Dolar (USD)
32.40
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2433.36
BIST 100
9955.21
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Şubat 2015

Gülse'k mi, Gülmesek mi?

Yaşlılığın bir alameti farikası da 'huysuzluk' olsa gerek. Bunun en büyük sebebi heralde 'gençlere veya gençliğe' olan kıskançlıktır. Hatta bazılarında bu 'histeri' mesabesinde kızgınlığa, daha ötesinde 'inimiteye', adeviyete 'evule' oluyor!
Ne kadar 'entellektüelim' bak!(Evet, entellektüel çift 'L' ile yazılır efendim!)
He valla, daha geçen 'Paradoksla Paradigmayı' cümle içinde 'bilem' kullandım ha!
Üstelik buna o kadar 'cuk oturuyorum' ki, üstadımız, herne kadar kendini Gazeteci 'titriyle' tanıtsa da, Tarihçi kimliği önde olan sevgili Murat Bardakçı'nın Osmanlıca, kendi tercihiyle Eski Türkçe'yi de okuyabilen biri olarak, gayet rahat söyleyebiliyorum. 'Havam Bin Beş yüz.' (Bu 'terkibin' anlamını herkes kadar ben de bilmiyorum ama 'havası yetiyor' ya, sen ona bak!)
Gülse Birsel'de özellikle 'çapulcu' ayaklanmasından bu tarafa aşağı yukarı, inen çıkan 'gitgelli' değişik dozlarda 'alaycı' Erdoğan eleştirisi görülüyor. Gün oluyor, sanki 'Beni niye çağırmıyorlar?' dercesine Erdoğan'ın 'davet ettiği sanatçılara'sitemvari laf atıyor, gün geliyor 'iktisatçı!' kimliğiyle 'Faiz Lobisi' tesbitini 'tiye alıyor'! Sanki bir 'üst akıl' her defasında Erdoğan'a çakacaksın diye talimat vermiş. Sanki!
Sahi, 12 yıldır bu ekonomi, bütün bu yüksek! iktisatçıların 'öngörülerine' rağmen niye batmıyor yahu?! Siz bunu 'keşke' batsa diye okusanız yanlış olmaz!
Son bombayı Fetullahçılar patlattı ama, Erdoğan'ın 'Cinleri' var! Yoksa ohooo aslında battık ama cinlendiğimiz için farkında değiliz. Tam Gülse Birsel mizahı, ama biraz 'Blair Cadısı' tadında, gah Central Park'tan, gah Miami'den görünen şekliyle.Anladın sen onu!
Erdoğan düşmanlığını o raddeye vardırmışlar ya, ülke batsın, yansın, yıkılsın ama yeterki Erdoğan gitsin. Bu kafaya 'Cin' ne yapsın, şeytanın ne işi olsun?
Gülse Birsel'in son dizi filmi de seyredilme oranında(reytinglerde) 'patlayınca'... Bundan sonrakiler seyredilmez veya okunmazsa, okumayanları ve seyretmeyenleri 'Vatan Haini' ilan edecekmiş 'haspam'!(birinci anlamında ama...)
He, hele bi konuşturun, 'Türkiye'deki halkı falan bırak, Meksikalılar(yine, anladın sen onu!) bilem bunların arkasındadır ha!' E çık o zaman er meydanına, 'gir siyasete' aha sandık orda, bakalım 'halk senin nerende!'
Öyle 'ucuz Amerikan filmlerinden aşırma' aynı zamanda 'yerli'(yani yersen!) 'reyting' rekorları kırmayla ise bu iş, buyur'meydan gümbür gümbürdesin.'
Önceleri yazılarına, senaryolarına gülüyordum, yok canım yanlış anlaşılmasın, 'kendini düşürdüğü' hale gülüyordum! Ama şimdi 'acımaya' başladım.
Hele geçen Ingiltere'ye girerken yaşadıklarını anlattığı tablo!
Anlayan için büyük ders varu2026.
Bunlar ağır konular Dostum! 14 yaşına sığmaz, hadi vurdular sırtına ama akıl almaz.
Yazarımız Yakup Köse'nin yanındayız.