Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.75
Gram Altın
2417.95
BIST 100
10268.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Temmuz 2015

Faşist Diktatör Erdoğan


Geçenki ODTÜ pankartları, LGBTİ(Ben LGBT yazıyordum da, 'uyardılar', hatırlattılar, bir de 'İ' varmış, son zamanlarda 'monte' edilmiş. İlgi alanımıza girmeyince atlamışız!) Ramazan günü 'provakatif' amaçlı olduğu aşikar(Türkçe hassasiyetim vardır, 'tahrik' veya 'kışkırtma' yazsam malum..!, ona sebep anlayacakları dilden 'provakatif' yazdım) yaptıkları 'çırılçıplak' eylemi falan bir tarafa koyun!

Günlük çıkan basının her harfine özenle sıkıştırılmış her türlü 'hakaret, küfür, tezyif, tahkir', uzat uzatabildiğineu2026. Sonra ekranlarda biri bitip diğeri başlayan şiddeti azalmadan devam eden aynı doğrultuda yayınlaru2026 Bunu da başka bir tarafa koyun!

Hemen hiçbir konu da anlaşamayanların tek birlikteliği ancak Erdoğan ve AKP düşmanlığı, yani daha doğrusu dine karşı birliktelik! Eminim buna da itiraz ederler. Biz de en az senin kadar müslümanız falan. Ne diyelim, siz bizim ne kadar kemalist olduğumuza, yahut diğer cenahdan sosyalist olduğumuza inanıyorsanız sizin de inandırıcılığınız o orandadıru2026

***

Öykünülen, özenilen, tabiiki örnek gösterilen Batı ve Demokrasisi, Amerika Birleşik Devletleri Kongresinin %80 beyaz Amerikalı, %90 erkek ve %92 Hiristiyan. Bu oran Senatoda da farklı değildir ha.

Halbuki nüfusun ancak %62 beyaz Amerikalı ve ancak %70 Hiristiyan.

Türkiye'ye döndüğümüzde 550 vekilin 96'sı kadın yani hemen hemen %20'si kadın. Sadece HDP baz alınsa en az 70 ve diğer partileri de dahil edince en az 120 Kürt kökenli vekil var. Bu da en az %25'dir. Öte yandan en abartılı yabancı araştırmacılar bile Kürt nüfusunu %20 olarak kabul ediyor. Keza Ermeni vekiller, Ezidi falanı da bu hesaba katınızu2026

Avrupa demokrasisi de farklı değil elbet.

Bu noktalara gelebilenlerin kimler, hangi gelir düzeyi ve hangi tarihi 'aristokrat' geçmişe sahip olduğu ve hangilerinin 'halk çocuğu' olduğu konusuna girmiyorum bile!

***

Aksiyon halindeki, dinamik faaliyetleri tekrar gözden geçirdiğimizde, başta DAEŞ'e yardım ettiği iddiası ile 'terörist Türkiye' kampanyası başlatılması, öte yandan Fetö'nün resmi olarak yasadışı olduğu ortaya konduğu halde, her tür basın yayın organının aktif propagandasına devam etmesi, her türlü faaliyeti yaptığı gerçeği ve elbette Erdoğan'a sonuna kadar düşmanlığını sürdürdüğü cabası ve tüm bunlardan sonra ortaya çıkan sonuç, 'Diktatör Erdoğan'..!

Hangi dil, hangi siyaset ilmindeu2026

***
Bu arada yine 'demokrasinin falan olmadığı' zalim Diktatörün ülkesinde Meclis, başkanını seçti ve 'süpriz' olmadı(çünkü onu da Tayyip seçtirdi!). Olmamasının anlamı aslında 'uzlaşının' da olmadığı yönünde ortaya çıkmıştır. En iyi ihtimalle bundan sonraki olasılık AKP-MHP koalisyonudur. Çünkü MHP'nin Deniz Baykal yahut İsmet Yılmaz'a destek olmadığı düşünülünce bir nevi İsmet Yılmaz'a dolaylı destek vermiş izlenimi vermektedir. CHP'li Haluk Koç'a göre kesin öyledir ve 'alayına siyasetçilerin' ortaya koyduğu alanen sonuç budur. Demirtaş keza aynı yönü gösteriyor! Daha açıkcası AKP-MHP koalisyonu kurulacak diyorlar!

Muhtemelen CHP ve HDP bu çıkışı bunun 'olmamasına' yönelik 'taktikdir'!

Hasılı bundan sonra AKP, ilk günden beri yapıcı ve sorumlu tutumunu devam ettirecek ve son ana kadar koalisyon çabalarını sürdürecektir. Memleket menfaatine öncelikler gözetilerek her türlü koalisyona her parti açık olmalıdır. Artık kimsenin AKP'yi suçlama hakkı yoktur!


Hoş, yine binbir türlü çamur atacaklardır. Öyle ya ülkede 'Faşist Erdoğan Diktatörlüğü' var!


@yusufserce twitter.com/yusufserce