Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.86
Gram Altın
2374.11
BIST 100
10195.33
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Ekim 2023

Gazze Dirilişi!

Mümin Gül

Dünyada son yıllarda çok farklı şeyler oluyor. Sömürülen ülkeler sömürgecileri yurtlarından çıkartıyor. Kendini büyük devlet olarak adlandırılan ülkeler diplomasi ve birçok cephede kaybediyor. Bir başkaldırış ve dik duruş sergileyen dünün ezilen ülkeleri bugünün tarihini yazıyor.

Nedir bu 3. dünya savaşı söylemi!

Dünyanın birçok yerinde savaşlar ve çatışmalar oluyor. Ortadoğu’da bitmeyen bir savaş devam ederken Ukrayna ile Rusya coğrafyasında bir yıldır gündemi meşgul ediyor. Afganistan küllerinden doğarken, Türkiye ile Yunanistan, Çin ile Tayvan arasında Amerika nifak tohumları ekiyor. Ajanslar Türkiye’nin terörle mücadelesindeki başarısını ve Karabağ zaferini muştularken, herkesin dile getirdiği bir cümle “3. Dünya savaşı öncesi vekâlet savaşları oluyor.”

Özetle;

. Büyük devletlerin sömürü düzenlerini devam ettirmek için çıkarmak istedikleri bir savaş,

. Tek dünya devletini kurmak için yapılmak istenen bir savaş,

. Büyük İsrail’i kurmak için kurgulanan bir savaş,

. Ehl-i Sâlib’in Müslümanları yok etmek için hayalini kurduğu bir savaş,

. Tanrıyı kıyamete zorlamak için sapkın fikirlerin planladığı bir savaş…

Aksa tufanı kasırga olur mu?

Bir sabah kalktık ve Gazze direnişi işgalci Siyonistlere karşı hücuma geçmiş. Yıllardan beri alışılmışın dışında bir mukavemet gösteriyorlar. Füzeler atılıyor, Siyonist rejimin üst düzey komutanları esir alınıyor, abluka kırılmış ve direnişçiler 20 km içeride İsrail kentlerinde sokak çatışmaları yapıyor.

- Demir kubbe efsanesi, İsrail istihbaratı, İsrail askeri unsurları ve Siyonist kibri çöküyor.

İç siyasette de sorunlar yaşayan Binyamin Netanyahu açıklamasında bu bir savaştır diyor, İran'ı suçluyor ve Ortadoğu’da haritaların değişeceğini ifade ediyor.

Büyük bir panikleme ve kuyruğu dik tutma ifadesinden öteye geçmeyen, diplomasiden uzak bir açıklama. Çünkü Ortadoğu’da onca ülke en üst düzeyden tehdit ediliyor.

İsrail büyük biraderlerine güvense de Rusya ve Çin, Amerika’nın gözünün içine baka baka Filistin’i destekleyen açıklamalar yapıyor.

Enteresandır, daha ilk dakikalarda Türkiye’de bazı köşe yazarları İsrail’e destek verirken İslamcı! Yazarlar diye adlandırılanlar İsrail’den daha çok panikleyerek “Hamas’ın İran destekli olduğunu, İran’ın gazına geldiklerini, İsrail’in çok fazla Filistinli kanı dökeceğini, hatta Türkiye İsrail’le normalleşme arifesinde bu şimdi olur mu canım! Salvoları, Türkiye’nin Suriye de başarılı operasyonunu durdurmak için yapıldığı gibi daha birçok lakırdıyı dile getirdiler.”

- Hamas bu çıkışı yapmasaydı İsrail büyük bir taarruz gerçekleştirip Gazze’yi Sina yarım adasına sürecekti. Hamas’ın hazırlığını İsrail duyunca birazda bilerek “bahanemiz olur” tavrındaydı ancak bu şekilde bir güçle karşılaşacaklarını beklemiyorlardı.

- Yıllarca çocukları, genç kızları, kadınları sokakta vurup şehit eden Siyonistlere karşı Filistinliler şehit edileceği zamanı mı bekleyecek, yoksa topyekûn bir direniş mi sergileyecekti?

- Taş atan çocuklar artık büyüdü ve toprağını, mukaddes değerlerini işgal edenlere hesabını sormayacak mıydı?

- İşte o çocuklar dünya savaş tarihe örnek oldular. Siha yapan Bayraktar’a atfen kendileri Siha olarak İsrail’i can evinden vurdular.

Bu iş kime yaradı?

* Rusya’nın işine yaradı. Amerika’dan yapılan açıklamaya göre Ukrayna’ya verdikleri silahları İsrail’e gönderecekler. Yani Amerika Ukrayna’ya gerekli ilgiyi gösteremeyecek. Ukrayna dünya gündeminden düşecekti. Putin’de Filistin’i destekleyen açıklama yaptı.

* Çin’in işine yaradı. Amerika Tayvanla Çin arasında olası bir savaşı körüklüyordu. Çin’in üçe bölünmesi gibi senaryolar konuşuluyordu.

* İran’ın işine yaradı. Bölgede sıkışmış olan İran dikkatlerin başka yöne çevrilmesi nedeniyle rahat hareket edecek ve planlarını sessizce gerçekleştirecek.

* Ukrayna’nın bile işine yaradı. Amerika’nın Ukrayna’ya gönderdiği hafif silahları Hamas’a satarak finansman sağlamış.

* Netanyahu’nun işine yaradı. İç siyasette sıkışan davalarla soru önergeleriyle boğuşan Netanyahu, yine şahin bir devlet adamı pozisyonuna büründü.

* Hamas’ın işine yaradı. Şimdiye kadar hiç olmadığı şekilde Filistin dünya gündemine geldi. Putin ve bazı İsrailli aydınlar iki devletli çözüm şart dedi.

O zaman nedir bu işin özeti?

İsrail Hamas’ın yapacağı operasyonu görmezden geldi. Sonuçlarının bu denli olacağını tahmin edemediler. İki günde ancak kendilerine geldiler.

Netanyahu, Biden’in aklıyla oynayarak Ortadoğu’da bir savaş çıkartmaya kalktı, Biden o gazla gemileri gönderdi ancak bunu anlayan Amerika yönetimi sonradan kıvırtsa da Çin ve Rusya kartını oynamıştı. Amerika’nın en son isteyeceği İran’la savaşmak. İran savaşı Suriye ya da Irak’a benzemez. Kadim medeniyetlere sahip olan devletlerin kökleri toprağın altında sağlamdır öyle kolay söküp atamazsınız. Bu iş Amerika’yı da bitirir İsrail’i de.

Sonuç olarak, yine coğrafyada mazlum insanların kanıyla planlar yapılıyor. Lucifer’in çocukları kendi kıyametlerini hazırlarken. Ben inanıyorum ki çok yakında dünya büyük bir doğuma hazırlanıyor. Bu doğum tüm insanlığı kuşatacak büyük bir İslam medeniyetinin habercisi olacak. Tek şart bizim bir araya gelip tek vücut olmamız. Bu yazımı okuyanlar “Mehdi beklentisi” diyebilir. Ben Allah’a inanıyor ve güveniyorum. Adı mehdi olmuş olmamış önemli değil. Ama bu olacak hem de çok yakında…