Dolar (USD)
32.41
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2402.10
BIST 100
10208.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Aralık 2023

​Gazze de insanlığın dirilişi

Gazze’de İsrail'in yapmış olduğu dehşetli katliam sebebiyle Müslümanların dışında bazı Yahudiler, Hristiyanlar, solcular ve belki hiçbir inanca sahip olmayanlar bile İsrail'e karşı büyük bir tepki gösterdi.

Gazze’deki bu vahşet sebebiyle, Filistin ve Hamas Örgütüne destek verenlere karşı Avrupa'nın bazı ülkelerinde o vahşet dolu tarihiyle birleşen yasaklı tedbirler konulsa da, insanlığın vicdanı onları da delip geçti. Kanla yoğrulmuş bütün o tedbirleri çöplüğün ve pisliğin içine attı.

İsrail'e giderek o vahşi katliama destek veren Amerika Dış İşleri Bakanı "Ben de bir Yahudi olarak burada bulunuyorum” diyen ve ayrıca İsrail'in kanlı eylemlerine destek veren en üst düzeydeki adamı da yerinde duramadı. Alelacele o da İsrail’e giderek "Ben de bir Siyonist’im" diyerek adeta bir askerin kendi komutanına tekmil vermesi gibi aşağılık bir tavırla bütün dünyanın gözünde küçüldükçe küçüldü.

Bu vahşete destek veren sadece Amerika olmadı. İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya ile beraber dünyanın öbür ucunda bulunan Kanada'nın başbakanı dahil beyanatları ile aynı safta buluştular ve İsrail'e koşulsuz destek verme yarışına girdiler.

Hele biri daha vardı ki evlere şenlik. Ülkesinin Rusya tarafından işgal edildiğini her fırsatta vurgulayan ve Rusya’ya karşı savaşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye ne demeli. Gerçek bir komedyen olduğunu ispatlamış oldu.

O da bu rezilliğe çoktan çanak tutmuştu.

Amerika Dış İşleri Bakanı malum olduğu üzere bir kaç kez İsrail'e gitti ve sonrada Türkiye’ye geldi. Sayın Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan’la iki buçuk saat görüştü. Bu kadar uzun bir görüşmenin elbette çok detayları vardı.

Amerika Dış İşleri Bakanı Türkiye’den ayrıldıktan sonra, Filistin’e karşı Amerika’nın söylemleri biraz da olsa yumuşadı ve İsrail'e de daha ileri gitmemesi için bazı mesajlar verildi.

O Adam Türkiye’ye gelmeden bir gün evvel birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği binlerce insan Adana’da bulunan Amerika’ya ait İncirlik Hava Üssü’ne girmek istediler ve bu üssün derhal kapatılmasını talep ettiler. Malum olduğu üzere daha evvel de Malatya’da bulunan Amerika’nın Kürecik Üssü’ne binlerce kişi girmek istedi ve kapatılmasını talep etti.

Her geçen gün Amerika başta olmak üzere Avrupa ve dünyanın birçok ülkelerinde Amerika ve yandaşlarının İsrail’e verdiği desteğe karşı, kartopu gibi büyüyerek bu katliama dur diyen milyonların tepkisi dalga dalga yayıldı. İsrail ve yandaşlarını adeta korkuttu.

Hamas’ın esirlere yaptığı İslam ahlakıyla bezenmiş o insani muamele ve Gazze halkının o kahramanca direnişi karşısında birçok insan Müslüman oldu.

Bugün artık İsrail eski İsrail asla olmayacak yandaşları da onunla birlikte rezili rüsva olacak.

Eminim ki; Gazze yıkıldı amma, Gazze’de insanlık dirilecek. Hamas kaybetmedi, bütün dünyanın gözü önündeki bu vahşet İsrail'i yerin dibine batırdı ve kaybeden İsrail oldu.

Rabbim her şeye kadirdir ve bütün kuvvet onun elindedir. Hz. İbrahim (a.s.) ateşten koruyan Rabbim şüphesiz ki her şeye muktedirdir.

O küçük Filistinli çocukların, kadınların ve yaşlıların feryadını işitiyor ve hikmetiyle cevap veriyor. En büyük güçler savunmasız bir halka karşı mağlup oldular. Dünyayı kaybedenler, ahireti kazandı, dünyada vahşet saçanlar cehenneme yuvarlandı.

Bekleyelim görelim" Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler".

Rabbim tüm mazlumların yar ve yardımcısı olsun.

Allah'a emanet olunuz.