Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.98
Gram Altın
2450.79
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Ağustos 2021

Güvenlik korucularının talepleri

1. En düşük memur maaşı

2. Sigorta Kolunun 4A'dan 4C'ye alınması (yani Emekli Sandığına bağlanması)+ AGİ

3. Emeklilikte, emeklilik ikramiyesi (yani emeklilik tazminatı)

4. Sağlık yönetmeliği

5. İstifa veya görevden atılma durumunda kıdem tazminatının verilmesi

6. Eğitim farkının verilmesi (ilköğretim, lise, üniversite)

7. Derece ve kıdemin verilmesi

8. Güncel korucu kanunu

9. Yurt içi-yurt dışı görev ücretlerinin yükseltilmesi

10. Terör tazminatının verilmesi

11. Tüm TSK personeline verilen YAN ödemenin verilmesi

*

Güvenlik korucuları ne istiyor?

Her grubun, sektörün, işkolunun, memurun, işçinin, … taleplerini gündeme getirmeye çalışıyorum.

Güvenlik korucuları da bunlardan biri.

Zaman zaman Güvenlik korucularının yaşadığı sorunları gündeme getirmeye çalışıyorum.

Özellikle terörle mücadelede yıllardır çatışmalara giren, can kayıpları veren, çocukları yetim, eşleri dul kalan, dışlanan, horlanan, ayrımcılık yapılan, bir kesim tarafından hain olarak görülen, insan yerine bile konulmayan, Kuvay-ı Milliye Birlikleri olarak adlandırdığım Güvenlik korucularının çok önemli sorunları var.

Terörle mücadelenin önemli birimlerinden olan Kuvay-ı Milliye Birliklerinde (Güvenlik Korucuları) görev yapan ya da görev süresi dolan çok sayıda kişiden (GK) mesaj aldım.

Güvenlik korucuları genel olarak taleplerini bu şekilde sıralıyorlar.

Kuvay-ı Milliye Birlikleri (Güvenlik Korucuları)

Sıraladığım 11 madde genel olarak, Güvenlik Korucularının kendi istekleri ve önerileri.

Benim önerilerim ise;

her şeyden önce Güvenlik Korucularının ciddi bir eğitimden geçirilmeleri.

1. Güvenlik Korucularının adı değiştirilerek, Kuvay-ı Milliye Birlikleri olarak değiştirilmeli.

2. Özal Harekat Polisleri ile aynı haklara sahip olmalı

3. İleriki zamanlarda Ormanlaşma çalışmalarında değerlendirilmeli. Bütün Türkiye Kuvay-ı Milliye Birlikleri üzerinden ormanlaştırılmalı.

*

Güvenlik Korucularından gelen mesajlardan bazıları

1. MESAJ: 40 yıldır Doğu ve Güneydoğu da PKK terör örgütü ile askerimizle polisimizle jandarmamızla komandolarımızla polis özel harekatımızla omuz omuza yan yana aynı cephede can verip can alan vatanını bayrağını canı pahasına mücadele eden aktif görev yapan sayısı 55 bin, gönüllü olan sayısı 17 bindir. Toplam 70 bini bulan aileleriyle birlikte 1 milyonu aşan bu şerefli camia … 1985 yılında Türk Silahlı Kuvetlerimizle görev yapmaya başlamış ve günümüzde hala bu görevini en iyi şekilde yapmaya devam etmektedir. 2000 şehit 3000 gazisi olup nice bedeller ödemiştir. Kurulduğu yıldan bu yana 442 sayılı geçici köy kanunu ile yönetilmektedir 1924 geçici köy kanunu malesef bugün bir işlev görememektedir hiçbir sosyal özlük haklarımız olmamakla beraber maaşları 2617 tl olup göreve kendi imkanlarıyla gitmekte kumanyalarını kendileri temin etmektedir. Görev alanları oldukça geniş olup her alanda mücadele etmektedir. Barajlar, karakollarda lojmanlarda emniyet valilikler kaymakamlıklarda belediyelerde, büyük enerji ve devlet destekli fabrikalarda kontrol noktalarında karayolları yapım şantiyelerinde köy ilçelerde olay yerinde trafik kazalarında deprem sel çığ yangın orman yangınları gibi acil müdahale bölgelerinde güvenliği sağlamakla görev yapmaktalar. Sınır hatlarında sınır dışında operasyon olan tüm bölgelerde tam techizatlı en önde askerlerimizle birlikte mücadele etmektedirler. Güvenlik korucuları son yıllarda çok şiddetli bir geçim sıkıntısı ve borç batağına girmişlerdir ortalama 6, 7 nüfusa sahip olup çocuklarını okutmakta zorlanmaktadırlar çoğu çocuklarını eğitime imkansızlıktan okutamamaktadırlar ve üniversite lisede hatta ilköğretimde okulu bırakmak zorunda kalıyorlar. Seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz oy için siyasi partilere rant kapısı olmak istemiyoruz zaten duruşumuz belli daima devletimizin yanında olduk ve devletimize bayrağımıza ezanımıza sahip çıkan … Sizden destek bekliyoruz sesimizi tüm parti teşkilatlarına kurumlara ve devlet yöneticilerine kamuoyuna duyurmak.

