Dolar (USD)
32.23
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2444.95
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

12 Eylül 2013

Grup ikinciliği yetecek mi peki!

ANDORRA ve Romanya galibiyetleriyle tabii ki mutlu olduk. Şansımız devam ediyor. Peki ikinci olmak bize yetiyor mu gelin bir de ona bakalım.

2014 Dünya Kupası finallerine biri evsahibi Brezilya olmak üzere 32 takım katılacak.

Asya'dan 4 takım gidecek. Bir takım, Kuzey, Orta ve Karayipler Grubu'ndan bir takımla play-off oynayacak: 5 TAKIM

Afrika'dan 5 takım katılacak. 5'er takımlı Son elemelerde 2 grubun ilk ikisi doğrudan finallere giderken, üçüncüler play-off oynayacak: 5 TAKIM

Güney Amerika'dan evsahibi Brezilya ile birlikte grupta ilk 4 ülke, doğrudan finallere giderken, 5. takım Okyanusya elemelerinden gelecek takımla play-off oynayacak: 5 TAKIM

Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler grubundan 3 takım finallere giderken, 4. takım Asya temsilcisiyle play-off oynayacak: 3 TAKIM

Gelelim Avrupa elemelerine... İşte bizi yakından ilgilendiren en önemli nokta burası: 13 TAKIM GİDECEK...

Grup birincileri finallere katılmaya hak kazanırken ikinciler arasında en kötü dereceyi elde eden takım 2014 FIFA Dünya Kupası'na katılamayacak. Geriye kalan en iyi 8 takım ikili eşleşerek aralarında play-off maçı oynayacak ve 4 takım daha 2014 FIFA Dünya Kupası'na katılacak.

Son sıra maçları sayılmaz

En kötü dereceyi belirlemek için ise bu takımların, yani ikincilerin; grubu 1., 3., 4. ve 5. bitiren takımlarla oynadığı maçlarda aldığı sonuçlar dikkate alınacak.

A GRUBU: Hırvatistan 17 puanla ikinci. Ama son iki maçından ilkini 22 puanlı lider Belçika ile evinde oynayıp son maçını deplasmanda İskoçya ile yapacak. Yani Hırvatistan'ı geçmemiz zor gözüküyor. (UMUTSUZ GRUP)

B GRUBU: 13 puanlı Bulgaristan ikinci, 12 puanlı Danimarka üçüncü, 9 puanlı Çek Cumhuriyeti dördüncü. Üçünün de ikincilik şansı bulunuyor. Bulgaristan, yine 9 puanlı Ermenistan ile daplasmanda oynayıp son maçında Çek Cumhuriyeti'ni ağırlayacak. Danimarka, önce İtalya'yı misafir edecek ardından Malta'yı ağırlayacak. Maksimum puanı 18'e ulaşır. Çek Cumhuriyeti Malta ve Bulgaristan deplasmanlarına gidecek. Yani geçebileceğimiz grup ikincilerinden birisi bu gruptan çıkabilir. (BİRİNCİ UMUT GRUBU)

C GRUBU: 17 puanlı İsveç ikinci, 14 puanlı Avusturya üçüncü sırada. İsveç, önce Avusturya ile evinde oynayacak, ardından grubu lider tamamlamayı garantileyen Almanya'yı konuk edecek. 20 puana ulaşma şansı büyük. Şayet Avusturya, İsveç'i deplasmanda yenerse, son maçını Faroe Adalarıyla oynayacak ki, bu durumda onlar da 20 puana ulaşmış olacak. Bizim ise 20 puan toplama şansımız bulunmuyor. Bu gruptaki ikinci'yi geçmemiz, İsveç-Avusturya ve İsveç-Almanya maçlarının sonuçlarına bağlı. (UMUTSUZ GRUP)

D GRUBU: 14 puanlı Macaristan ikinci, 13 puanlı Türkiye üçüncü, aynı puanlı Romanya dördüncü sırada. Bizim ikinci olabilmemiz için Estonya'yı deplasmanda, Hollanda'yı burada yenmemiz gerekiyor. Bu da yetmiyor, Macaristan'ın Hollanda deplasmanında puan kaybetmesi lazım. Bu da yetmiyor. Romanya'nın Andorra ve Estonya maçlarında bizim +6 gollük averajımızı geçmemesi gerekiyor.

E GRUBU: 13 puanlı İzlanda ikinci, 12 puanlı Slovenya üçüncü, 11 puanlı Norveç dördüncü. Üçünün de ikincilik şansı sürüyor. Slovenya-Norveç, İzlanda-Kıbrıs Rum Kesimi, Norveç-İzlanda, İsviçre-Slovenya maçları durumu belirleyecek. Bu grubun ikincisini geçme şansımız yüksek. (İKİNCİ UMUT GRUBU)

F GRUBU: Rusya 18 puanla lider Portekiz 17 puanla ikinci. Diğer takımların hiç şansı yok. Dolayısıyla bu grubun ikincisi bizden çok puan toplar. Çünkü kalan maçlarını zayıf takımlarla oynayacaklar. Portekiz iki maçı evinde oynarken, Rusya iki maçını da dış sahada yapacak. (UMUTSUZ GRUP)

G GRUBU: Bosna-Hersek 19 puanla lider, Yunanistan 19 puanla ikinci. Diğer takımların şansı yok. İki takım da birbiriyle oynamadan zayıf ekiplerle karşılaşacağı için bu grubun ikincisi de bizi puan olarak geçecek. (UMUTSUZ GRUP)

H GRUBU: İngiltere 16 puanla lider, Ukrayna 15 puanla ikinci, Karadağ aynı puanla üçüncü. Bu grupta enteresan maçlar var. Grup ikincisi bizden az puan toplayabilir. (ÜÇÜNCÜ UMUT GRUBU)

I GRUBU: İspanya ile Fransa 14'er puanla birinci ve ikinci sırada. Bu grupta 5 takım bulunuyor. İspanya'nın iki maçı kaldı, Beyaz Rusya ve Gürcistan, Fransa ise son maçını Finlandiya ile oynayacak. Yani azami 17 puana ulaşır. Bizim Fransa'yı geçme şansımız var. (DÖRDÜNCÜ UMUT GRUBU)