor. 6 aylık tedbir süresi çok fazla ve bu süre evinden uzaklaştırılan, başka yerlere sığınmak zorunda kalan erkeğin öfkesi artıyor, aile bütünlüğü bozuluyor.
Ülkemizde geçen yıl 6 ay evden uzaklaştırma cezası alan erkeklerin sayısı 30 bin gibi korkunç bir rakama ulaşmış durumda. Bu tip cezalar birçok olumsuz ve istenmeyen neticeye yol açıyor:
Erkek kalacak yer bulmakta zorluk çekiyor. Anne babası yaşayanlar onların yanına gidiyor. Peki yoksa veya başka şehirde oturuyorsa erkek nereye sığınacak? Bir hastam bir arkadaşının iş yerindeki çek atta kaldığını söylemişti. Düşünün 6 ay banyo yapması sorun, giysilerini değiştirmesi ve temiz elbise giymesi sorun, cinsellik ayrı bir sorun.
6 ay yine eşlerin birbirinden soğumasına yol açmakta. 6 ay bitiminde tekrar bir araya gelmeleri güçleşiyor, evliliğin yıkılmasının önü açılıyor.
Erkek sıkıntı ve sefalet çektikçe eşine öfkeleniyor, tekrar bir araya gelmek istemiyor.
En çok etkilenen de çocuklar. Maalesef kalıcı psikolojik izler ortaya çıkabiliyor.
Evden uzaklaştırma cezası şiddeti önlemek, evliliğe bütünlük ve saygı kazandırmak amacından çıkmış aileyi yıkıcı bir faktör rolüne dönüşmüş durumda. Yetkilileri uyarıyoruz.
CEMEVİ KONUSU
Daha önce yazdık. Yakın zamana kadar cemevi diye bir sorun yoktu. Ergenekon zihniyetiyle birlikte bir tahrik unsuru olarak devamlı cemevlerinin ibadethane sayılması gerektiği gündemde tutuluyor. Aleviler Müslüman olduğuna ve İslamiyetin ibadethanesi cami ve mescitler olduğu bilindiğine göre burada bir kötü niyet mevcut.
Elimde 1992 baskı Türk Dil Kurumu'nun Türkçe Sözlük'ü var. 1679 sayfalı bu dev sözlükte cemevi diye bir kelime yok. 2011 tarihli Redhouse Sözlüğü'nde yine cemevi diye bir madde bulunmamaktadır.
Elbette bazı alevi vatandaşlar cemevinde ayin ve toplantı yapıyor olabilirler. Ancak bu dergah veya tekke benzeri yerlerdir. Üstelik yaygın da değildir. Caminin fonksiyonu ayrıdır, bu yerlerin işlevi farklıdır.
Elbette cemevi ibadethane sayılabilir. Ancak dergah, tekke ve zaviyeleri engelleyen kanunun kalkması ve serbestleşmeleri şartı ileu2026
TECAVÜZ NASIL ARTAR?
Eski bir CHP'li milletvekili bayan, örtünmenin tecavüz olaylarını artırdığını savunmuş. Bu haber televizyonda okunduğunda yanımda öğretim üyesi tanınmış bir felsefecimiz ve birkaç profesör arkadaş vardı. Hepsi birden gülmeye başladılar ve "cehaletin böylesine pes" dediler.
CİBUTİ SAĞLIK BAKANI İLE
Kızılay Genel Başkan Yardımcısı olarak Çarşamba günü genel merkezimizde Cibuti Sağlık Bakanı Dr. Kasım İssak Osman beyefendiyi ağırladık. Cibuti Afrika'nın kapısı durumunda önemli bir ülke ve birçok problemle boğuşuyor. Trafik kazalarının çokluğu, nüfusunun yüksek bir oranının çevre ülkelerden gelen sığınmacılardan oluştuğu anlatıldı. Kendilerini saf ve temiz Müslümanlar olarak gördüm. Yıllarca Osmanlı'nın bir parçası olan bu ülkeye eğilmemiz tabi ki gerekiyor.