Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Eylül 2016

Gün hesap sorma günüdür!

Türkiye, 15 Temmuz Cuma gecesi sıradan bir darbe girişimine maruz kalmadıu2026 O gece asker elbisesi giymiş teröristler Pensilvanya'daki çete liderinden aldıkları talimatla ülkemize yönelik çok ciddi bir saldırı girişiminde bulundu. Bu kuşatma çok şükür inancı, meşrebi, etnik kökeni, siyasi görüşü ne olursa olsun Türk milletinin gösterdiği olağanüstü direnç karşısında yarıldıu2026 Netice itibariyle üst aklın içimize yerleştirdiği bu hain terör örgütü o gece emeline ulaşamadı. Yıl boyunca hasadını bekledikleri ürünlerini yakarak jetlerin uçuşlarını engellemeye çalışan köylü vatandaşlarımızdan tutun da tankların altına yatan, cesaretle kurşunların üzerine yürüyen milletimiz yaklaşık bir ay gibi bir süreyle de sabahlara kadar meydanlarda nöbet tuttuu2026

Bizler hatıraları olan bir milletizu2026 Bildiğiniz gibi hatıra kelimesi köken itibariyle aynı zamanda hafıza anlamına gelir. Hatırası olan anısı olan hatırlar, anlar ve anlamlandırıru2026 Bizim hafızamızda Malazgirt, İstanbul, Çanakkale, İstiklal Harbi, Kudüs, Şam, Bağdat, Mekke, Medine hala diridir. Biz şahsiyetimizi bin yıllık kadim medeniyetimizin ürettiği ilim, irfan, kültür birikimi üzerine bina etmiş bir milletiz. 200 yıldır bu hafızayı boşaltmak için her yolu denedileru2026 Bir önceki yazımda bu işin sadece eğitim ayağına değinmiştim. Asıl hedefi bin yıldır huzur içinde yaşayan iki kadim halkı birbirine düşman ederek ülkeyi bölmek olan PKK terör örgütü de bu projelerden sadece biridir. Laiklik, çağdaşlık, Kemalizm, ulusçuluk, liberalizm, sosyalizm vs gibi ithal modernist kavramlarla/ideolojilerle Anadolu insanının kimyasını bozmak istedileru2026 Lakin ne yaptılarsa olmadı. Finans oligarklarının işlettikleri çarkın gıcırtıları Şerife Bacı'nın cepheye sürdüğü kağnı gıcırtısının seslerini bir türlü bastıramadı. O kağnı gıcırtıları bu milletin hafızasından bir türlü silinmediu2026

"Gün vatan müdafaası günüdür" diyerek o gece tankların üzerine yürüyen, elinde Türk bayrağı ile FETÖ'ye kök söktüren, alnı secdede sabaha kadar gözyaşı dökerek dua eden dedelerimizi, ninelerimizi bizler asla unutmayacağız/unutturmayacağızu2026 İlginçtir son zamanlarda 15 Temmuz gecesi yaşanan bu vahim saldırıyı unutturmaya çalışan, FETÖ ile mücadeleyi bilinçli bir biçimde sulandıran, 15 dakika gibi kısa bir zaman dilimiyle felaketin eşiğinden dönen cumhurbaşkanımıza ve ona sahip çıkan insanlara yönelik sinsice algı operasyonları yürüten aşağılık bir kesim var karşımızdau2026 Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik darbe öncesi başlayan sistematik karalama kampanyaları 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da kaldığı yerden devam ediyor. Darbeyi eniştesinden haber alan cumhurbaşkanımız bir gecede tam beş ayrı suikasta maruz kalırken o geceyi güvenli bir yerde geçirmeyi tercih edenlere tek laf etmeyenlerin gündemini hala Erdoğan ve onu destekleyen insanlar meşgul ediyorsa burada bir iş var!

15 Temmuz'dan sonra mesele, bir Arınç kurnazlığıyla/hassasiyetiyle(!) bizim mahalleden FETÖ'cü çıkmaz bu iş zamanla bize kadar gelecek noktasına gelmişse evet, burada bir iş var! (Darbeden iki gün önce beni tehdit eden FETÖ'cü iş adamlarından biri o gece utanmadan Türk bayrağını eline alarak halkın arasına karışan teröristlerden sadece biriydi) Ucuz PR çalışmalarıyla, birlik-beraberlik kisvesi altında Kılıçdaroğlu parlatılmaya çalışılıyorsa burada bir iş var! Vaktiyle Gülen'in övgüyle bahsettiği fırıldak yazarlar/troller rahmetli bir insanın üzerinden Erdoğan'a ve onun yanında dimdik duran yazarlara dönük linç kampanyaları başlatıyor ve yaşayan FETÖ'cü yazarları koruma altına alıyorsa evet, burada bir iş var! FETÖ operasyonları kapsamında özel kalem müdürü tutuklu olan eski başbakanın hala susuyor ve tek kelime etmiyor olması düşündürücüu2026 Düne kadar tanklar Kabe'ye dayanmadan müdahale edelim diyen savaş kışkırtıcılarının ani dönüşleri ise şaşırtıcı!

OHAL kapsamında sadece MEB'ten 28 bin öğretmen ihraç ediliyor ve üst düzey bürokratlara dokunulmuyorsa mesele ciddi! Velhasılıkelam FETÖ'cüler algı çarpıtmalarıyla mücadeleyi karmaşık bir hale getirmeye çalışıyor ve mahalleli yazarlar da bu değirmene su taşıyorsa durum gerçekten vahim. Demek ki bu fedakar millete ve verilen şehitlere rağmen birileri hala ülkeyi üst akla teslim etmekten vazgeçmiş değil. Bu yüzdendir ki FETÖ ile mücadele bilinçli olarak sulandırılmaya çalışılıyor. Vaktiyle FETÖ'nün sunduğu maddi imkanlara, şan, şöhret ve itibara alışkın olan sonradan görme bu teslimiyetçi, satılık insanlar millete rağmen Erdoğan'ı tasfiye edip kendi iktidarlarını kurma çabası içerisindeu2026 Cumhurbaşkanı Erdoğan bu aşağılık, alçak güruha fırsat tanımamalıdır. Atalarımızın dediği gibi; kurda merhamet kuzuya zulümdür. 2 bin yıllık hatıraları olan bu milletin hafızasını 2 ayda boşaltmaya çalışıyorlar! Bu yüzden partisi, makamı, konumu, meşrebi ne olursa olsun 15 Temmuz'da parmağı olan kim varsa hesabını vermek zorundadır. İstediğiniz kadar saklamaya, korumaya çalışın istediğiniz kadar ters algı operasyonlarıyla meseleyi saptırmaya çalışın bundan kurtuluşunuz yok! Bu hesaplaşma yaşanacak!

@ufukcoskunn