Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2445.58
BIST 100
10173.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Aralık 2016

Halep orada insanlık nerede?

HALEP ölüyor. İnsanlık ölüyor. Dünyanın mütekebbirleri can çekişenleri, seyir teraslarında viskilerini yudumlayarak seyrediyorlar. Aklını ve vicdanını kaybetmiş bölgedeki mezhepçiler, vahşi hayvanlar gibi saldırıyorlar.

Türkiye'deki 15 Temmuz'da darbeye kalkışanların amaçlarından biri de Suriye'de Esad'ı güvenceye almaktı. Türkiye'yi, Suriyelileştirmekti. Her darbeyi alkışlayan kronik jakobenlerin, bugün de hala Esad'ın, FETÖ'nün sözcülüğünü yapmaları bundandır.

Halep'in kaderi; Ankara'nın, Kahire'nin, Bağdat'ın kaderidir. Orada olanlar, burada da olmuş. Batı, Neronlarını "kurtarıcı" etiketiyle pazarladı hep...

Yüz yıldır devam eden bir savaşın içindeyiz. Birinci Cihan Harbinin cepheleri kapanmadı; bütün cepheler açık...Mısır, Irak, Suriye, Filistin, Çanakkale...

Bursa'nın işgali üzerine İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un Bülbül şiirinde söyledikleri bugün için de geçerli."Ne heybettir ki: vahdet-gahı du00eenin devrilip, taş taş,/ Sürünsün şimdi milyonlarca me'vasız kalan dindaş!/ Yıkılmış hanmanlar yerde işkenceyle kıvransın;/ Serilmiş gövdeler, binlerce, yüz binlerce doğransın!" 8 Temmuz 1920'de Orhan Bey'in kabrini tekmeleyen Venizelos'un oğlu Sofokles'in kardeşleri Halep'te, Bağdat'ta, Kahire'de melanetlerine devam ediyorlar. En son 15 Temmuz'da Türkiye'de ortaya çıktılar.

İşgalciler, neferlerini; hocaefendi, şeyh, kanaat önderi, akademisyen, bürokrat, gazeteci, bakan, milletvekili, başbakan veya devlet başkanı etiketiyle pazarlayabiliyorlar.

Baba Esad,1963 darbesinin kudretli elemanıydı, 13 Kasım 1970'te darbeyle iktidarı ele geçirdi. Baba zalim Hafız Esad, Mart 1971'de şeflik modeli oylamayla Devlet Başkanı oldu. ( 3 Nisan 1963'te 27 Mayıs darbesi, Hürriyet ve Anayasa Bayramı ilan edilmiş, üç yıl sonra bundan ilham alan Baasçılar, Suriye'de darbe yaptılar. Türkiye'de de aynı günlerde 12 Mart 19971'de muhtıra ile hükumet düşürülmüş , Meclis işlemez hale getirilmişti Milli Birlik hükümetinin kurulmasının istenilmesi sonucu, ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Nihat Erim'e partisinden istifa ettirilerek "reform hükümeti" kurdurulması, tesadüfu00ee mi? Üst akıl o zaman da mı devredeymiş!)

2 Şubat 1982 ( Türkiye'de de Kenan Evren rejmi hüküm sürüyor.) Hama'da otuz bin vatandaşını katletti. 2000'de ölünce oğul Beşar Esad katliam nöbetini devraldı. Mart 2011'de halkın reform taleplerini şiddetle/ bastırma yolunu tercih etti. Bugün üç milyonu Türkiye'de olmak üzere yedi milyon Suriyeli mülteci durumunda. Altı yüz binden fazla Suriyeli katledildi, katledilmeye devam ediliyor.

Yeni Srebrenitsa; Halep. Son on günde beş yüz kişi katledildi.

Esad'ın müntesipleri zil takıp oynama havasındalar. Her fırsatta el öpmek için Şam'a kapaklanan diktatör yalakaları, siyaset kürsülerinden, basın yayın, medya organlarından işkenceleri, zulmü alkışlıyorlar. Gezi olaylarında ağaçlar kesilecek, bahanesiyle araçları yakanlar ,iş yerlerini, bankamatikleri yağmalayanlar, mabetleri kirletenler, Suriye'nin toplumezara dönüştürülmesi için siyasu00ee ve lojistik destek verme çabasındalar.

Halk Tv,katliamı temizlik olarak yansıtıyor.. Halep'in "kurtarılacağından", Esad'ın Halep üzerinde uçarak kutlama, selamlama yapacağından bahsediyorlar. Direnen halkı "cihatçı" diyerek akıllarınca aşağılamaya çalışıyorlar. İslamın emri olan "cihat"ı "terör"le anlamdaş kılmaya çalışıyorlar. Bu kavram terörü de FETÖ'ye ait. İslamı, terörle ilişkilendirmeyi ilk o gündeme getirdi. İslam ile terörü yanyana getiren FETÖ'nün , "İslamu00ee Cihat Terör Örgütü", "Selam- Tevhit Terör Örgütü", "Kudüs Ordusu Terör Örgütü", kumpas/ şantaj amacıyla kurduğu örgütlerden...

Mültecileri, Esad'ın önüne atmayı seçim vaadlerinden sayan, siyaset tacirleri fırsat kolluyorlar.

Halep'in 28 Şubat'ı, 15 Temmuz'u devam ediyor.

Halep, Çanakkale cephesidir.

Fırat Kalkanı, Halep ve tüm İslam coğrafyasının kurtuluşuna vesile olacak çapta operasyondur. 15 Temmuz'da Kılıç Arslan'ın torunları sadece tankları değil Haçlıları da durudu.

Halep bizdendir; biz de Halep'teniz.

Zafer, elbette inananlarındır ve yakındır.