Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Aralık 2015

Gereken Temizlik Yapılıyor

Lafı tükendi, hesabı tükendi. Çözüm sürecinde ortaya konulan tüm iyi niyetli çabalara rağmen PKK ve siyasi kanadı HDP gencecik kızların, oğlanların kanı üzerinde hesap yapmayı, Suriye'deki karmaşayı fırsat bilerek daha feci duruma getirdiler.
Sandılar ki bu puslu havada kendilerine destek veren güçlere bile kafa tutabilir ve cüretin ölçüsünü kaçırabilirler. Belki bunda en büyük dayanakları da 'eski Türkiye' çaresizliğiydi! Hani askerin, polisin özellikle 'dışa bağımlılıktan' dolayı aciz kaldığı Türkiye. Bu eskiliğin bir diğer aldatan tarafı iletişim kanallarının gelişmişliğinin hesaba katılmaması! Belki evvelce terör örgütü de istediği gibi imkanla propagandasını yapamıyordu ancak elde tuttuğu mugalata 'Kürtçülük' ve katliam, zülüm tezviratını 'kısıtlı' imkanlarda daha rahat pazarlayabiliyordu.
Herne kadar bilgi kirliliği de olsa, hakikati arayan insan için bilgi, yeni tabirle 'bir tık' ötede! Evvelce en kat'i bilgiyi bile karşındakine ispatlamak için göbeğin çatlarken şimdi 'al bak' diyorsun. He, belki yine inandıramıyorsun, ikna edemiyorsun ama ne olursa olsun en azından derdini anlatabiliyorsun.
Terör destekçisi internet sayfasında bir video paylaşılıyor. Youtube'da bulmak mümkün. Yüzü gözü sarılı, maskeli, aynı zamanda kılık kıyafetleri tek tip, yani halkdan olmadıkları gayet belli olan gencecik oğlanlar, gencecik kızlar sözde 'özgürlük' için direniyorlar! İnsan üzülmüyor değil.
Peki neymiş istedikleri özgürlük? 'Öz Yönetim'. Hani bir takım 'süslü, parlak' insanın kulağına hoş gelen sözler edersin, genelde ezilmişlikten, yokluktan, garibanlıktan, fakirlikten filan dem vurursun dau2026
Tamam dedik, Kabul ettik, özellikle AKP'den önce Kürtlere haklar verilmemişti. Ama son zamanda güya mücadele edilen Kürt haklarının hepsi verildi. Çözüm süreci gerekçe gösterilip bazı şeylere fazladan göz de yumuldu. 7 Haziran seçimlerinden sonra 'tarihi frısat' ele geçti, Anayasa bile değiştirilebilecekkenu2026 Ee, ne kaldı geriye?
Videodaki gençlere bakılırsa 'Öz Yönetim' kuracaklarmış! A şaşkınlar, kim yönetecekmiş mesela 'öz yönetim' olursa? Bugün, nasıl adice, hayasızca kullanılıyorsanız, hiçbir zaman gerçekleşmeyecek o yönetimde, hiç şüpheniz olmasın, yine öyle, hatta daha beter kullanılacaksınız!
Derin analizleri işin 'uzmanlarına' bırakırsak, Barzani'ye neden düşmanlar yahut Demirtaş'ın 'Tayyipçiler' dediklerine izahı durumu 'kabak gibi' ortaya koymaya yeterlidir.
Bazı hamakat tayfası da bu alçaklığı Filistin meselesiyle benzetmeye çalışıyor. İki cümle de bu safsataya yeterlidir. Bir, Filistin'deki direniş dünya tarafından kabullenilmiş ve her tür resmi hak verilmiş bir 'devlettir'. İki, orda mücadele verenler PKK gibi hendekler, tuzaklar, pusularla kalleşce İsrail askerini, polisini öldürmüyor!
Uzun lafın kısası, müsterih ol Selo. Her türlü temizlik yapılır! Teröristler de, kanalizasyon da temizlenecek. Artık bu iş bitti.