Teşekkür ediyoruz şimdiden

*

2. MESAJ: Bingöl Güvenlik korucusu

Bu konu çok önemli üzerinde durulması gereken bir durumdur. Zaten bu konuda bize öncülük yapan kıymetli değerli bir emekli öğretmen kendisi aynı zamanda şehit polis eşi hanımefendi Aynur kılıç … Bu konuda vicdan iman insani duyguları olan herkese görev ve sorumluluk düşüyor. Allah razı olsun inşallah bize vakit ayırdığınız için sesimize ses olduğunuz için

Güvenlik korucuları görev yerine kendi imkânları ile gidiyor araç kiraIıy0r çoğu zaman b0rca tutuyor kumanyaIarını da ya evdeki yiyecekten yada bakkaldan borca aIıyorIar bu dediklerim sadece binde bir oIan sıkıntılar bu silahı güç Doğu ve Güneydoğu da 40 yıldır bu şekilde terör örgütü ve yandaşları ile canı pahasına mücadele ediyor.

… Fakat gelinen nokta içler acısı bir haI almıştır siyasi partilerin teşkilatları ve güvenlik korucularının sözde temsilcisi olan şehit gazi adı altında kurulan STK’Iar maalesef güvenlik korucuları camiasını kendi çıkarları ve türlü entrikalarla devletimize yaIan yanIış biIgiIeri aktarıp devletimizi yanıItmıştır bu durum hem güvenlik korucularının hem vatansever böIge haIkının güvenini sarsmıştır.

YakIaşık iki yıldır bir avuç güvenlik korucuları kardeşlerimizIe ve bu davayı 0muzIayan emekli bir öğretmen şehit poIis eşi hanımefendi Aynur kılıç Başkanımız böIgede yeni teşkilatlar dernekIer kurarak bu yaraIı camiayı tedavi etmeye çaIışıyor hem de canı pahasına imkanIarı çok kısıtlı kendi imkanIarı iIe böIgeye defalarca geIdi çok da başarılı çünkü güvenlik korucuları kardeşlerimizin çoğu biIinçsiz aynı zamanda baskı korku tehdit fişleme hakarete maruz bırakıImıştı Aynur kılıç Başkanımız hem eğitimci hem de çok cesur kararlı onurIu oIduğu için böIgede güvenlik korucuları kardeşlerimizi bilinçIendirdi tehdit fişleme baskıIarı püskürttü kısmen bu camia üzerinde yapılan rant çıkar menfaat tehdit fişleme baskıIarı çoktu…

*

3. MESAJ: Abem bizim saatimiz beli değil her türlü zorlu şartlarda göreve çıkıp çan alıp can veren bir camiayız polis askerle aynı görevi yapıp hata fazlasını bile yapıyoruz her görevde öncü bizi bütün haklardan mahrumuz ne AGİ ne sigorta hala asgari ücret altında çalıştırmaktayız 2617ye mahkum edilmişiz bunun neresinde adalet

