Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2438.22
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Ocak 2015

Hakiki Irade

Önceki akşam TGRT Haber'de Osman Açıkel'in sunduğu haber programı vardı.

Umarım seyretmişsinizdir. Program konukları Uluslararası İlişkiler Uzmanı Ömer Turan bey (kendisini Müslüman diye vurgulayarak nitelendirmesi ayrıca takdire şayan bence!) ile Milli İrade Mitingleri tertip Başkanı Enis Timuçin bey idi.

Çok çarpıcı yorum ve açıklamalarda bulundular. Söylediklerinin bir kısmı dünya kamuoyunun malumu, bir kısmı Türk halkının malumuydu. Ama daha çarpıcı olanlar hiç şüphesiz Ak Parti içinde hala sinsice varlığını sürdürmeye çalışan Paralel Örgüt ve onun uzantılarıydı. Bu da, ne kadar ciddi bir tehdit altında olduğumuzun bariz göstergesi ve delilidir!

O konuya tekrar döneceğim ancak diğer genel tespitleri ihmal etmemek lazım. Çünkü eleştiriler bir tarafa, asıl olan milletçe şahlanışımızın göstergesini vurgulamak ve böylelikle azim ve kararlılıkla her türlü iç ve dış oyunlara rağmen yolumuza devam etmenin gerekliliğidir.

Bilvesile cesur bir milletvekilimizin ifadesiyle '90 yıllık reklam arasının' manasını da iyi anlamak gerek.

Program konuklarının da ifade ettiği gibi, bu, sadece içine kapalı bir Türkiye meselesinin ötesine geçmiştir ve dahi bir elzem bir mecburiyete dönüşmüştür. Ömer Turan beyin de ifade ettiği gibi Osmanlı'yı hasretle bekleyen Afrika'dan Ortadoğu'ya Kafkaslardan Balkanlar'a maddi ve manevi sorumluluğumuz var.

Yine Enis Timuçin beyin ifadeleriyle de İngilizlerin 'Elmas için' gittiği 'Kara Kıtaya' bizler yani Osmanlı adalet için gitmişti ve bizler de hep birlikte, Türk'ü, Kürd'ü, Alevisi, Sünnisi birlikte aynı kararlılık ve sorumlulukla buralara gitmeli ve onların tam aksine, bu uluslararası sömürü düzenini 'hakça ve adaletli' bir düzene tahsis için çalışmalıyız.

Bütün bunları yapabilmenin ilk şartı, muhakkak surette 'milli iradenin' kabul edilmesiyle her türlü 'Paralel Yapıdan' ve hıyanet çetelerinden devletin arındırılmasıdır.

Yine Enis beyin de ifade ettiği gibi, Okyanus ötesinden ipleri malum çevrelere bağlı örgüt elebaşının talimatları doğrultusunda 'devletin kılcal damarlarına' nüfuz etmiş ve türlü hıyaneti mubah görenler, kendilerini gizleyerek AK Parti'yi karıştırmaya çalışıyorlar.

Ve sıkı durun, çarpıcı olan Enis beyin ifadesiyle geçen 2014 yerel seçimlerin bazı belediyelerde kaybının sebebi de budur! Enis bey her ne kadar nezaket icabı söylemek istemediyse de Ömer bey daha net ifade etti! 2014 Ağrı Belediye Başkan adayı bunlardan biriydi!

Uzun lafın kısası tarihin hiçbir diliminde zulümle abad olunmamıştır.

Gah reklam arası 90 yıl sürer gah daha az!