Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2397.19
BIST 100
10247.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Nisan 2018

FETÖ'nün siyasi ayağı kimdir?

Bu sorunun yanıtı, örgütün maskesi düştükten sonra yaşananlara bakıldığında bulunacaktır. Çünkü bu örgüt maskesi düşmeden önce, din hizmeti yapanlar topluluğu olarak biliniyordu.

Değerli dostlar, FETÖ'nün maskesini düşüren tek etken dershanelerin kapatılmasıdır. 17-25 Aralık sürecinde amacına ulaşamayınca da, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmiştir.

Hal böyleyken, birileri 17-25 Aralık sürecinde FETÖ hainlerine büyük destek vermiştir. Onların İktidarı yıkmak için hazırladıkları şantajlı montajlı tapelere mal bulmuş mağribiler gibi atlamışlardır.

Hatırlayın... O günlerde ana muhalefetin başı FETÖ'cülerin tapelerini meydan meydan dolaştırmıştı. Kürsülerden FETÖ'cülerle hedef birliği yapmışçasına yeri göğü ayağa kaldırmıştı.

Şimdi bu zat suç bastırmak için hedef şaşırtıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı FETÖ'nünün bir numaralı siyasi ayağı ilan ediyor. Sen FETÖ'nün bir kalleşler, bir hainler topluluğu olduğunu bile bile onlarla her türlü iş birliğini yapacaksın, sonra da suçunu başkasının üzerine atmaya çalışacaksın... Hiç kusura bakma, Türk yargısı da, Türk kamuoyu da bu tezgahları yemez.

Belki bugün CHP ve Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralıktan sonra FETÖ'ye verdiği destekler sorgulanmıyor olabilir. Fakat bu durum böyle sürüp gitmeyecektir.

NEFES darlığı yaşayanlara da ulaşmalı

Dostlar, Erdoğan ve AK Parti düşmanları son dönemde ekonomiyi de kullanmaya başladılar. Bunlar piyasada darlık oluşturarak, ülkemizde yaşanan olumlu gelişmeleri perdelemeye çalışıyorlar. İktidarda piyasada yaşanacak darlığın önüne geçmek için, Kredi Garanti Fonu'nun kefaretinde küçük ve orta ölçeklli işletmeleri desteklemeye çalışıyor. Elbette bu destekler önemlidir. Elbette bu destekler piyasada bir rahatlık oluşturacaktır. Ancak, ortaya konulan 7.5 milyarlık nefes kredisinin gerçekten darda olanlara da ulaşması için bazı esneklikler sağlanmalıdır. Mesela, kredi verilirken, işletmenin siciline değil geçmişine bakılabilir. Mesela, kredi verilmesinde en büyük kriter işletmenin bağlı olduğu odanın görüşü olabilir. Mesela, on yılı aşmış işletmelerde bazı prosedürler göz ardı edilebilir. Mesela, nefes kredisinin bir kısmı, esnafların dönen çek ve senetlerinin taksitlendirilmesinde kullanılabilir.