*

4. MESAJ: Güvenlik korucuları camiası kurulduğu tarihten bugüne her zaman Devleti'nin ve milletinin yanında olmuştur. Kırk yıldır PKK terör örgütüyle mücadele etmiş, polisiyle askeriyle omuz omuza aynı mevzide mücadele etmiş, Şehit ve gazilik makamlarına ermişlerdir. Üç bin gazi İki Bin şehit vermiş bu şeref dolu Camia, yine binlerce Canı şehit vermeye her an hazır bir şeref kuruludur. Biz güvenlik korucularınin her alanda görev yapmakta ve görev alanlarımız özelikle son zamanlarda çok geniş kapsamlara yayılmıştır. Barajlar, karakollar, üst bölgeler, Emniyet lojmanları, Belediye, Yangın, Sel, Çiğ, Köy kavgalarında, Karantina bölgelerinde görev yapmaktayız, Biz yaptığımız görevlerden şikayetçi değiliz, Fakat sadece köyümüzde değil bir çok geniş alanda görev yapmamız sebebi ile kendi imkanlarımızla giderlerimizi karşılamaktayız. Yurt dışına dahi görev yapmaktayız, tüm bunlara rağmen aldığımız maaş 2617 TL. Yararlandigimiz sigorta sadece sağlıkta geçerli içeriği sadece boş paket emeklide tazminat hakkımız yok. Sosyal yaşam hakkından mahrum. Çocuklarımıza karşı çok mahcubiyet yaşıyoruz. Aldığımız maaş kendi giderlerimizi karşılamakla beraber sadece görev alanında bulunmada masraflar gidiyor. Kirada oturuyoruz çocuğumuz. Kredi çekiyoruz hacizlik oluyoruz. Bizlerde TSK mensubu olarak kalıcı bir korucu kanunu çıkarılmasını istiyoruz ve halen bağlı olduğumuz kanun ile görev yapmaktayız. Görev tanımımız yok. İstedikleri her işte bizleri kullanabiliyorlar. Bizler doğu ve güneydoğu da PKK terör örgütünün ve siyasi partilerinin her zaman caydırıcı gücü olmuşuz. Devletimizden muhalefet partilerden HDP hariç tüm siyasi partilerden güvenlik korucularının sorunlarının çözümü için ortak bir meclis çalışmasını talep ediyoruz.

*

5. MESAJ: Ben güvenlik koruyucusu esiyim kamu hastanesinde hemsireyim ve esimden 500 km uzağım. Bilindiği üzere güvenlik koruyucularının ini. Hiçbir özlük hakki yok ve hakki kadrolu işçi herhangi bir şey sayılmadıkları için esimden 4 yıl ayrı yasamak zorunda kalıyorum. Jandarmaya veya kadrolu sayılan memur esleri bir yılda tayin isteyip gidebiliyorlar ama ben kadroya geçmeden eşimin yanına gidemiyorum.

*

6. MESAJ: ALLAH sizden razı olsun güvenlik kurucuları bu ülkede doğuda veya batıda aynı bir olmalı örneğin batıda yasayan insanlar daha güvenlik kurucusu kimdir ne iş yapar onu dahi bilmiyorlar o yüzden öncelikle bu sistemi millete aşılamak gerekir. Hükûmet bizim sosyal özlük hakları verene kadar sürekli …

*

Terörle mücadelede en önemli birim Güvenlik Korucularıdır.

Güvenlik Korucularından gelen bazı mesajları bu şekilde özetledik.

Hem iktidar hem muhalefet bu konuyu önemsemelidir.

Güvenlik Korucuları 2. Sınıf muamelesi görmemelidir.

Hala iktidarın da muhalefetin de Güvenlik Korucularının öneminin tam farkında olmadığı görülmektedir.

PKK ile mücadeleye bugüne kadar en büyük katkıyı sağlayan etkenler;

1. Anaların çocuklarını PKK (HDP)’dan istemesi (Anaların Eylemi)

2. Güvenlik Korucularıdır.

Bu iki konuyu ihmal eden, terörle (özellikle PKK) mücadele edemez. Tam tersine teröre yenilir.

