Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.02
Gram Altın
2479.82
BIST 100
10547.81
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Eylül 2016

Fetuşşeytan'ın İdolü: Che

İnsanoğlunun en önemli karakteristiği, belki de gerçeklikten ve akıldan kopma eğilimidir. Akıldan ve gerçeklikten kopan insanlar, kendilerini tanımaz hale geldikleri gibi, kendileri gibi normal insanlarla da ilişki kuramazlar, onları tanıyamazlar ve sağlıklı bir şekilde değerlendiremezler. Aklı devreden çıkaran bir kişi, insani gerçeklikten koptuğu için kendisine insan üstü ilahi nitelikler atfedilen sahte putlar arar. Aklını kullanma cesareti gösteremeyen kişiler, hep çocuksuluğa mahkum bir şekilde başkaları etrafında yaratılan efsanelerle, daha doğrusu yalanlarla kendilerine ütopyalar yaratırlar, boş hayallerin ve kurguların peşinde ömürlerini boşa harcarlar. Kendi idolleştirdiği ve mitleştirdiği insanlara bağımlılık düzeyinde köle olan insanlar, akıllarını kullanmak yerine idollerine tapmaktan ve onlara hayranlık duymaktan hiçbir şekilde vazgeçmezler. Kesin inançlı kişiler, idol haline getirdikleri kişiler etrafında oluşturdukları illüzyonları sürekli olarak üretip onların gerçekliklerine mutlak olarak iman edip, kendi yanılsamalarının yanılgı değil, gerçeklik olduğundan asla şüphe etmezler.

FETÖİST çete başı Fetuşşeytan, yetmişli yıllarda Komünizmle Mücadele Derneklerinin kuruluşuna katılmakla bilinmektedir. Ancak Fetuşşeytan'ın Komünizmle mücadele maskesinin arkasında Komünizme büyük bir hayranlık duyduğunu söyleyebiliriz. FETÖİZMİN oluşmasında ana ilham kaynağı, din değil, Komünizmdir. Fetuşşeytan, Ebu Hanife, İmam Şafii, İbn Teymiyye, Yunus Emre, Seyit Kutup, Muhammet İkbal gibi Müslüman alimleri model almak yerine Marx, Lenin, Stalin, Mao gibi Komünist liderleri takip etmiştir. Komünizm adı altında proleter diktatörlükler gerçekleştirmeyi amaçlayan bu kanlı diktatörleri model alan Fetuşşeytan, kendi şahsı etrafında bir Fetökrasi diktatörlüğü kurmayı amaçlamıştır. Stalin, Lenin ve Mao gibi diktatörler zor ve silah kullanarak tahakküm kurmaya çalıştıkları gibi, Fetuşşeytan'da, ordu içine yerleştirdiği silahlı haydutları eliyle 15 Temmuz gecesi kanlı bir diktatörlük kurmaya teşebbüs etmiştir.

Fetuşşeytan, Altın Nesil dediği kendisine bağımlı haydutlar yoluyla bütün dünyada küresel bir iktidar kurmaya çalışmaktadır. Fetuşşeytan'ın Altın Nesil diye tabir ettiği azınlığa yüklediği anlam ile Komünist liderlerin işçi sınıfına ve Komünist Partisinin öncü rolüne dair söyledikleri birbirinin aynısıdır.

Radikal sol içinde idolleştirilen figür Che Guavera'dır. Radikal solun insanlığa sunduğu hiçbir yapıcı insani değer ve ideal yoktur. Radikal sol, insanlığı sahte mitlerle aldatmaya, genç insanları hiçbir zaman gerçekleşmeyecek ütopyaların gerçekleşmesi vaadiyle şiddete, terörizme ve yıkıcılığa motive etmektedir. Radikal solun dünya gençliğini aldattığı en önemli karanlık, kirli ve kanlı mit, Che'dir. Dünyanın her tarafında gençlerin tişörtlerinde Che isimli teröristin karizmatik ve sempatik resimleri yer almaktadır. Fetuşşeytan, Che gibi hareketli bir hayata sahip olmamasına rağmen, taraftarlarından aynı şekilde kendisine hayranlık duymalarını istemektedir. Fetuşşeytan'ın iç çamaşırlarının özel görevleri gerçekleştiren cemaat mensuplarına verilmesi, FETÖ okullarında çıkan Fetuşşeytan'ın alçıdan yapılan elinin kutsal bir şekilde ziyaret edilmesi, çete başının Che gibi idolleşmek arzusunun patolojik tezahürlerinden başka bir şey değildirler. Fetuşşeytan, ters yönde basit bir Che kompleksine sahip patolojik bir vakıadır.

