Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2443.11
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Ekim 2015

Gençlik Başımda Duman

Menfur olayın üzerinden günler geçti. Provakasyon olduğu, kimlerin elinden çıktığı malum olan hadiseyi fırsat bilen 'çakal sürüsüne' gün doğdu! Kurban bayramında 'gözyaşartıcı' hayvan sevgilerine nazaran insan canı üzerinden menfaat devşiren insan mukallitleri ellerini boşa oğuşturup hevesleniyor, ama maalesef ateş de düştüğü yeri yakıyor işte.
Yok, PKK için meydanlara inmeyip de bu olay için sözde göz yaşı döküyorlarmış da, hatta bilakis gülüyorlarmış, yok aslında 'barışı' bunlar isterlermiş de, hem de bilmem ne! Bunları bilmeyen mi var ayol?
Hele konuşsunlar, çarçur esnafı ve de mütebahhir uzmanlarımıza konuyu havale edip, bu puşt ve hain takımına inat geleceğe daha kararlı, daha güvenle bakmayı terennüm edelim!
Her gün yeniye ve iyiye doğru bir umut. Herşey sonbahar yağmurlarında yıkanıp arınmışcasına yep yeni heveslere, memleketin her geçen gün daha iyi ve daha güzele ulaştığına olan inançla, artan şevkleu2026
Belki de tüm sorunların sebeplerinden biri de budur ha!
Ah şu 'çok bilmiş' yaşlılar. Gençlere fırsat vermezler. Fırsat verseler imkan vermezler. İmkan verseler bu defa yetki vermezler. Yetki alsan, 'aklı' eksik etmezler!
Dünyayı yaşlıların yönettiğinin farkında mısınız?
Oysa, özellikle bizim milletimiz ve de tarihimizin destanları gençlerin omuzlarında yükselmiştir. Tarihi nice şahsiyet, her anlamda parlak zaferleri genç yaşta elde etmişlerdir. Alparslan'dan tutunda ta Erdoğan'a varıncaya dek daha 40'ına varmadan dünyayı değiştiren fetihler, zaferler kazanmışlardır. Sadece siyasi alanda değil, ilmi, fenni, edebi, tıbbi ve sair alanlarda başarı sahipleri de hem geçmişte hem günümüzde genç yaşlarda sahalarının öncüleri olmuştur.
u00c2kıllik, tecrübe ve istikrar elbette büyük değerledir ama gençlik gibisiu2026
Diğer konular gibi bu hususta AKP 'fabrika ayarlarına' dönerek gerekli adımları atmaya çoktan başladı. Geçen sefer epey cılız kalan 'ilk oy ilk heyecan' sloganından öte daha 'berk' adımlar atıyor ve gençlerin önünü açmak için projelerini birbir seçim beyannamesinde sıralıyor.
CHP'de de benzer umutverici adımlar var tabii. Diğer partilerde ise olsa da olur olmasa da çünkü gerçekci olursak Türkiye'yi ya AKP tek başına idareye devam edecek yahut bir ihtimal koalisyon olsa dahi bu vaadlerin yerine gelmesi kesin olacak, velhasılı.
Gençlere, hem müteşebbis olma imkanından tutun da, ilk işinde aldığı maaş kadar devlet desteğine varan iktisadi projeler yanı sıra, siyasi olarak seçilme yaşının 18'e düşmesi dahil, bugüne kadar çoktan olması gereken, sorumluluğun altına girmekte gençler de teşvik edilmiş olacak.
Kişi başı 50000(yazıyla elli bin) lira 'karşılıksız' kredi verilecek. Her hangi bir alanda çalışan yahut çalışma yapana destek de cabası! Yaşı 25'ten aşağı olması bunun için yeterli şart.
1 Kasım'da genç seçmenin bu vaadleri, devşirme Amerikan deyimiyle 'they should buy it', 'satın alması', oyunu ona göre kullanması Türkiye'nin önünün tekrar açılması demektir vesselam!