Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.70
Gram Altın
2404.72
BIST 100
10074.67
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Aralık 2012

Gündem hızla değişirken

Ülkemizde üzücü ve sevindirici olaylar art arta gidiyor. Bir bakıyorsunuz güzel bir olay, tam sevineyim derken acı bir olay onu takip ediyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) müthiş bir gelişmeye imza attı. Göktürk u2013 2 uydusunu uzaya fırlattı. Ülke başbakanı bu önemli güne katılarak mutlu atılıma destek çıktı. Buraya kadar her şey güzel. Bazı üniversite öğrencilerinin (bunların çoğu ODTÜ dışından toplanmıştı) ülkemiz için sevinecekleri, kıvanç duyacakları bu günü teröre ve şiddete buladılar. Molotof kokteyli ile, taşlarla sopalarla polise saldırarak olay çıkardılar. Maalesef bazı mihraklar onların bu eylemine çanak tuttu.

Esas üzücü olan ODTÜ'nün bazı öğretim üyelerinin "ODTÜ zaten muhalif bir üniversite " diyerek bu olay çıkaran öğrencilere arka çıkmaları. Halbuki protesto terör karıştırılmadan, şiddete bulaşmadan da yapılabilir. Bu yüzden bu gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz.

Önce sevindirici, sonra üzücü derken tekrar mutlu olduğumuz bir açıklama duyuyoruz. Aralarında Mimar Sinan, Galatasaray, Bezmialem, Yıldız Teknik ve İTÜ'nün de 12 Üniversitenin bu şiddet olaylarını kınaması. İstanbul Üniversitesi'nin değerli rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet "Göktürk 2 uydusunun yazılımlarının tamamı ülkemizin büyük başarısıdır. Bu başarıyı ülke olarak hep birlikte yaşamamız gerekirdi. Asla kabul edemeyeceğimiz görüntülere hep birlikte şahit olduk" demesi yine gönüllere su serpti.

Olayın bir başka yönü daha var. ODTÜ'de gösteri yapan öğrenci grubunun üniversite öğrencilerini temsil etmediği belli. Tahrikçilere Ergenekon soruşturmasından Silivri Cezaevi'nde olan malum zatın militanları bunlar. Olay çıkartarak, şiddete başvurarak dikkat çekmek istiyorlar.

Bu Nasıl Sanatçı?

İşçi Partisi MYK üyesi Levent Kırca'nın bir programda çirkin konuşması yine ülkeyi utandırdı. Fox Tv'deki programı da zaten ilkel ve önyargılı esprilerle hazırlanıyordu. Bu kanalın nasıl böyle bir programı yayınlayabildiğine hep şaşırmışımdır. Şimdi son sözleriyle programına uygun hareket etmiştir.

Adapazarı'nda Konferans

24 Aralık 2012 pazartesi günü Adapazarı'nda Şuurlu Öğretmenler Derneği mensubu bir grup güzide öğretmenin davetlisi olarak Adapazarı'nda Anne-Baba ve Çocuk Eğitimi konulu konferans verdim. Salon tamamen dolmuştu ve katılımcıların çok ilgili olduklarını gördüm. İlginç sorular ve katkılarla bu sohbete katıldılar. Öğretmenlerimize ve Sakaryalılara teşekkür ediyorum.