Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 Ocak 2017

Fakirin Umudu

Kullandığım başlığın devamı ekmek.Toplum olarak umudumuz kaybedilmek isteniyor.Ekmek kaygısı ile denenmeye başladık şimdi de . Bunun adına ise ekonomik savaş diyenler var. Aman ha dostlar umudumuzu kaybetmeye başlarsak çözülmemiz o kadar kolay olur ki, kendimiz bile şaşarız olayların nasıl geliştiğine.

Algı,insan denen eşrefin sık yanıldığı bir duygusu. Sağlıkta, hastalıkta, ticarette velhasıl her yerde iyi yada kötü niyetle kullanıma müsaidiz. Sihirbazlar benzer yönlerimizi kullanarak bizi hayrete düşüren gösteriler yapar.Buna illizyon diyoruz.

Esnaf bizim zaaflı noktalarımızı bularak malını pazarlama işini de yine bu duygumuz sayesinde kolayca yapabilir.

Mesleğimle ilgili algı pazarlaması iyi yönden bize umut olurken, kötü yönden pazarlandığında ise kabusumuz olabilir.

Örnekleri sizde bir çok alanda yaşadığınız olumlu yada olumsuz şeylerde çoğaltarak eksersiz yapabilirsiniz.

Demem o ki, bu günlerde üzerimizde oldukça fazla karabulutlar dolaşıyor. Ne olacak bu memleketin hali sorusunu herkes birbirine sormaya başladı. Fakirin umudu nasıl ekmeği ise bizimde umudumuz birlik ve beraberliğimiz olmalı.

Maneviyatımızı kaybetmeye başladığımız ve parçalandığımız anda ölümden ölüm beğenecek duruma kolayca düşürülebiliriz.

Aç kurtlar sisli ve puslu havayı çok severler. Malum o da avını bu ortamda daha kolay yakalayabiliyor. Etrafımızda insan müsveddesi o kadar çok aç kurt var ki, el ovuşturarak ortamın biraz daha bulanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

İçinden geçtiğimiz olağan üstü günlerde hata üstüne hata yaparak bu azılı kurtlara fırsat vermeyelim.

Dünya zindeleri maalesef eften püften argümanlarla bizi DEAŞ bataklığına itti. Bu bataklıkta batışımız dört gözle bekleniyor. Büyük bayram etmelerine fırsat vermemenin yoluda hatayapmamak.

Suriye de Irak da hatta tüm Ortadoğu coğrafyasında tek umut olarak kalan milletimizi etnik,din ve mezhep savaşı ile şapa oturtamayan zindeler son çırpınışlarla buralardan bizi kanatmak için , gaf üstüne gaf yapmalarına rağmen zerre kadar batıl davalarından sapmadan mücadelelerini sürdürüyor.

Fakirin umudu nasıl ekmek se bizim bu aziz milletimizin umudu da bozamadıkları birlik ve beraberliğimiz. Göreceksiniz. Aklıselim galip gelecek. Bu millet ne zaman darlığa düşse Rabbi bir yerlerden ona ferahlık veriyor.

Yoksa şimdiye kadar çoktan paramparça olmuş ve ölümlerden ölümler beğeniyorduk. Ahın ve vahın fayda vermeyeceği zilletli günler gelmeden biraz daha sabır biraz daha gayret ve biraz daha samimiyet lütfen.

Sırca köşklere yerleşmiş sonradan görmeler. Malınız canınız namusunuz düşmanların hedef tahtasında. Aklımızı başımıza alalım. Başımızı iki elimizin arasına sıkıştırarak biraz daha fazla tefekkür edelim. Olmaz olmaz derler. Rabbim bu milleti içimizdeki samimimi insanlar ve masum yavrular yüzüsuyu hürmetine korusun inşallah. AMİN.