Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2432.67
BIST 100
10099.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Ekim 2020

​Hadi bakalım kolay gelsin!...

Yıl 1975. Tarım Bakanı Korkut Özal. Memuriyete ‘Merhaba’ dediğimden bugüne kırk beş yıl olmuş. Yazımız okunduğunda altmış beş yaşımıza elveda demiş olacağız. Evet, 13 Ekim 1955 doğumlu olduğumuzda devlet memuriyetine de vedamız tekaüt edilerek olacak.

Siyasetin merkezi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev ifa ederken “Ah şimdi yazmanın tam sırası, bu konuda şöyle veya böyle bir yazı kaleme alında iyi, olur” dediğim günler çok olmuştu. İşte o gün bugün başlıyor.

Yazı dünyasına ilk kalem oynattığımda da, sonrasında da aslında yazdıklarımın gerisinde her zaman siyaset olmuştur. Ancak, yazarken ip cambazı ustalığında kelimelerle, anlamlarındaki farklı yorumlamalarla nasıl, neden ve niçin yazacağımızı hesap ederek bu günlere gelirken yetiştiğimiz çevrenin etkisiyle oluşan karakter yapımıza uygun, sivri dili olan mizahı seçtiğimizden yol kazalarımız da olmadı değil.

Hayatımızın her evresini kuşatan dinimizin emirleri ile yaşadığımız kültürün mizahla bağıntısı hakkında kafamıza takılan sorulara ilahiyatçı dostlarımızdan aldığımız müspet görüşlere araştırmalarımızı da ekleyerek yolumuza devam ettik.

Doğup büyüdüğümüz, gençliğimizi geçirdiğimiz, öğrenim hayatımızla birlikte iş hayatımızın tamamını Ankara’da geçirdik. Okurlarımızın Milat’taki ilkyazımızda kendimizden söz etmemizi hoş görmelerini istirham ediyorum.

‘Milat’ okurlarını Allah’ın selamı ile selamladığım şu satırlarda birikmiş konularımızı bundan sonraki günlerde paylaşabilmenin sevincini yaşadığımı ifade etmek isterim.

Tarım Bakanlığında Bakan Özel Kalem Müdürlüğü, Eğitim Daire Başkanlığı gibi görevler öncesi edebiyat öğretmenliği ve idareciliklerde yazmaya devam ettik. Türkiye Yazarlar Birliği’nde değişik dönemlerde yönetim kadrosunda görev aldık. Bir dönem Çocuk Edebiyatçıları Birliği Başkanlığı, Türkiye Bilardo Federasyonu Asbaşkanlığı görevlerini deruhte ettik. TBMM de Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Koordinatörlüğü, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden sonra TBMM Başkan Müşaviri kadrosuyla hizmetimize devam ettik.

Son görev yerim olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ayrılmadan önce TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentop’la teşehhüt miktarı görüşmenin ardından, şahsıma ait sosyal medyayı kullanırken ‘aşağısı sakal, yukarısı bıyık’ veya ‘kaşın altında göz var’ deyip şikâyet mekanizmasını çakırlığı parlaklığından olan çocuk, aklıma düşüverdi.

Devlet memuriyeti ile ilişkimiz kesildiği için edep, kural ve kültürel birikimlerimizin nihayete ermediğini, bilakis daha ciddiyetle davranış sergileyeceğimizin bilinmesini isterim.

Siyasetin nabzının en kuvvetli attığı meclisimizden kazandığımız tecrübelerimizi, kültür ve sanat adına yapılan ve yazılanları aktarırken güzellikleri anlatmaya devam ile Türk Parlamenterler Birliği’nin ‘Parlamento’ dergisi yayın koordinatörlüğü görevimiz sürmektedir.

Birlikte yazıp, yazdıklarınızı cevaplandırdığımızda ANKARALAMA olacaktır.

Yazımıza başlık olarak seçtiğimiz “Hadi bakalım kolay gelsin!” dediğinizi hissederek ‘Hoş Buldum!’ diyorum.