Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 Ekim 2023

Filistin'i koruma birliği kurulmalı

İsrail savaş uçağı El Ehli Babtist Hastanesi’ne yaklaştı ve üst üste iki MK-84 bombası bıraktı. ABD’nin verdiği, “Baraj patlatan bomba” olarak ünlenen bu bombalar hastane bahçesinde uyuyan 471 masum sivili paramparça etti. Kadın ve çocuklar katledildi. Hastaneye “güvenli alan” ümidiyle 4 bin civarında masum insan sığınmıştı. Hamas’ı günahı kadar sevmeyen Mahmut Abbas bile bu vahşet karşısında ABD başkanı Joe Biden ile görüşmesini iptal etti. Ürdün ve Mısır devlet başkanları da…

Batılılar yine şaşırtmadı, İsrail uçaklarının füzelerle vurduğu, İsrailli yetkililerin de farkında olmadan itiraf ettiği katliam için sadece ve sadece “patlama” ifadesini kullandılar. Bunun masumlara karşı bir İsrail soykırımı olduğunu gizleme çabaları da işe yaramadı? Bu yalanları da yeni söylemiyorlar zaten. Irak’ı işgal etmek için de benzer yalanlar söylemişlerdi. Orada ABD bir milyon Müslümanın kanıda girdi.

Hastane bombalamak, başlı başına bir vahşet ve soykırım! Halbuki 13 günlük İsrail bombardımanında Gazze’de ölen sivil sayısı 4.000’e ulaştı. Bunun 1.500’ü çocuk… Acaba bu masumları insandan saymıyorlar mı? Müslümanlara karşı bu kadar mı kin dolular?

***

Çocuklar bile İsrail zulmünün farkında. Her an öleceklerinin de… Her gün üzerlerine bomba yağdırılıyor. Yaşadıkları kasaba ve köyler yerle bir ediliyor. Ancak asla korkmuyorlar. Ölmeleri halinde aileleri cesetlerini teşhis edilebilsin diye isimlerini avuçlarının içine yazıyorlar.

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu, 21. Yüzyılın “Führer”i olmaya soyundu. Yanına Joe Biden’i de aldı. Führer kelimesi, “lider” anlamında Adolf Hitler’in kullandığı lakap. Netenyahu’nun amacı, Batı Şeria ve Gazze’deki Filistinlileri de sürüp buralardan çıkarmak. Yahudilere yeni alanlar açmak. Siyasi hayatını bu şekilde noktalamak istiyor.

İki milyon 200 bin insan dört bir yandan kuşatılmış; kaçacak, sığınacak, korunacak yerleri yok. Bu nüfusun yüzde 66’sı 18 yaşın altında. Gazze’de bu travmaları yaşayan çocuklar hangi ruh haliyle yetişir? İsrail’in bu denli vahşi düşmanlığını unutabilir veya affedebilir mi? İsrail, farkında olarak veya olmayarak kendi sonunu getirecek vahşet tohumları ekiyor.

***

İsrail dünyanın gözü önünde insanlığa karşı kesintisiz bir suç işliyor. Masum insanları elektriksiz, susuz, gıdasız ve ilaçsız bırakıp göz göre göre katliam yapıyor! Ama Batı tarafı gözlerini kapatmış, yapılanları görmemekte kararlı. Bu suç sadece İsrail terör devletinin değildir! Bu utanç, katilin şimdiye kadar her cinayetine destek veren Batı’nın da günah hanesine yazılmaktadır.

Savaştayız diye hastane bombalayan bir ülke, kendi hastanelerinin vurulmasına da kapı açmaz mı? Sivil insanların güneye gitmesini teşvik edip sonra sivil konvoyları bombalamak hangi batıl ve sapık anlayışın ürünüdür?

İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı, acil bir karar alarak, her İslam ülkesinden seçilecek üçer, beşer bin askerle “Filistin’i Koruma Birliği” kurmalıdır. Ve İsrail’le tüm diplomatik ilişkiler kesilmelidir. İslam ülkeleri Batıya ve İsrail’e karşı her türlü ambargoyu da gündemine almalıdır. İsrail ve ağababası ABD’yi İslam ülkelerinden kovma vakti geldi de geçiyor bile…