Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.04
Gram Altın
2525.95
BIST 100
10754.7
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Ocak 2014

Faydasız işler!

MEMLEKET bir süredir, faydasız tartışmalarla uğraşıp duruyor. Yok cemaat hükümete karşı; yok hükümet cemaati yok etmek istiyor. Yok cemaat birilerinin oyununa geldi, yok savcılar birilerinin talimatıyla baskınlar yaptı, soruşturma açtı, yok Erdoğan dikatörlüğe gidiyor... vs. vs. Türkiye bunlarla mı uğraşmalı! Hayır tabii ki...

Oysa günlerdir mesaimiz bunlar üzerine kurulmuş durumda. Arada bir, birileri daha çıkıyor fitne ateşine odun atıyor. İşte bir son örnek daha...

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) ile ilgili attığı hakaret içerikli tweetten sonra Today's Zaman'daki görevine son verilen İbrahim Öztürk, yeniden kendisinden söz ettirmeyi başardı. Gündemde kalabilmeli ki, bir yerlerden kendisine ekmek parası bulabilsin!

Tek çıkış: AKP kapatılmalı

Öztürk, tweeter'dan akla hayale gelmez bir mesaj attı: "Türkiye için tek çıkış yolu var. AK Parti'ye derhal kapatma davası açılmalı"...

İbrahim Öztürk, daha önce de sosyal medya hesabı üzerinden Peygamber Efendimize hakaretlerde bulunmuş ve "Peygamberin bile kıblesi şaştı oğlum!!!" cümlesini paylaşmıştı.

Öztürk'ün son mesajını AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, gündemin meşhur meyvesiyle cevap verdi: "Bu Adam kaç ANANAS EDER?"

Nükleer santral tepkisi

İbrahim Öztürk'ün mesajının yankıları sürerken bir de baktık ki yine Zaman'dan Şahin Alpay, ortaya atılıverdi. Eeee, İbrahim adından söz ettirir de Şahin Bey durur mu?

Gazeteci yazar Şahin Alpay, " Biz Japonya'yla nükleer santral anlaşmasıyla nükleer silah imal etmek amacındayız, aman ha nükleer santral olmasın İnşallah Japon meclisi bunu onaylamaz.." deyiverdi.

Sahi, Şahin Alpay'ın amacı ne... Bu arada söyleyeyim, ne İbrahim Öztürk'ün ne de Şahin Alpay'ın cemaatle ve hizmetle bir ilgisi var. Ama yazıları ve mesajları direk onlarla bağlantı yaptırıyor. Buna dikkat edin!...

Şimdi de SBS krizi!

Ortalık biraz yatışsın beklentileri, gün geçmeden yeni krizlerle çalkalanıyor. Ankara İdare Mahkemesi, 2013 SBS sınav sonuçları hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı. Sözüm meclisten dışarı ama ohaaa derler böyle durumlarda. Okulların yarı yıl tatili gelmiş, sen SBS sonuçları için yürütmeyi durdurma kararı alıyorsun. Ne olacak yani, geçen sene SBS sınavını kazanıp okullara yerleştirilenler şimdi haklarını mı kaybedecek?

Bu karar güdük kalır

Bu karar şimdiye kadar niye açıklanmadı da tam ortalık toz dumana bürünmüşken açıklandı. 7 ay sonra mı alınır böyle bir karar... Ancak hiç merak etmeyin bu karar güdük kalır. Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara 18. İdare Mahkemesi'nin SBS sonuçlarının yürütmesinin durdurulması kararıyla ilgili, "Mezkur karardan kaynaklanabilecek olası mağduriyetleri önlemeye yönelik çalışmalar Bakanlığımız tarafından başlatılmış olup, 'yürütmenin durdurulması kararına bir üst mahkemede itiraz hakkımız' da dahil olmak üzere gerekli tüm hukuki süreçleri takip edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Ne olmuştu peki?

Açıklamada, sınav sonuçlarının 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklandığı ancak aynı gün yapılan inceleme sonucunda söz konusu sınavda Almanca ve Fransızca testlerini cevaplayan 718 adayın yabancı dil testlerine ilişkin değerlendirmesinde yanlışlık yapıldığının tespit edildiği kaydedildi. "Yine aynı gün Almanca ve Fransızca testlerinden sınava giren adayların yeniden değerlendirmesi yapılmış ve hiçbir mağduriyete yer vermeyecek tedbirler alınarak yeni puanlar saat 17.00'da açıklanmıştır" denildi.

CHP'li Ayayadın, Danıştay'a cevap anahtarlarının yanlış olması gerekçesiyle SBS yerleştirilmelerin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle bir başvuruda bulunmuştu.

 
TDV kurban