Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2435.06
BIST 100
9983.13
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Temmuz 2023

Evet isyan!

Paris yanıyor! Fransa'da sadece Paris değil, eş zamanlı birçok şehirde isyan var.

İçimizdeki mülteci düşmanı faşistlerin dediği gibi "mülteci-göçmenler" değil isyan eden. Fransa vatandaşı olan "sömürge topraklarından gelen-getirilen" birkaç kuşaktır Fransa vatandaşı olan insanlar.

Ana vatanları Fransa tarafından sömürgeleştirilmiş, insanları köleleştirilmiş milletlerin öfkeli çocukları...

Fransa'da en ağır şartlarda çalışıp, en kötü işleri yaptıkları halde her durumda aşağılanan, hakları yenen, kötü davranılan "Mağrib çocukları" adalet istiyor.

Öfkeliler. Çünkü yüz yıldan fazla bir zamandır onları iliklerine kadar sömüren Fransa ile hesaplaşamadılar.

Öfkeliler çünkü kendilerini, atalarını, topraklarını "hala sömürmeye devam eden" Fransa'nın kendilerine insan muamelesi yapmadığını görüyorlar.

Öfkeliler çünkü en ufak bir olayda safkan Fransız olmayanlara ne zulümler yapıldığına şahit oluyorlar her gün.

Fransa ve diğer sömürgeci Batı ülkeleri bu öfkeyle yüzleşecek ama bugün ama bir gün.

Öfkenin boyutu ne olur, nasıl sonuçlanır bilmiyorum.

Ama ne olursa olsun iki tarafı da birbirinden kopartacak noktaya doğru gidecektir olaylar.

Ve nihayetinde sömürge politikasının neticesi ilahi adalet gereği hiçte iyi bitmeyecek sömürgeciler için.

Evet İsyan!

Emperyalist sömürgecilerin zulmüne karşı isyan.

İşgal ettikleri topraklarda yaptıkları katliam-soykırımların hesabı için isyan.

Talan ettikleri topraklar, çaldıkları servetler, yok ettikleri kaynaklar için isyan.

İşgal ettikleri topraklarda pis ellerini uzattıkları kadınlar için, ruhunu yok ettikleri masumlar için isyan.

Sadece Fransa'da değil, sömürgeci her Avrupa ülkesinde isyan ateşinin yanmasını ve yüz yıldır milletlerin kanını emen sömürgecilerden hesap sormalarını bekliyoruz...

Fransa'daki isyanın Belçika'ya sıçraması tesadüf değildir. Belçika Kralı II. Leopold 11 Milyon Afrikalıyı öldürdü, milyonlarcasını sakat bıraktı.

Fransa'daki isyan emperyalist sömürgeci zulmünden dolayı başladı. Afrika kaynıyor, Avrupa yanıyor, ABD çalkantılı ve hepsinin sebebi Batının EMPERYALİST SÖMÜRGECİ politikalarıdır.

İnsanları dili, ırkı, rengi, kökeni ve dinine göre ayırıp zulmetmelerindendir.

Zayıfı ezip, güçlüyü kutsamalarındandır.

Yüz yıldan fazla bir zamandır mazlum milletleri ezip, açlığa, yokluğa, sefalete mahkum etmelerindendir.

Afrika'da onlarca sömürgesi olan Fransa, ekonomik gücünü, sömürdüğü topraklarda yaptığı katliamlara, bölge insanlarını sefalet içinde istikrarsız bir hayata sürüklemesine borçlu.

Son olarak, özellikle Afrika ve Asya başta olmak üzere, dünyanın her yerinde mazlum milletler emperyalist ülkelerin sömürü çarkına başkaldırırken, ülkemizde, solcu faşist sağcı faşist fetöcü faşist laik faşist vs vs. olarak nitelendirebileceğimiz bazı kişi ve oluşumlar, İsyan edilmesi gereken gerçek kötülük olan küresel emperyalist düzene değilde, o düzene direnmeye çalışanlara darbe vurmaya hevesindeler.

Sömürgeci zalim bir devlet olarak Fransa’da sömürdüğü toprakların insanları isyan etti. Türkiye’deki mültecileri aynı kategoriye koymak Türkiye’yi sömürgeci vahşilerle aynı kefeye koymaktır. Mazluma el uzatan ile mazluma zalimlik yapanı eşitlemek demektir.

Birileri ısrarla Türkiye’yi insanların vicdanı ve tarih önünde lekelemek istiyor. Bin yıldır mazluma hamilik eden, zorda olana kucak açan Anadolu’yu, necip Türk milletini tarihi soykırım ve sömürüyle dolu olan zalim Batı ile eşitlemek için adeta özel çaba gösteriyor.

Mülteci meselesini kaşıyarak sokakları karıştırmak isteyen sağcı faşistle, Gezivari ayaklanma hayali kuran solcu faşistin, Haçlıların adaletine sığınan Fetöcülerle, milletin inancına düşmanlık eden ve millete Batı yaşam tarzını dayatan laik faşistlerin sırtını dayadığı yer emperyalist Batı olduğunu unutmamalıyız!

Evet isyan.

Yüz yıldan fazla bir zamandır dünyayı kan deryasına çeviren, zayıfı ezen, milletleri heder eden emperyalist sömürü düzenine ve o düzenin koruyucusu Batı ülkelerine isyan!...