Dolar (USD)
32.45
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2422.64
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 May 2023

Faşizmin ırkı yoktur

Yıl 2013, yani bundan on yıl evvel 6 Haziran günü başkanlığını yaptığım Medya Yazarları Derneği tarafından Urfa AVM City Konferans Salonunda " açılım süreci" ile ilgili bir panel düzenliyorum.

Paneli ben yöneteceğim. Konuşmacılar Sayın Altan TAN, AK Parti Milletvekili Sayın Abdülkerim GÖK, merhum eski Urfa Belediye Başkanı Sayın Feridun YAZAR ve Emekli Müftü İbrahim İSLAMOĞLU konuşmacı olarak katılacaklar. Panel son derece renkli olacaktı.

Biz de sevinmiştik Açılım süreci bu ülkeye birlik ve dirlik getirecek diye. Çünkü silahlar susacak, insanlarımız artık ölmeyecekti.

Salon tıklım tıklım, konuşmacılar yerlerini aldılar, ancak AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök salona girdiğinde bir genç elinde bir pankartla sahneye çıktı ve o pankartta şöyle yazıyordu, “Başbakan İstifa.” O zaman Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakandı. Recep Tayyip Erdoğan açılım sürecinde hendekler kazılmadan evvel Kürtlerle ilgili cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş çok büyük açılımlar yaptı.

Bir oğlum gidip pankartı kaldırmak istedi. Arkadan yuh sesleri yükseldi ve arkasından peş peşe su şişeleri fırlatıldı. Bunu yapanlar belliydi. Akılsızların işiydi bu. Güya Kürtlerle ilgili haktan hukuktan bahsediyorlardı ve yeri geldiğinde en büyük ahlak dışı haksızlığı yapmaktan da geri kalmıyorlardı. Çünkü Kemalizm den bu dersi alanlar her kim olursa olsun kendilerinden başkasına hayat hakkı asla tanımazlar.

Bu provokasyon daha evvel belli bir kesim tarafından tertip edilmiş ve rastgele olan bir hareket değildi.

Bu hakaret hem bana ve hem misafirlerime yapılmıştı.

Böyle bir ortamda bir AK Parti Milletvekili elbette bulunamazdı. Bunu gören AK Parti Milletvekili Sayın Abdülkerim Gök, salondan ayrıldı. Ardından birçok insan da salonu terk etti. Davet ettiğim ve Ankara’dan bizim için Urfa ya gelen misafirimize yapılan bu hakareti de asla unutamam.

Yaşını başını almış güya Kürtlerin hakkını savunan birçok insan bu eylemi engellemediği gibi desteklemekten de vazgeçmedi.

Hâlbuki bu konuşmacıların bir araya gelmesi büyük bir zenginlikti.

Bu durum başta Altan TAN olmak üzere diğer konuşmacıları da çok üzmüştü. Hatta rahmetli Feridun Yazar sonradan bu eylemi engellemek evvela bana düşerdi diyerek pişmanlığını dile getirmişti,.

Sayın Altan Tan mikrofonu alarak ilk konuşmayı yaptı.

"Bizler bu kafayla hiç bir yene varamayız, kendimiz çalar kendimiz dinleriz. Salonda başkaları da vardı. Onlar gitti sadece biz kaldık. Birbirimize ne anlatacağız" gibi son derece anlamlı ve sitem dolu kısa bir konuşma yaptı. Panel devam etti ama bizi bir araya getiren o manevi hava yok olup gitmişti.

Eğer bu gibilerin eline fırsat geçerse, Kemalizmin yaptıklarından daha beterini bu millette yaparlar bundan hiç şüphe etmiyorum.

Faşizmin ne Türkü ne Arabı, ne Kürdü ne bir başkası ne fark eder.

Gerisini anlatmaya gerek var mı? Yaşadıklarımız yetmiyor mu?

İsteyen bu olayı Youtube kanalından izleyebilir.