Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2474.10
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Mart 2015

Fethullah'ın Amerika'da Suyu Isındı

Gülen için aslında Amerika'da çember daralıyor ama açıksası Türkiye de üzerine düşeni yapmakdadaha gayretli davranmalı.
Başkan Obama'nın geçen gün, en üst düzeyden yaptığı, Türkiye'yle ilişkilerin önemini vurguladığı açıklamalardan sonra, Gülen'in Amerika'dan gideceği fikrini güçlendirdi.
Birçok uzmanın da öngördüğü gibi, hatta sıradan insanın dahi tahmin edebileceği iki gerekçeyle Fethullah'ın Amerika'dan aldığı destek sona eriyor demek çok doğru olacaktır.
Bunun birinci sebebi hiç şüphesiz Amerikalıların diplomatik mantıkla baktığımızda Türkiye gibi müttefikdevletle, bir çete arasındaki tercihde, elbette Türkiye'yi seçmeleri olgusudur. Diğer sebebi ise CIA, Mossadgibi istihbarat teşkilatlarının, basit bir 'macera filmi' kurgusunda olduğu gibi 'deşifre' olan kişilerin reddi vetasfiyesi gerçeğidir.
Bu işlerin kılıfı da elbet hazırlanacaktır. Yoksa, 'ahanda deşifre oldun, artık istemezük diyecek halleri yok!' Ya ne olacaktır? En makulu, en kolayı herkesin rahatlıkla kabul edebileceği şekliyle 'eski defterlerin' açılması olacaktır.
Mesela uzun zamandır Fethullah Çetesi aleyhine değişik eyaletlerde bulunan okullar için şikayetlerde bulunuluyor ve hatta davalar açılıyor. Bu davaların üstüne yeteri kadar gidilmezken, son zamanlarda artan şikayetlerin FBI tarafında artık daha ciddi bir şekilde değerlendirilip Fethullah'ın Amerika dışına çıkarılmasında bahane yapılması beklenecektir.
Bunlardan biri Amerikan'nın Ohio Eyaleti'nin Cleveland'a bağlı Elyria kentinde Fetullah Gülen aleyhine mahkemeye açılan davadır.
Bu ve benzeri davaların, öte yandan Fethullah'a Çete demenin ne kadar yerinde olduğunu ispatlayan 'şantaj, tehdit, himmet adı altında gasp veya haraç' gibi delilleri de teşkil ettiğini görmeli ve 17-25 gibi olayları bu şekilde okumalıyız.
İmdi yakından bakalım.
Fetullah Gülen'e bağlı Ohio Eyaleti'nde bulunan Horizon Science Academy Özel Okulu eski öğretmenlerinden birçokları gibi, okul aleyhine Cuyahago şehir mahkemesine buna bağlı dava açmış.
Mary Addi isimli öğretmenin suçlamaları diğer öğretmenlerle aynı gerekçeli!
Mary Addi suçlamalarında, işten haksız yere ayrılmasının asıl nedenini, kendisi gibi aynı okulda öğretmen olan Türk kökenli Mehmet Emanet'in Gülen'e bağlı biri olmasına ve sonrasında Paralel Çeteye ters düşmesine bağlamış.
Kocası da kendisini teyit ederek, okul yönetimi olan Gülen Cemaatininin baskılarına maruz kaldığını ve kendisinden karısından 'boşanması' istendiğini aksi halde işten atılmakla tehdit edildiğini söylemiş.
Mahkemeye başvuran Addi, Gülen'in ismini de dahil ettiği suçlamasında, hem cinsiyet ayrımcılığı, hem milliyet ayrımcılığı, hem de din ayrımcılığı yapıldığını iddia etmiş. Ayrıca maaşlarının da düzenli ödenmediği ve özellikle kocasından 'himmet' adı altında rızası harici kesinti yapıldığını da eklemiş.
Özellikle 'siyasilere seyahat' düzenlemeleriyle son günlerde öne çıkan Gülen ve çetesi hakkında başta da belirttiğim gibi FBI'a sayısız ihbarlar artmış durumda.
Fakat FBI henüz, Pennslyvania Eyaleti Saylorsburg kentinde yaşamını sürdüren Fethullah Gülen hakkında herhangi girişimde bulunmadıysa da herhalde Türkiye'nin de 'resmi teşebbüsüyle' harekete geçeceklerini beklemek ihtimaldir.
Üstelik son çıkan haberlere göre Fetullah Gülen'in Kanada'ya gitme girişimlerini bu çerçevede değerlendirdiğimizde taşlar yerine oturuyor gibi.
Bazı haberlerde ise İsrail'e bile gidebileceği iddiası bence pek gerçekçi olmasa da Abdullah Öcalan'ın yakalanması öncesi diyar diyar dolaştığı görüntüleri tekrar yaşatacak bir durum olasılığını ise zaman gösterecek!
***
Bazan istikbal dündür Dostum. Heyula perdesini yırtar, zulum namusun hicabında boğulur.
Yazarımız Yakup Köse!nin yanındayız.