Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ekim 2015

GÖRENE KÖRENE

Tarihin tekerrürden ibaret olduğu gerçeği ile hafızalarımızı yakın geçmişe bir götürebilsek .Her şey ayan beyan cascavlak ortada.Ülkemizin üzerinde karabulutları ile dolaşan ard niyetli güruhlar verilen emirleri her ne pahasına olursa olsun yerine getiriyorlar.

Her zamankinden daha fazla muhtaç olduğumuz birlik ve beraberlik ruhunu yok etmek ana hedef olmuş.Vurun abalıya misali gelen giden bilinçli bilinçsiz buraya vuruyor.Dünyanın çivisi olması gereken günümüz jandarmalarının yedikleri herzeler artık çuvala sığmaz olmuş.

Bugün nedenini niçinini daha iyi kavradığımız Afganistan ve Irak işgali ile başlatılan süreçte gelinen noktada esas hedefin yüce dinimiz olduğunu halan gören ve görmeyenlerimiz var.Ülkemizde son günlerde yaşananlara aynı duyarlılıkla bakmayanlarımız var.

Tarihin tekerrüründe aslında tesadüflere pek yer olmuyor.Ancak tevafuklar ve vertikal düzeltmeler ile çoğunlukla da evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.Yanlış yapılan hesaplar yargılamalar yorumlar sahiplerinin varsa vicdanlarını sızlatabiliyor.

Körfez işgalinde görüntülü basında günlerce dünyaya servis edilen karabataklara acıdığımız günleri hatırlayalım.Nasılda kör olmuştu vicdanlar.Gözümüzün içine batacak kadar büyük mertekler yerine küçücük bir karabatak hala ortak hafızalarda kayıtlı duruyor.

Düne gerek yok ,bu güne gelelim.Minik Aylanın küçük cansız bedeninin sahile vurmuş halini ve dünya jandarmalarının bu olaya karşı ortak duruşunu, gören gözlerin kör olmasını vicdanları ile hala görmeyenlerimiz var.

Düşünülüp ipret alınıp aklımızı başımıza getirecek o kadar çok mesele var ki,hangi birisi dedirtecek cinsten.Görenlerin samimi duaları ile körlerimiz de inşallah vicdanları ile görmeye başlarlar duasına amin diyelim.Hep bir ağızdan yüksek sesle diyelim ki, düşmanların kalbinde mevcut olan korku dağlarını biraz daha yüceltelim.

Umutsuzluk yok. Korku karamsarlıkta yok.İnanıyorsak güç kuvvet kudret hepsi bizde fazlası ile var.Nasıl bir hastalık durumunda organlarımızın hepsi bir olup diri olarak düşmana karşı tek vücüd olup irileşiyor ve bizi yeniden sağlığımıza kavuşturuyorsa, düşmana karşıda aynı durumu taklid edebiliriz.

Düşmanlarımızı görmekte zorlananlarımız varsa Rabbimizin buyruğu doğrultusunda akletmeyi denesinler.Rabbimiz bize açık seçik gönderdiği kutsal kitabında akledmemizi akıl sahipleri ile istişare etmemizi salık veriyor.

Cambaza bak uyanıklığı ile ceplerimizi boşaltan hırsızlara kanma saflığından sıyrılalım.Gün birlik beraberlik dayanışma ve kardeşlik günü.Duygularımızdan akan zehirle akıl sağlığımızı bozmayalım.Bizi bu duruma düşürmek isteyen maskeli cambazlar yanı başımızda kol kola iç içe olduğumuz insan görünümlü aşağılık hayvanlar olabilir.Sağlık ve mutluluk dileklerimle