Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2429.55
BIST 100
9996.48
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 Haziran 2013

Gerçeği Çarpıtmak

Gezi Parkı olayları kişinin ideolojisini anlamak açısından ilginç miyar oluşturdu. Daha doğrusu ideolojik saplantısı olanların nasıl gerçeği çarpıttıklarını son terör hadiselerine bakış açılarından görebiliyoruz.

Televizyonlarda o çok sayıdaki görüntüleri izlemeyen yoktur: Polisin üzerine çelik bilye atanlar, Molotof bombaları fırlatanlar, ellerine geçirdikleri memurları linç etmeye kalkanlar, Türk bayrağını parçalayanlar, polis arabalarını ve vatandaşın araçlarını yakanlar, işyerlerini yıkanlar ve yağmalayanlaru2026

Hele bir sahnede göstericilerin arasında kalan polis aracına eylemcilerin hep beraber saldırışı vardı ki insanın içini sızlatır. Canlarını zor kurtardılar. Aslında bellerinde silahları vardı ama soğukkanlı davranarak kullanmadılar.

Zarar u2013tabi bu sadece terörün çevreye verdiği, ülkeye mal olan ve başta faiz lobilerine yarayan ekonomik zarar ayrı- milyonları buluyor.

Tabi trafiği tıkayarak ulaşımı felç etmeleri ayrı bir fasıl.

Olaylar öyle aksettiriliyor ki masum ve iyi niyetli eylemcilerin üzerine polis gidiyor, vuruyor kırıyor.

Elbette polisin haddi aştığı, orantısız güç kullandığı da olmuştur. Ancak sadece polisi suçlamak saplantılı olmayı gerektirir. Zaten bu tiplerin hükümet ve başbakanımızın düşmanlığında birleştiklerini görürsünüz. Üstelik azılı ve tek taraflı çarpık bakışla karşıtlıku2026

Halbuki ülkesini ve insanları sevenlerin terör ve diğer olaylara daha objektif bakmalarını beklemek hakkımızdır. Çok şükür tek tük de olsa böyle aydınlarımız vardır. "Yeter solun yalanlarından" diyerek isyan etmişler ve "Her zaman aynı oyunu seyrediyoruz. Gerçeği çarpıtmak sol harekete bir şey katmaz" diye de eklemişlerdir. Sayıları az da olsa gelecek için ümitleniyor ve bu hakşinas aydınlarımızı tebrik ediyoruz.

EKMEK REFORMU

Ak Parti hükümetinin aldığı kararla pazartesinden itibaren ekmeğe katılan 17 ayrı kimyasal katkıya son veriliyor. Ayrıca ekmekteki kepek oranı da artıyor, doğala daha yaklaşılıyor.

Bu son yılların oldukça büyük ve iz bırakacak kararıdır. halk sağlığına, koruyucu hekimliğe yapılmış çok büyük katkıdır. Çünkü beyaz ekmek insan sağlığının bir numaralı düşmanıdır. Obeziteden şeker hastalığına, hipertansiyondan bitkinlik ve yorgunluğa kadar sayısız rahatsızlığın ya sebebi veya alevlendiricisi durumundadır.

Hükümeti bu muhteşem uygulamasından dolayı ne kadar tebrik ve teşekkür etsek azdır. Gelecekte sağlıkları korunan nesiller sizleri inanın hep hayırla anacaklardır.

DİKTATÖR MÜ?

Bu aralar en çok şaştığım şeylerin başında başbakanımıza diktatör sıfatını seslendirenler geliyor. Düşünün bu tipler Suriye'de yaşasalar eli kanlı Esed'e diktatör diyebilirler miydi? Veya tek parti devrinde buna cesaret edebilirler miydi?

Halkın yüzde 50'sinin oyuyla gelen ve üç ayrı seçimde yine iktidar olan başbakanımıza bu sıfatı yakıştırmak ancak az önce sözünü ettiğimiz ideolojik çarpık bakış açısının ürünü olabilir.