Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2430.77
BIST 100
9950.03
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

16 Aralık 2023

Gazze'deki iki milyon insanı öldürecekler mi?

İsrail, silah zoru ile Filistinli Müslümanların evlerini bombalayıp yıkarak onları Gazze’nin güneyine sürdü. 150 bin nüfuslu Han Yunus’a bir milyon Filistinli yığılmış durumda. Peki onların üzerine İsrail bir atom bombası atarsa buna kim engel olabilir? Atom bombası atmaya cesaret edemese de 2 milyon 300 bin insanı açlık ve susuzluktan ölecek seviyeye getirdiler.

İsrail yönetimi ve İsrail’de yaşayan halkın çoğu, Filistinlileri öldürülmesi, yok edilmesi gereken canlılar olarak görüyor. Kendilerini üstün ırk olarak kabul ediyor. Sadece Filistinlilerden değil tüm dünya insanlarından üstün olduklarına inanıyorlar. Filistin topraklarından yerli halkı temizleyip kendilerine yer açmaları gerektiğini düşünüyorlar.

Halbuki Filistinliler asırlardır bu topraklarda yaşıyor. Şimdi de vatan savunması yapıyorlar. Hamas, Kassam Tugayları ile yirmi yılı aşkın süredir yaptığı hazırlıkla Gazze’ye kök saldığını ispatladı. 2.5 aylık savaşta dünyanın bir numaralı askeri gücü ABD kontrolündeki İsrail’in artık Hamas’ı Gazze’den söküp atamayacağı anlaşıldı. İsrail istemese de ABD, Hamas’la irtibata geçti bile…

***

Yahudiler için birinci sırada gelen değer, paradır. Paraları tehlikeye gireceğine canlarını tehlikeye atmayı tercih ederler. İsrail ve ABD firmaları dünyanın her yerinde boykot ediliyor, bundan sonra da edilecek. İsrail’in göz göre göre yaptığı katliamlara karşı İsrail ve ABD ürünlerinin satışı azaldıkça değirmenin suyu azalmaya başladı.

ABD, dünya nüfusunun yüzde 4’üne sahip ama dünya kaynaklarının yüzde 25’ini kullanıyor. Yer kürenin hemen her yanına dağılmış 800’ü aşkın askeri üssü var. Dünyada bir yılda yapılan 2 trilyon dolarlık askeri harcamanın yarısı ABD’ye ait. Parasını da silah satışı ve tüm dünyayı örümcek ağı gibi saran ticari şirketlerinden sağlıyor.

Ağırlıklı olarak Siyonistlerin kontrolündeki bu şirketlerin zarar edip zayıflaması, şubelerinin kapanması ABD’ye akan milyarlarca doları azaltmaya başladı. Geliri azaldıkça ABD’nin dünyaya ve insanlığa verdiği zararlar da azalacaktır. Peki kim kazanacak, ABD şirketlerinin yerini alan milli şirketler elbette.

***

Kesintisiz çalışan İsrail’in propaganda makinası artık aksıyor. Bunun sebebi de Kassam Tugayları’nın ispatlı delilli yayınlarına karşı İsrail’in tüm propagandasını yalan üzerine kurmuş olması. İsrail Ordusu Rehabilitasyon Merkezi yetkililerinin açıklamasına göre, savaşın iki ayında cepheden beş bin İsrail askeri sakatlanarak döndü. Bunların bir kısmı kör oldu, bir kısmına protez takıldı. İki bininin durumu ise çok ağır... Bu da İsrail kamuoyunu etkilemeye başladı.

İşlevsiz hale gelen Birleşmiş Milletler’i aktif hale getirmenin yolu Güvenlik Konseyi’ndeki beş daimi ülkenin red oyu verme hakkını sınırlamaktan geçiyor. Uzlaşma ile karar alan bir Konsey belki problemlere çözüm üretebilir. Bu da büyük ülke olsa bile devletleri uzlaşma aramaya yönlendirir.

ABD'nin en büyük altı sivil toplum kuruluşu bu hafta Joe Biden’a bir mektup yazarak “İsrail'in değil insanlığın yanında ol!” uyarısı yaptı. ABD’de yapılan anketlerde halkın yüzde 61’i kalıcı ateşkes istiyor. Siyonist ABD yönetiminin desteği ile yürüyen bu kanlı savaş görünen o ki, halkın baskısı ile bitecek. Bakalım dünyanın vicdanı yeni yıla nasıl girecek?