Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2410.16
BIST 100
10110.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Mart 2024

Gazze'ye acil müdahale şart!

İsrail’e anladığı dilden cevap vermek için çok ama çok geç kalındı. Göz göre göre, dünyanın tüm milletlerine, tüm insanlığa aldırmadan çoğu çocuk ve kadın 30 bini aşkın masum sivili katledip, 70 binini yaralayarak sakat bıraktılar. İsrail’in derdinin Gazze’yi boşaltmak, orada yaşayan Müslümanları sürüp çıkarmak olduğunu tüm dünyada duymayan, bilmeyen kalmadı.

İsrailoğulları, Allah’ın lanetlediği bir kavim. İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış vahşi yaratıklar topluluğu. Yoksa kim yardım almak için toplanmış sivillerin üzerine tanklarla ateş açar? Gündüz vakti 112 sivili göz göre göre öldürüp yüzlerce insanı da yaralar! Aşırı uçtaki faşist bakanların yer aldığı Netenyahu kabinesi tam bir cellatlar güruhu. Geçmişte kendilerini irşad için gelen peygamberleri katleden bir kavimden başka şey beklenemezdi zaten...

Tarih boyunca İsrailoğullarının Avrupa ve Amerika’da yaşadıkları ülkelerden sürülmeleri boşuna değil. Bulundukları ülkelerde kışkırtma, sömürme, kalpazanlık, münafıklık, toplumu birbirine düşürme gibi kötü hasletlerin yanı sıra insanlar arasına kin ve nefret tohumları ekmekle ünlenmişler.

***

İslam dünyası artık kendisine bir çeki düzen vermeli. Türkiye önderliğinde İslam Konferansı Teşkilatı’na bağlı ülkeler bir araya gelerek askeri bir güç oluşturmalı ve kendi canından, kanından bir parça olan Gazze’nin güvenliğini sağlamalıdır. İKT bünyesinde zaten Türkiye’nin teklifi ile Filistin’e destek grubu oluşturuldu.

Bu barış grubuna gönüllü olarak katılmak isteyen tüm dünya devletlerine de çağrı yapılarak bir Acil Müdahale Gücü oluşturulmalıdır. Nasıl ki BM kararı olmadan ABD öncülüğünde Kızıldeniz’in güvenliği için ülkeler bir araya geliyorsa başta İslam ülkeleri tüm dünya ülkelerinden bu öneriyi kabul edenler birleşmeli ve bir barış topluluğu olarak İsrail’in bu azgınlığına güç kullanarak dur demelidir.

Gazze’deki bu akla, havsalaya, vicdana sığmayan zulüm, gerekirse ABD’yi de karşısına alarak durdurulmalıdır. İsrail ve ABD’nin ancak güçten anlayacağı artık anlaşılmıştır. Ya tüm dünya ile savaşmayı göze alarak bu soykırıma devam edecekler yahut insanların tüylerini diken diken eden bu zulme son verecekler. Oluşturulacak Gazze’ye Destek Gücü, Filistin devletinin kurulması ve korunması konusunda da sorumluluk üstlenmelidir.

***

Şerefsiz bir şekilde yaşamaktansa namuslu insanlar gibi ölmek evladır. Tıpkı ABD’nin soykırımına ortak olmak istemeyen havacı asker Aoron Bushnell gibi… Planladığı protesto eyleminden önce ne kadar birikimi varsa Filistinli Çocuklara Yardım Fonu’na bağışlayarak örnek bir davranış sergilemiş, hayatını ortaya koyarak da Gazze’deki soykırıma başta ülkesi, tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Bugün devletlerin öncülüğü ile Gazze’de İsrail zulmüne karşı savaşmak için yola çıkacak binlerce, on binlerce, yüz binlerce gönüllü çıkar. Gazze için oluşturulacak Acil Müdahale Gücü, sadece gönüllülerden bile oluşabilir. Yaşım ilerlemiş olsa da bu zulme dur demek için ilk sıraya beni yazabilirsiniz. Çünkü artık gözleri önünde çocukları açlıktan ölmeye başlayan Gazzelilerin çığlığı arşa ulaştı.

Necip Fazıl’ın deyişi ile tüm İslam ülkelerine seslenme zamanı geldi:

“Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;

Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?”