PKK (HDP) ile mücadelede önemli olan Kürtlerin desteğidir. Kürtlerin desteği de buradadır.

***

Anaların Eylemi ve Savcı Sayan’ın başlatacağı Beyaz Yürüyüş

Anaların Eylemi fikri de, Beyaz Yürüyüş fikri de bana ait olan iki proje.

**

Diyarbakır Anaları eylemi fikirsel altyapısı

Anaların Eylemini 20.09.2011'de

https://haberler.com/pkk-ya-karsi-miting-hazirligi-3003710-haberi/

“PKK'ya Karşı Miting Hazırlığı … Galip İlhaner, Çocuğu örgütte olan annelerin "Çocuğumu, yakınımı, kardeşimi, ağabeyimi istiyorum ... " diyerek başlatmıştık.

*

Diyarbakır Anaları eylemi

Galip İlhaner: "PKK, ancak Kürt Halkının baskısıyla, çocuğu örgütte olan anaların ya çocuğumu istiyorum ya da teslim olun çağrısıyla dağdan inebilir. Kürt Halkı'nın barışçıl iradesi PKK'yı dağdan indirebilir.", 7.02.2012

**

Beyaz Yürüyüş eylemi fikirsel altyapısı

Selam Anadolu Hareketi'nden Barış Otobüsü (Barış Otobüsü, Çanakkale'den Van'a yolculuk edecek...)

Beyaz Yürüyüş'ü 24 Kasım 2012'de başlattık. * Selam Anadolu Hareketi tarafından; “Anadolu Barışı; Benim Adıma Kan Dökme ve Silah Bırak, Barış Otobüsü” seferi düzenlenecek diyerek başlatmıştık.*

PKK (HDP)’yı bitirmenin tek (etkili) yolu, Kürtlerin desteğidir.

Bizim; 2012 yılında Çanakkale’den Van’a düzenlemek istediğimiz ‘Beyaz Yürüyüş’, Ağrı belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından, Ağrı’dan Diyarbakır’a yapılacak.

Hem ‘Anaların Eylemi’ hem ‘Beyaz Yürüyüş Eylemi’ bütün Türkiye tarafında desteklenmelidir. Önemli olan Kürtlerin PKK (HDP)’ya ses çıkarmasıdır. 9-10 yıl önce Kürtlerin PKK’ya ses çıkarması çok zordu. Güvenlik endişesi çok daha fazlaydı. 9-10 yıl önce yapmaya çalıştığım; ‘Anaların Eylemi’ ve ‘Beyaz Yürüyüş Eylemi’ için destek bulamadım. Savcı Sayan gibi cesur biri çıkıp bu eyleme destek olmadı. Neredeyse bütün partilere gittim. Medyada haber olmasına rağmen kimse ilgi göstermedi. Bu eylemler 10 yıl önce yapılmış olsaydı, bugün Türkiye başka bir yerde olurdu. Hem bu kadar kan akmazdı hem Suriye meselesi bu kadar içinden çıkılması zor bir hal almazdı. Yine de yapılabilecek şeyler var. Kürtlerin desteği olmadan; PKK (HDP) ile de mücadele de edilemez, Türkiye’nin birlik ve beraberliği de sağlanamaz. Bu gerçek net bir şekilde görülmelidir.

***

Haftanın Twitter mesajım:

“Diyarbakır Anaları eylemi fikri bana ait

Bunun için

Çocuklarımızı Geri Verin Derneği (ÇOGEV-DER) bile kurdum

Diyarbakır'da benden hariç herkes vardı

@RTErdogan @fahrettinaltun

Anaların eylemi 20 Eylül 2011'de başladı

https://haberler.com/pkk-ya-karsi-miting-hazirligi-3003710-haberi/

Çocuğu örgütte olan annelerin çocuğumu”, 10 Temmuz 2021

*

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Temmuz’da Diyarbakır’daydı.. Diyarbakır’dan çok önemli mesajlar verdi.

PKK ile mücadelede Kürtlerin desteği olmadan başarıya ulaşılamaz. Kürtlerin desteği de PKK ile samimi mücadele edenlerle yapılır. PKK söylemleriyle siyaset yapanlarla değil.