Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Şubat 2015

Fidan'ın istifası hızır gibi yetişti

7 Şubat günü, MİT Müsteşarı Hakan Fidan seçimlerde AK Parti'den aday olmak için görevinden istifa etti. Sayın Fidan'ın istifası duyulduğu andan itibaren, memleketin en önemli meseleleri arasına girdi.

Halbuki bu istifa beklenmeyen bir istifa değildi. Günlerdir medyada yazılıp çiziliyordu. Kaldıki, Hakan Fidan'ında her Türk vatandaşı gibi, görevinden ayrılıp milletvekili adayı olma hakkı var. Allah aşkına söyleyin, birinin Anayasal hakkını kullanması kimi ilgilendirir ki?

Maalesef, bizde insanların doğal hakklarını kullanması bile olay oluyor. Değerli Dostlar, birkaç gündür MİT Müsteşarı'nın istifası üzerinde çok ilginç şeyler söyleniyor. Hakan Fidan dokunulmazlık zırhı için istifa etti diyenlerde var. Sayın Fidan seçimlerden sonra Başbakan yapılacak diyenlerde var. İnsan bu söylenenleri duyunca, Rahmetli Erbakan gibi "Hadi ordan" diyesi geliyor.

Aslında, olağan bir istifa üzerinde bu kadar spekülasyon yapılmasını yadırgamamak lazımdır. Çünkü, ülkemizde malzemesizlik sorunu yaşayan bir muhalefet bulunuyor. Bunlar İktidarın yaptığı herşeye mal bulmuş mağribi gibi atlıyorlar. Birşeyi söylerken, onun aslı var mı yok mu araştırmıyorlar. Dediklerinin, konuya uyup uymadığını incelemiyorlar. Yeterki olay onlara İktidara vurma fırsatı versin, gerisi hiç önemli değil. Anlayacağınız, Hakan Fidan'ın istifası malzemesizlik içinde bulunan muhalefete hızır gibi yetişmiştir.

Evet, Sayın Fidan gayet başarılı bir MİT Müsteşarlığı yapmıştır. Bugün Çözüm sürecinde belli bir mesafe alınmışsa, uzun süredir ülkenin doğusundan şehit haberleri gelmiyorsa, Kendisinin emeği büyüktür. Halk arasında, "Meyve veren ağaç taşlanır" denir. Hakan Fidan'ın istifası üzerinde muhalefetin yaptığı spekülasyonlar bu açıdan değerlendirilmelidir.

MİT Müsteşarı'nın istifa dilekçesini 7 Şubat tarihinde vermesi, akıllara Kendisinin ifadeye çağrıldığı dönemi getirdi. Sosyal medyada o dönemi anlatan birçok video dolaşıyor. Eğer 7 Şubatta Sayın Fidan'a kurulan kumpas gerçekleşseydi, ülkenin istikrarı büyük yara alacakmış. Dostlar, kurulan o kumpas gerçekleşmedi diye bizim yatıp kalkıp şükretmemiz gerekir. Hakikaten verilmiş sadakamız varmış.