Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 May 2017

Gülü İncitme Gönül

Gündemimiz çok yoğun ve sürekli değişiyor. Her olay çok mühim iken bir bakıyorsunuz yepyeni bir olay çıkıyor. Her şeyi unutuyor, ona odaklanıyorsunuz. Bazen atladığımız mühim olaylar da oluyor. Gündemimizde en çok siyaset var. Siyasu00ee hayatımız çok canlı. Hemen her sosyal yapıdan ve seviyeden kimse, siyasetsiz bir gün geçirmiyor. Konuşuyoruz, değerlendirmeler yapıyoruz. En büyük ve en etkileyici olay şüphesiz Ak Parti'nin 3. Olağan Kongresi. 16 Nisan referandumu ile siyasu00ee hayatımızda ve hükümet sistemimizde köklü değişiklikler olmuştu. Buna da en yetkili ve tek güç olan milletimiz karar vermişti. Şimdi milletimizin beklentileri var iktidarın masasında.

Büyük Kongre ile Cumhurbaşkanı'mız tekrar Genel Başkan seçildi. Hayırlı olsun. Tarihu00ee ve köklü bir değişim. Bu değişimi bekliyorduk. İstikrarı devam ettirme ve istikbali güvence altına almak için sağlam bir istikamet gerekiyordu. Bu değişim "diriliş" anlamında umut verdi. On binler oradaydı. Böyle durumlarda yola çıktıklarınız ve yolda ayrılanlar dikkat çeker. Bugüne değin R.Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşlığı yapanlar, onun taltifi, takdiri ve takdimi ile bir yerlere geldiler. Kimileri bunu bildi, hala onun yanındalar. Kimileri de kıymeti kendinden bilip, hopladılar, zıpladılar. Zıplayanlar boşluğa düştüler. Yolculuk devam ediyor; yol da daha güzelleşti. Yoldan sapanlar ise yönlerini kaybetmiş durumdalar. Yeni dönemde Sayın Cumhurbaşkanı'mızın konuşmalarından çıkardığımız önemli mesajlar var. Mesajı iyi okumak gerek. Bizi daha yoğun ve yorucu günler bekliyor. Sabrımız, duamız, azmimiz daha çok olmalıdır. Her gönlü kazanmak için çalışmak gerek. Önce oy değil, önce gönül kazanmak!

Kutlu Yol

"Kim dönerse dönsün, biz dönmeyiz bu yoldan. Millete hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz, çünkü bu kutlu yoldur. Biz durmayacağız, ölümden öte yol olmadığını biliyoruz." diyor Cumhurbaşkanı'mız.Evet, bu yol kutlu yoldur. Yolcuları ise kutlu kişiler. Milletin yüklediği mükellefiyet budur. Buna riayet etmeyen, yükü omuzlaması gerekirken, sürekli yük olanların da yeri yoktur. Milletimizin desteği ile her zorluk aşıldı. En büyük bedeli bu aziz millet ödedi. Milletimizin beklentisini kimse boşa çıkaramaz.

Önce Gönül Kazanmak

" 16 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda sadece Rabb'imizden yardım istedik. Milletimizden destek talep ettik. Milletimizin hayır dualarına en az sandıkta kullandığı oy kadar önem verdiğimiz için 16 yıldır sürekli büyüyerek bugünlere geldik."Burada en dikkat çekici nokta milletin hayır duasıdır. Bu aziz ve necip millet sürekli dua eder, duanın da hayırlısını talep eder. Önce vatan ve devlet, der. Bu mübarek toprakların kaderini kaderi bilen vefalı milletimiz hizmetin en güzelini hak ediyor. Her siyasetçiden, bakanından, vekiline; il başkanından, belde temsilcisine ve üyesine kadar herkes gönül kazanmak için çalışmalıdır önce. Çünkü "Gönül kazanmayı oy kazanmak kadar önemli gördüğümüz için içeride ve dışarıda maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen dimdik ayakta durabildik."diyor bu hareketin lideri.Bu cümle, bugüne değin elde edilen başarıların sırrıdır, hikmetidir. Bu hikmeti anlamayanın yol arkadaşlığı da yolculuğu da sakattır. Bu hikmeti anlamayanlar içinse mesaj nettir: Yük olan değil, yükü omuzlayanlarla yola devam etmek. Çünkü yeniden "diriliş ve kuruluş" başlıyor. Milletin de artık asalak ve riyakar siyasetçilere tahammülü kalmadı. Her sandıkta, ister milletvekili seçimi ister yerel seçim olsun, Sayın Erdoğan'ın ismi için bu millet oy verdi. Diriliş ve kuruluş için yenilenmek gerek.

Fatiha ile başlayan bu yolculukta gönüller kazanan bir lider, konuşmasında BestamiYazgan'ın, Yunus Emre'nin sanılan, "Gülü İncitme Gönül" isimli şiiri ile herkese mesaj vermiş oldu.

"Başın olsa da yüksek/ Gözün enginde gerek, /Kibirle yürüyerek /Yolu incitme gönül."

Büyüklenenler için bu dizelerde çok hikmetler var. Ve son dörtlük:

Dokunur gayretine, /Karışma hikmetine /Sahibi hürmetine /Kulu incitme gönül.

Sultan Alpaslan kapıları açtı ama Yunus ile mayalandı bu topraklar. Fatih'imiz vardı, şimdi ise Fatiha ile başlayan bir liderimiz var.Kutlu olsun!