Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Mart 2021

Fikir ve hareket adamı ERBAKAN

Müslümanın birinci vazifesi kendini yetiştirip geliştirmesidir. Diğer vazifesi de gerçekten bir şeyler öğrenebildiyse bunu ulaşabildiği tüm çevresine iletebilmek, insanları değiştirmek ve dönüştürmektir.

Her Müslümanın fikir adamı olması gereklidir. Dahi insanların Allah vergisi özellikleri tabi ki de vardır. Kaliteyi arttıracak olan ilk şey, o olmadan olunmayan Allah vergisidir. Ancak deha olmayı sağlayan asıl güç, o kişinin döktüğü terdir. Sonrasında gösterilen gerçek bir gayret ve çalışmadır.

Her Müslümanın kişisel özellikleri değişik olabilir. Sert mizaçlı, mülayim, helecanlı, vesaire olabilir. Ancak her Müslümanın sahip olacağı bir diğer şey, güzel ahlak sahibi olmasıdır. Savaşta barışta, köyde şehirde her ortam ve şartta güzel ahlakından asla taviz vermemesidir. Güzel ahlakın insanda tebarüz etmesinin sebebi kişinin kendi nefsiyle mücadelesi ve yine döktüğü teri ile alakalıdır.

Bilenlerle bilmeyenlerin bir olmadığı bu dünyada her Müslümanın olması gereken ilim sahipliğidir. Allah’ın kâinatla beraber yarattığı her şey ilmin içerisindedir. İlim olmadan ne asma köprü yapılabilir ne de fezaya çıkılabilir. İlim yoksa sadece ilmi olanların yaptıklarına baka kalınır. Başı soğandan acı, sonu ise baldan tatlı olan ilim sadece diz çökmek ve terle öğrenilir. Uykusuz kalınabilen gayret, yarı aç yarı tok iken gösterilen çaba ile öğrenilir.

Her insanın zekâları başka başka olabilir. Orta zekâlı, ileri zekâlı olabilir. Ancak her Müslümanın olmazsa olmazı “her işin sonunu görebilme yetisi” olan akla sahip olabilmesidir. İleri görüşlü, uzak görüşlü olabilmesi başa gelecek belaları da iyilikleri de hesap edebilmesidir. Ancak bu ileri görüşlülük, uzak görüşlülük veya bağlantılı olduğu aklı başa getirecek olan yine terdir. Aklı büyütecek olan talimdir, gayrettir, çabadır. Talim yaptırılmayan akıl yerinde sayacak veya geriye gidecek, gayret ve çaba harcanmayan akıl belki de iblis ve avenesinin çalışma ofisi olarak kalacaktır.

Gerçek bir fikir adamı, zihninde belli manaları düzenleyen insan demektir. Bu manalardan değer üretebilen insan demektir. Fikir, başka bir şey değildir. Siyasetçilerin bir ilerisinde fikir adamları vardır. Fikir adamlarının bir ilerisinde Allah’ın dini vardır. Fikir adamı Allah’ın dinine göre düşünür taşınır ortaya bir fikir koyar. Bütün siyasetçiler fikirlerden beslenir. Bütün insanlar Allah’ın dininden beslenir, beslenmelidir. Allah’ın dininden beslenmiyorlarsa da kendilerine bir din uydururlar yine uyduruk da olsa o dinden beslenirler. En tepede her zaman din vardır.

Niçin yazdık bunları? Bir gerçeği belki de birkaç yönüyle hatırlamak için.

Yıllar yılı ülkenin; gelişmesini, büyümesini, kendi özünü perdeleyenler ve unutturanların var olduğu yıllarda bir gün Erbakan hoca çıkmış ve yeni bir fikir öne sürmüştür: “Ülke kendi öz kaynaklarıyla hem insan hem de bilgi kaynaklarıyla kendi ayakları üstünde durabilir, üretebilir ve büyüyebilir. Bunun adı da Milli Görüştür.”

Kurduğu bu fikrin, Milli Görüşün etrafına hem insan toplamış hem bu insanlarla bir hareket başlatmış hem de hareketin bugüne kadar ilerlemesinin öncüsü olmuştur. Yol açmış, yolu takip edenler olmuştur. Yoldaki dikenleri tespit etmiş, göreve geldikçe yolu temizlemiş. Temizlenmeyenleri tespiti gören sonrakilere bırakmıştır. Neticede yolu takip edenlere rahat yolculuk sırları bırakmıştır. Hiçbir zaman arkadan gelen olmamış önden giden olmuştur. Yol kapatan, tıkayan değil yol açan olmuştur.

İlmiyle yol aydınlatan, fikriyle yolu ve şartlarını öğreten, aklıyla yolun tehlikelerini ve korunma usullerini anlatan, ahlakıyla yolun siyasetini kavratan o yüce gönüllü insanın, “Atımızı alan yolumuzu da almadı ya” diyen Necmettin Erbakan Hocamızın Rahmete göçüşünün onuncu yılındayız. Tarih, O’nun kıymetini ve kadrini her daim hatırlayacaktır. Allah rahmet eylesin. Ruhu şad olsun.

Tarih, O’nun hayallerini çalan, siyasetine engel olan, sürgüne ve hapse gönderenleri de asla unutmayacaktır. İnsanlık, O’nun harikulade olan ilmine, aklına, ahlak ve fikrine düşman olanları, kinlerini ve yanlışta ısrarlarını asla yabana atmayacak ve asla unutturmayacaktır.