Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Haziran 2019

Global çetenin seçim hesapları

Türkiye tarihinin en önemli seçimine gidiyor…

31 Mart’ta YSK tarafından iptal edilen İstanbul seçimleri bugün yenileniyor. İstanbul AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasında tercihini yapacak.

Seçim sonuçları sadece İstanbul’u değil, bütün Anadolu’yu, Kıbrıs ve Akdeniz’in enerji zenginliklerini, Suriye ve Irak’ın geleceğini, ABD-İran savaşını, İsrail’in konumunu, Filistin’i, Mursi’nin katledildiği Mısır’ı, El-Beşir’in devrildiği Sudan’ı, Libya’yı Venezuela’yı, Orta Asya’yı, Türkiye-Rusya ilişkilerini, Çin’in ‘bir yol bir kuşak projesini’ Tüm Avrupa’yı, ABD’nin Türkiye üzerindeki hesaplarını yakından ilgilendiriyor.

Biz olaya kendi cephemizden bakalım. Türkiye Akdeniz’de enerji oldu bittisini önlemek için, Rumların açıkladığı münhasır ekonomik bölgeler ile çatışan KKTC ve Türkiye kıta sahanlığındaki alanlarla ilgili çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu kararlılığın göstergesi olarak Maraş’ın statüsü yeniden ele alınıyor. Rumların adaya kanunsuz olarak kurmak istedikleri, İngiliz, Amerikan, Fransız, İsrail hatta hatta Ruslara da teklif ettiler üsslere karşılık Kıbrıs’ta biri hava biri deniz olmak üzere iki üss kuruyor. Irak’ın Kuzeyinde Hakurk bölgesinde yapılan harekatın meyvesini toplamak için bölgeye büyük bir üss kurulacak. Kandil ve bölgedeki terör yuvalarını kurutacak bu üss ile ilgili Neçirvan Barzani çağrılarak bizzat konu aktarıldı. Türkiye’nin Suriye’de Münbiç ve Fırat’ın doğusundaki güvenli bölge talepleriyle ilgili askeri hazırlıkları da tamam. ABD’nin Türkiye’yi sıkıştırmak için bahane olarak ortaya attığı S-400’ler de Temmuz’un ilk haftası kurulmuş olacak. ABD’nin bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’da güzel bir S-400 gösterisine şahit olabiliriz.

Biz kendi açımızdan olaya böyle bakarken Türkiye’yi hizaya getirerek sözünden çıkmayan bir emir eri konumuna sürüklemek isteyen ABD de boş durmuyor tabiiki. AB Liderleri Kıbrısta haklarını korumaya çalışan Türkiye’yi kınadılar. Sömürü düzeninin kurucuları Venezuela’da Guaido’ya yaptırmak istediğini burda da yaptırmak istiyor. Sudan’da El Beşir’e yaptığını, Mısır’da şehit Mursi’ye yaptığını Türkiye’de de tekrarlamak istiyor. Mursi devrildi, Türkiye ile Mısır arasında imzalanan Akdeniz Anlaşması çöpe atıldı. Akdeniz’in enerji kaynakları İsrail’e ve Rumlara peşkeş çekildi. Beşir devrildi, Türkiye’nin Sevakin Adası’nda kurduğu üs tehlikeye girdi. 15 Temmuz’da FETÖ’nün beceremediğini şimdi başka aktörlerle sahnelemek istiyor. Madalyonun bir yüzünde İstanbul seçimlerini AK Parti karşıtlarına kazandırarak, erken seçim istemek ve mevcut iktidarı devirmek planı dururken öbür yüzünde ise, seçim sonuçlarına itirazla kabaracak toplumsal kaosu kullanarak askeri iş başına getirme planı duruyor.

Bu plana dün başlanmadı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde faili olduğu provakasyonun 15 Temmuz’da darbecilere darbe vuran iki Jandarma komutanını yerinden etmek için yapıldığı yorumlarına rastladık. İsmail Temel Paşa’nın niye kızağa çekildiği hakkında kamuoyunu tatmin edici bir bilgiye sahip miyiz? ABD, bir taraftan ambargo tehdidi, kur-döviz, faiz, enflasyon oyunlarıyla oynarken diğer taraftan da içerden darbe yapabilecek birileriyle temasını sürdürdüğü belirtiliyor. Şu anda da MSB bakanlığı dahil Tüm Silahlı kuvvetlerin dahil olmadığı bir girişimin başarılı olamayacağı herkes tarafından biliniyor. Özellikle Ergenekon-Balyoz sürecinde mağdur edilerek silahlı kuvvetlere dönen komutanlar üzerinde manipülasyon var. Sizi FETÖ ile birlikte AK Parti mağdur etti, intikamınızı alın işte size fırsat tekliflerinin geldiği dışarı sızan bilgiler arasında. Asker bir taraftan da APO ile görüşmelerin kamuoyuna sızdırılmasından rahatsız. CİA’nın Ortadoğu’daki benzer darbe girişimlerinde sokak olayları sonrasında Sudan’da darbeyi Beşir’in Savunma Bakanı Ömer Afv’a, Mısır’da darbeyi Mursi’nin Savunma Bakanı Sisi’ye yaptırdığı biliniyor.

23 Haziran’da seçim var, önemli olan seçim değil, seçim sonrasında Türkiye’nin istikrarını, iç huzur ve barışını koruması olacaktır. Dışardan beslenen Gezi bileşenleri gibi gruplara hangi kılığa girerlerse girsinler fırsat verilmemelidir. Demokrasinin hoşgörüsü ile askerin askerliğini, polisin polisliğini, siyasetçinin siyasetçiliğini vatandaşın vatandaşlığını yaparak büyük Türkiye için milli ve yerli bir duruş sergilemeleri Cumhuriyetimizin 100 yılı olan 2023 hedeflerine bizleri yürütecektir.

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, 26-27 Haziran tarihlerinde Türkiye’nin S 400 görüşlerini NATO komutanlarına anlatacak.

Başkan Erdoğan, 28-29 Haziran’da G 20 zirvesi için Tokyo’da olacak. Global çetenin savaş arzularını frenlemeye çalışan ABD Başkanı Trump ile görüşecek. Siyasetçilere sürekli ters köşe yapan Global Çetenin Türkiye hesaplarını vatansever subaylarımızın boşa çıkaracağından eminiz. Türkiye’de darbe ve muhtıra tarihine baktığımızda Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan geceler yapıldığı dikkat çekiyor. Temennimiz Türkiye’nin etrafının kuşatıldığı şu kritik dönemi badiresiz atlatarak geleceğe yürümesidir. Kötü niyetliler zaten bir şekilde tasfiye edilir. Su uyur düşman uyumaz, devletimizin bekası, milletimizin geleceği için uyanık olalım vesselam…..