Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Ocak 2017

Evet diyoruz, çünkü!..

BAŞKANLIK sistemi referandum maddeleri, CHP'lilerin engellemek için gösterdiği yoğun çabaya rağmen meclisten geçti. Milletin iradesine başvurulacak olan Anayasa değişikliği tartışmaları ise referandum sonucuna kadar hızla devam edecek gibi görünüyor.

Kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığından tek adama çok fazla güç verildiğine, rejim değişikliği yapıldığından ülke parçalanmak isteniyor söylemlerine kadar, bir sürü altı boş üstü samimiyetten uzak iddia dile getiriliyor.

Millete yabancı olanlar

Bu milletin değerlerine yabancı, inancına düşman ve karanlık mahfillerin güdümünde ortalığı karıştırmak isteyenler dışında "sistem tek kişinin elinde toplanır da yetkisi çok fazla olursa, yarın başka biri gelir ve yine zulüm düzeni gelirse ne olacak? " diyen iyi niyetli ve samimi kaygıları olanlara şunu söylemek gerek.

Bu haliyle, yani parlamenter sistemde o zihniyete sahip kişiler iktidarı alırsa ne olacaksa o olur. Sanıyor musunuz ki bu durum başkanlıkla alakalı. Dün 28 Şubat'ta, parlamenter sistemle başa geçen iktidar alaşağı edildi ve yaşanan zulmün, hırsızlığın, arsızlığın haddi hesabı oldu mu? Bugün kuvvetler ayrılığı ortadan kalkıyor diye yırtınanlar o gün ve öncesinde yürütme görevindeki bir omzu kalabalığın, yasa koyucu meclisi ve yasa uygulayıcısı yargıyı hizaya çekip brifinglerle talimat verdiğinde ses çıkarttığını gördünüz mü?

Kuvvetler ayrılığı nerede!

Doksan yıldır güya kuvvetler ayrılığı vardı da rejimin ilk yılları da dahil, 'Şef' dönemi, altmış, yetmiş seksen darbelerinde, 28 Şubat'ta ve en son 15 Temmuz işgal girişiminde biz niye görmedik ? Mevcut statükonun bekası için her türlü hukuksuzluğu bugün özgürlükler elden gidiyor yaygarasını kopartan kesimlerin alkışlarıyla yapanların derdi hiç bir zaman kuvvetler ayrılığı olmadı ki. Şimdiki sorun, ne kuvvetler ayrılığının ortadan kalkması ne de sistemin tek adamda toplanması, asıl dertleri Müslüman kimliğini açıkça ortaya koyan Anadolu insanının iradesine karşı olmalarıdır.

Neden EVET diyeceğiz

Mevcut sistemin sillesini yememiş kim var bu ülkede? Bu manada, bırakın başkanlık sisteminin muhtevası ve altının doldurulup doldurulamayacağını, doksan yıldır hakim olan, nispeti ve uygulamalarıyla ucube olan kemikleşmiş sistemin değişmesi için bile referandumda evet oyu vermek gerekir.

Kimler karşı çıkıyor bakın

Ve bütün bunların ötesinde biz hep şunu söyleriz: İslam'a zinhar düşmanlık eden kesimler bir şeye ısrarla karşı çıkıyorsa onun üzerinde düşünmek gerek! Başkanlık sistemine kimler karşı çıkıyor ? CHP-HDP ittifakı, PKK, Fetöcüler, solcular ve tabi ki emperyalist Batı ülkeleri. Samimi olarak kaygıları olan belirli kesimler müstesna, diğerlerinin ortak noktası İslam'a karşı oluşları, mevcut vesayetçi statükonun devamını istemeleri ve emperyalist egemen devletlerin politikalarını benimsemeleri değil mi?

Egemen dünya düzeni

Son olarak, Başkanlık referandumunda tabi ki 'Evet' diyoruz ama şunu da hatırlatıyoruz. Başkanlık sistemiyle kimsenin eline sihirli değnek verilmeyecek. Gaye mevcut sistemi revize etmekse bir yere varamayacağımız ortada. Bu değişimi, egemen dünya düzeninden kurtuluş için basamak yapabildiğimiz ölçüde yolumuzun açılacağını unutmamalıyız.