Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2392.55
BIST 100
10180.82
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Ocak 2017

EVET, EVET, EVET

Her seçimin kendi dönemine istinaden önemi büyüktür. Hatta her seçimde özellikle siyasiler "Bu seçim çok önemli" diye başlar söze. Ülkemiz için, milletimiz için, partimiz için veya başka şeyler için diye başlarlar ama bugüne kadar olan seçimlerin en önemlisi diye bitirirler. İster genel seçim olsun, ister yerel seçim, isterse referandum olsun bu söylemleri her bir seçim için duyar ve o günün önemine binaen hak veririz.

Henüz kararı alınmamışken sosyal mecrada oyunun rengini öne çıkaran söylemlerin her ortamda paylaşıldığı bir referandum daha yaklaşıyor. Bu referandum Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını değiştiren bir referandum olacak. Her siyasi partinin darbe anayasası diye eleştirdiği ama iş başına geldiğinde değiştirmek için çaba sarf etmediği anayasamızın kökten değiştirileceği ve Türkiye'ni yeni bir sistem ile buluşturulacağı bir seçim. Bu seçimin önemine siz karar verin.

Nesli tükenmekte olan darbe şakşakçılarının, terör destekçilerinin, emperyalist güçlerin uşaklarının, vesayet rejimi savunucularının, milleti hor gören anlayışın yine "Hayır" nidaları ile sokaklara dökülmek için gün saydığı bu günlerde, güçlü ve müreffeh bir Türkiye için değişime "Evet" diyen büyük çoğunluk, bu milletin tarihinde olduğu gibi, talihi için gereken kararı alacaktır. Önceki seçimlerden ders alınmış olmalı ki, mağlup olanların söylemlerinde bir farklılık göze çarpmaktadır. Asla sertleşmeden, münakaşaya girmeden kararsızları etkileme düşüncesinde olan bu güruh, kullanacakları resimleri bile tepki çekmemek adına ılımlı seçmek, baskın ve otoriter olmamak adına kırmızı rengi kullanmamak şeklinde birbirlerini uyarıyorlar. İtici olmamak adına insanları sözde düşünmeye sevk eden yorumlarla farklı guruplarda yer almayı planlayan bu aklı evveller ortada gibi gözüken seçmeni kendi yanlışları tarafına çekmek için her türlü hileyi birbirlerine tavsiye etmeye başladılar bile. Bu güne kadar seçtiklerimize ve bize her türlü hakareti yapmaktan geri kalmayan bu saldırganların bundan sonra Cumhurbaşkanına ve Başbakana karşı kırıcı bir cümlesine rastlamayacaksınız. Niyetleri saygı değil, hedefleri hayır oyu vermeye yatkın olanların düşüncelerini sabitlemek veya kararsız olup tereddütlü evetçilerin tepkisini çekmemek. Her defasında yerli yersiz suçladıkları bir partiyi sadece seçmenine şirin gözükmek için eleştirmemek üzere plan yapan bu zihniyet, umutsuzluk iması içeren her kelimeden kaçının diye birbirlerini uyarmaya hazırlanıyor. Her gün iki kişinin fikrini çeleceğim diye güne başlamak için birbirlerini teşvik eden bu zevat, inancımız gereği sadaka sayılan gülümsemeyi bile sapkın düşüncelerini güzel gösterme uğruna kullanacak, inancımızda en önemli yer alan yardımlaşma anlamındaki hayrı da siyasi emelleri için yok yere kirletecektir. Her seçimde hile var diye meydanlarda salya dökenler bu sefer bu söylemlerini "sandıkları denetleyeceğiz, tutanakları toplayacağız, hileye izin vermeyeceğiz" diyerek değiştirip milletin gözünde güvenilir imajı yaratmak düşüncesindeler. Tabi yerse. Ortada hiçbir şey yokken hayırların evetlerden çok olduğunu söyleyerek işe başlayan bu toplum mühendisleri ülkenin geri götürülmesini bir dava olarak sunmakta ve buna inanacak taraftar toplamaya çalışmaktadır.

Darbeler döneminin bitmesi için

Bürokratik oligarşinin son bulması için.

Vesayet ve vesayetçi rejimin tarihe gömülmesi için.

Siyaseti kirleten koalisyon pazarlıklarının olmaması için,

Demokrasinin teminat altına alınması ve sahibi olan milletin himayesine verilmesi için.

Türkiye yönetimini hukuk hokkabazlıklarından kurtarmak için.

Türkiye'yi kutuplaştırmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmak için.

Milli ve yerli siyaset zemininin sağlamlaşması için.

Yüz yıllık despotizm cenderesinden, benlik kenesinden kurtulmak için.

Mağdur ve mazlum insanların umutlarının gerçekleşmesi için.

Terör belasının son bulması için.

Statükonun gebermesi için.

Hakimiyeti tekrar millet adına kurmak için.

Medya ağalarının ve küresel sermayenin milletin üzerinden elini çekmesi için.

Milletin dini ve milli duygularını istismar edenlere fırsat vermemek için.

Yeni bin yılın Türkiye'sinin inşası için.

Millet için.

Devlet için.

Cumhuriyet için.

İstikrar için.

Güven için.

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için.

EVET

EVET

EVET