Che Guavera, ömrü boyunca birey olarak insanın değerli olacağını kabul etmemiştir. Fetuşşeytan içinde bireyin tek başına hiçbir değeri yoktur. İnsanın birey olarak değerli olduğuna inanmayan Fetuşşeytan ve Che, insanlardan hep kendilerini yüce amaçlar için feda etmelerini istemişlerdir. Che'ye atfedilen 'Gerçekçi ol, imkansızı iste!" şeklindeki sloganik ifadesi "Çılgın ol ve imkansız için kendini feda et!" anlamından başka bir şey değildir. Fetuşşeytan ve Che'nin hayatları boyunca yaptıkları tek şey, bozuk para harcar gibi insan harcamaktan başka bir şey değildir.

Che ve Fetuşşeytan, insan hayatına saygı gösteren ve insanı yaşatma idealinin peşinde koşan kişilikler değildirler. Che, devrim için gerekirse milyonlarca insanın öldürülebileceğine, hiçbir hukuki işlem olmadan insanların infaz edilebileceğine, ifade özgürlüğü dahil bütün bireysel özgürlüklerin ortadan kaldırılabileceğine inanan, ölümü, şiddeti ve düşmanlığı kutsayan kanlı bir katildi. Che, hayatı boyunca ölümün ve öldürmenin peşinde koşan sosyalist bir barbardı. Fetuşşeytan'da, 15 Temmuzda yüzlerce insanı öldürme pahasına iktidarı ele geçirmeye kalkan muhteris bir teröristten başka bir şey olmadığını göstermiş bulunmaktadır.

Che ve Fetuşşeytan, nefret üzerine beslenen dünyalara sahiptirler. Kendilerinden olmayan herkesden ve her şeyden nefret edilmesi, onlardan uzaklaşılması ve sonradan bütün düşmanların imha edilmesi gerekliliği, Fetuşşeytan ve Che'yi birleştiren ortak anlayıştır. Fetuşşeytan, kendisi dışında her şeyden nefret eden bir narsistir. Devrim ve kurtuluş gibi sloganların arkasında bütün dünyaya nefret ve düşmanlığı aşılayan Che ise, sadece kendisini seven hasta ruhlu bir katildir. Fetuşşeytan ve Che, kendileri dışında olan insanların acılarına, hayatlarına, duygularına ve düşüncelerine tamamen ilgisizdirler. Fetö, hizmet maskesi adıyla kendisini merkeze alırken, Che ise devrim ve kurtuluş maskesiyle kendi karanlık ve kirli dünyasını karartmaktadır. Fetuşşeytan ve Che'nin ortak özelliği, ikisinin de diğer insanlarla empati yapma özelliklerini kaybetmeleridir. İnsanlıkları körelen bu iki sahte mitin, insanlığa örnek olarak sunulması büyük faciadır.

Che, devrim, kurtuluş ve anti-emperyalizm adına cinayeti, şiddeti, militarizmi, silahı, ölümü ve öldürmeyi yücelten, meşrulaştıran ve yaygınlaştıran bir katildir. FETÖ çete başı da benzer bir şekilde radikal İslam şeklinde kurguladığı düşmana karşı mücadele etmenin, onu yok etmenin ve darbe yapmanın meşruluğuna ve sapkınlığına inanan bir teröristtir. Fetuşşeytan, karanlık ve kanlı tarafını hizmet adı altında gizlerken, Che ise içindeki ölümcül canavarı devrim ve kurtuluş sloganlarıyla gizlemektedir. Sahte idoller, vahşi katiller ve darbeciler, insanlığa örnek olamazlar. Onlar sadece birbirlerinin putlarıdırlar. FETÖİZM, Cheizmin sinsi birer taklidinden başka bir şey değildir. İnsanlığın devrim, kurtuluş, hizmet gibi kavramların arkasına gizlenen sahte mitlerden ve kurtarıcılardan kurtulması gerekmektedir.