Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 May 2024

​Gazze yıkılırken asla

Gündemimiz Gazze…

Gazze yıkılırken ne bahardan, ne borandan ne de sevgilinin kâkülünden bahsedebiliriz. Eli kalem tutanın gül ve bülbülden bahsetmesi düşünülemez. Yoldaki Mühendis kitabında Filistin davasının önder şahsiyeti Abdullah Galib Bergusi de söylemişti. “Eli kalem tutan bu davayı yazsın. Hitabeti güçlü olan bu davayı konuşsun. Herkes bir şey yapsın ama sakın kimse sessiz kalmasın. Çünkü sessizlik öldürür.”

Biz de Yoldaki Mühendis Bergusi gibi duasında kendini unutan şair Mehmed Akif’in sözcüleri olmaya yemin ettik. Hani Akif ev yanarken sevgiliye serenad yapılmaz mealinde şu kıtayı söylemişti/yazmıştı.

“Vîrânelerin yasçısı baykuşlara döndüm,

Gördüm de hazânında bu cennet gibi yurdu.

Gül devrini bilseydim onun, bülbül olurdum;

Yâ Rab, beni evvel getireydin ne olurdu? ...”

Neden bunları yazıyorum. Bazı dostlarımız son beş aydır Filistin’i, Gazze’yi yazıyorsun demişlerdi de cevap biraz da bunadır. Maraşlı Sütçü İmam, bir asır önce Maraş işgal altındayken bizim yaptığımız yapmıştı. Şu sözünü unutmuyorum. Maraş, bize mezar olmadan düşmana gülzar olmaz, demişti Sütçü İmam. Bir asır önce Anadolu’da- Maraş’ta Sütçü İmam, Antep’te Şahin Bey, Urfa’da Dalyan Mustafa o günlerin ilk ayağa kalkan şahsiyetleriydi.

Bir asır sonra zulüm devam ediyor. Bu sefer Filistin’de, Osmanlı bakiyesi Filistin’de, Gazze’de, Batı Şeria’da… Filistin-Gazze konusunda Cumhurbaşkanımızın net bir ifadesi vardı. Gazze düşerse, Filistin düşerse düşman, gözlerini Anadolu’ya dikecektir. Bu nedenle, kalemimiz, ağıtımız, zafer naralarımız, hatiplerimiz, şairlerimiz, pusatlarımızla her zaman hazırlıklı olmalıyız. Allah bize ağıt yaktırmasın.

Bugün Gazze’de Ebu Ubeyde ve arkadaşları celladına gülümsemiyor. Onlar, cellatları gelmeden boyunlarını vuruyor. Hz. Ömer gibi destanlaşıyorlar, Hz. Hamzalar yeniden doğuyorlar.

Bugün Gazze’de İslam hakkıyla yaşanıyor. Bu nedenledir ki bütün coğrafyalarda insanlar kafile kafile hak din İslam’la müşerref oluyorlar. Bugün hakikatten yana olmakla batılın yanında olmak gibi bir tercihimiz var. Taşlanmayı, ötekileştirmeyi, yok görülmeyi, göze alıyorsanız hakikatten yanasınız.

İyi bir Müslüman nasıl olunur? Kuran-ı Kerim okumakla ve bu kitabın ahkâmını hayata tatbik etmekle, peygamberin pak hadislerini okumakla, namaz kılmakla, oruç tutmakla… Bitti mi? Hayır. Ümmet bilinci nedir? Müslüman, kardeşine nasıl sahip çıkar. Mesela Gazze’ye, Filistin’e, Arakan’a, Çin’deki Uygurlu Müslüman Türklere sahip çıkmakla iyi bir Müslüman olunur.

Dün Anadolu üzerinde bugün Gazze üzerinde derin tefekkürler yapanlara selam olsun. Rabbim derin okumalar üzerine zengin ve verimli fikir üretmeyi bizlere nasip etsin

Yüce Rabbim, durgun suyun çığlıklarını yumuşatmayı ateşe öğretmişse gün gelir Filistin topraklarını da asıl sahiplerine geri verir. Pusatlarını da geri verir, topraklarını da geri verir. Gazze’de şehidler, şehidlik tahtında Rabbine gülümsesin, celladına değil.

Yahudiler için artık bundan sonra yeni bir Babil sürgünü başlayacaktır. Kenan diyarına bir daha Yahudilerin dönmemesi adına âmin diyorum. Siz de duamıza iştirak eder misiniz?

Kalın sağlıcakla

 
VF kat sağ