Dolar (USD)
32.24
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2409.78
BIST 100
10267.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Kasım 2023

Gazze'nin şanlı direnişi

İnsanlık, küresel cinayet örgütüne direniyor.

Bir asırdır süren soykırıma BM ve diğer uluslararası örgütler kör ve sağır…

7 Ekim’den 36 gün sonra 11 Kasım’da, Riyad’da toplanabilen İslam İşbirliği Teşkilatı, 31 maddelik bir bildiri yayımladı.

Olması gerektiği gibi bir bildiri…

Ancak hiçbir yaptırımı yok…

Toplandık, dağıldık formatında…

ABD ve yandaşları ateşkese asla yanaşmıyor.

Şehirler, hastaneler yakılıp yıkılıyor. Binlerce Filistinli katledildi. Dünya suskun…

Müslüman dünyası da “neme lazım” havasında.

Siyonizmin “tarafsız” Sözcü’leri öldürülen 300’ye yakın İsrail askerlerinin sayısını veriyor, Filistinlilerin şehitlerinden hiç bahsetmiyor.

Filistin davası, insanlığın davasıdır.

Evet Filistin bir devletse sınırları, başkenti neresi?

Bilen yok.

Avrupa, tanıdığı Filistin’in bayrağının gösterilerde açılmasını yasaklıyor.

Lütfedip katliam molası verdirecek.

İslam İş birliği Teşkilatı, toplanmış olmanın dışında yapabileceğinin idrakinde değil. Gri bildirilerle kendi kamuoyunun gazını alma çabasında.

Şaşırtıcı mı?

Asla ve kat’a şaşırtıcı değil.

Tahrir Meydanı’nda binlerce vatandaşını katleden darbeci Sisi mi, Şehirlerini birer Gazze’ye dönüştüren Suriye’nin katili Esed ve katliama mezhebi gerekçeler üreten İran mı, ABD işgaliyle iş başı yapan Irak’ın mezhepçi, etnikçi faşistleri mi, İsrail ile savaşmanın haram olduğu fetvasını veren, Cemal Kaşıkçı’yı asitle yok eden Ilımlı İslamcı Suudi Arabistan mı, darbelerin finansörü BAE mi, Filistin’in 2006’da seçimlerini yok sayıp bölünmeyi derinleştiren, İsrail’in jandarmalığını yapan Mandacı Mahmut Abbas’ın Filistin Kurtuluş Örgütü mü İsrail’e dur diyecek?..

“Filistin’in mukadderatını yine Filistin’in azim ve kararı kurtaracaktır.”

İşgal, ancak güçle ortadan kaldırılabilir.

Filistin Kurtuluş Örgütünün (FKÖ) miadı dolmuştur.

FKÖ, Filistin/Kudüs/ İslam davasının aksiyonerliğini engellemektedir. Davayı içten içe çürütmekte, felç etmektedir. İşgali meşrulaştırıcı bir görevi üstlenmiş konumdadır.

FKÖ, tıpkı İttihat- Terakki gibi kendini lağvetmelidir.

Gazze’nin kahraman çocukları insanlığın da Siyonist kuşatmadan kurtulmasına vesile olacaktır.

31 maddeden seçmeler

Filistin davasına 75 yılı aşkın süredir bir çözüm bulunamamasının ve İsrail'in sömürgeci işgalini ve iki devletli çözümün altını oymak üzere koloni yerleşimler inşa etmek ve bunları genişletmek suretiyle sistemli politikalarına karşı duramamasının ardında, İsrail işgaline bazı taraflarca gösterilen karşılıksız destek ve (İsrail'in) sorumlu tutulmaktan korunması, bahse konu tarafların, İsrail tarafından işlenen ve küresel barış ve güvenliğin geleceği üzerinde ciddi sonuçları olabilecek suçları görmezden gelmenin tehlikelerine ilişkin uyarıları dikkate almamasının yattığını ve bunun mevcut durumun ciddi biçimde kötüleşmesine neden olduğunu vurguluyoruz."

“Vurguluyor..”

Daha ne yapsınlar?

Vurgulayabiliyorlar, bile…

Liderler ayrıca, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'nde işlediği suçları belgelemek için yasal izleme birimi kurulması, ihlallere ilişkin hukuki argümanlar hazırlanması, İsrail'in yasa dışı eylemlerini ve insanlık dışı uygulamalarını açığa çıkaracak dijital medya platformlarını kurması için de İİT ile Arap Ligi Genel Sekreterliklerini yetkilendirdi.

"İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı, 'kitlesel savaş suçu' anlamına gelen misilleme saldırısının ve Batı Şeria ile Kudüs-ü Şerif’te işlediği barbarca suçların feci yansımalarına ve İsrail’in saldırganlığını durdurmayı reddetmesinden dolayı savaşın genişlemesine yönelik ortaya çıkan gerçek tehlikeye ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin uluslararası hukuku devreye sokarak İsrail'in saldırganlığına son verememesi acziyetine karşı uyarırız."

Sadece uyarı!...

İsrail ve yandaşları da hemen anlarlar ya(!)

Hakka ve gerçeklere karşı umursamazlık içinde olanların da kalpleri mühürlüdür. (Nahl 108)

“İster isen sulh u salah, hazır ol cenge…”

(Barış istersen savaşa hazır olman gerekir.)