Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Mart 2019

Gülpınar sevdasının kökeni

Başkan Erdoğan’ın sürekli vurguladığı, uyardığı ve dikkatlere çektiği “tevazu ve gönüllere girme” hususunu ve duygusunu çok önemsiyor ve başarının altın anahtarı olarak kabul ve idrak ediyorum. Buna mukabil “kibir abidesi, ne oldum delisi, halka tepeden bakan” siyasetçilere de resmen sinir oluyorum. Ki AK Parti’ye en büyük zararı ve oy kaybını yaşatan bu kibirli ve halka mesafe koyan siyasetçilerdir.

Çok güzel parklar, meydanlar, yollar, bulvarlar inşa edebilirsiniz. Ancak asıl maharet; “yıllarca iradesi yok sayılmış, hor görülmüş, dışlanmış, darbe ve muhtıralarla iradesine balans ayarı çekilmiş bu aziz milletin gönlünü inşa edebilmekte, şartsız bir şekilde dua ve desteğini alabilmekte.”

Geçtiğimiz Cumartesi günü bir davet üzerine Siverek’in Çıkrık köyüne gittim. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Siverek Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Aydın ve teşkilat mensuplarınca katılım gösterilen bir köy ziyareti olacak dediler.

Emin olun bunca yıldır siyaseti yakinen takip eden, uzunca bir süre de siyasette aktif görev almışlığı olan hukukçu bir yazar olarak şunu net bir şekilde iddia edebilirim ki “değil köy mitingi birçok şehir mitingi dahi böyle bir kalabalık, böyle bir coşku ve en önemlisi böyle bir samimi sevgi seli görmemiştir.”

Köy miting alanı ana-baba günü. Kadınlı, erkekli, çocuklu binlerce köylü meydanda, evlerin damlarında. Tamamen gönüllü gelmişler. Emin olun, para verseniz, iş ve kadro sunsanız o insanları orada zor toplarsınız.

“Gelen insan bölgenin çocuğu, gönüllere girebilmiş vekili Mehmet Kasım Gülpınar olunca sevgi ve kalabalık da böyle büyük olur” dediler.

Başkan Erdoğanlar beraber, o toprakların çocuğu, 250 yıllık köklü bir aile geçmişinin temsilcisi Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’a karşı muazzam bir sevgi, sevgiden öte vazgeçilmez bir sevda.

Soğuk bir hava, karla karışık yoğun bir yağmur bastırmasına rağmen miting alanını terk etmeyen sevdalı binler. Binlerce insan, ara vermeden, yorulmadan, büyük bir coşkuyla “Gülpınar, Gülpınar” sloganlarıyla adeta inletiyor köy meydanını. Görüntüleri ve sloganları çektim, paylaştım sosyal medya hesaplarımda. Dileyen bakabilir.

Dedim ya duymak ayrı, bizzat gidip yerinde o mazlum halkın samimi, içten, çıkarsız sevdasını görmek çok ayrı. Hele miting bitiminden sonra geçtiğimiz köylerde yol kenarında bekleyen, kadınların, çocukların, gençlerin coşkusu, heyecanı ve sevgi gösterileri tek kelimeyle müthişti.

Sadece Siverek değil, Pazar günü Ceylanpınar’da yapılan yürüyüş ve mitingde de aynı sevgi seli, Başkan Erdoğan ve Kasım Gülpınar sevdası. Müthiş bir kalabalık, samimi ve coşkulu bir meydan. Tüm Türkiye’ye örnek olacak bir tevazu, gayret ve samimiyet.

Şunu bizzat ve yerinde tespit ettim ki “Mehmet Kasım Gülpınar gerçekten dikkat çeken ve sevilen bir siyasi kimlik.” 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti Şanlıurfa’da hedeflenen oya ulaşamasa da seçimlerde büyük hezimetin önüne geçen, küskünleri Ak Partiyle barıştıran, seçimlerde en çok emek sarf eden isimlerin başında Mehmet Kasım GÜLPINAR gelmekteydi.

Gülpınar’ın çeşitli kesimlerle olan teması ve gayretleri, Ak Parti’nin Urfa’da daha fazla oy kaybetmesine engel olmuştu. Bu seçimde de gördüğüm kadarıyla trenden inenlerin karşı çalışmalarına rağmen ciddi bir oy artışına katkı sunmak için elinden gelen tüm gayreti fazlasıyla sunuyor ve sunacak.

Gerek yazılarımda gerekse de sohbetlerimde sıklıkla dile getirdiğim bir husus olan; “yanlışta uyarıcı ve yol gösterici olmak, doğrularda ise destekleyici ve teşvik edici olmak en büyük erdem, İslami ve insani sorumluluktur” şiarıyla bu gezimi ve gözlemlerimi kaleme alıyorum.

Samimiyeti, ciddiyeti, yıpranmamış geçmişiyle, bilgi ve birikimiyle, entelektüel kimliğiyle, hem doğuya hem de batıya hitap edebilecek birleştirici babacan kişiliğiyle Mehmet Kasım GÜLPINAR, bazı yapı ve grupların ahlaksız saldırı ve kirli operasyonlarına rağmen bölgenin sorunlarının çözümünde ve Ak Parti’nin bölgede daha etkin bir pozisyona gelmesinde büyük katkısı olacak ve her türlü emaneti ehliyetle taşıyabilecek faydalı bir kimlik ve samimi bir dava adamıdır.