Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2506.94
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Haziran 2018

Halep ordaysa arşın burada

Geçen gün Mayıs ayı ihracat raporu açıklandı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilerde, Mayıs ayında ihracatımızın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.2 oranında arttığı görülüyor.

Bu köşenin takipçileri bilirler, yazıyı rakamlarla boğmak pek adetim değildir. Ancak, gözleri olup Da görmeyenlere bazı gerçekleri hatırlatmak artık farz oldu. Neymiş efendim, Erdoğan döneminde memlekete fabrika yapılmamışmış. Peki, Erdoğan döneminde fabrika yapılmadıysa bu ihracat büyümesi nasıl gerçekleşti?

Kaldı ki, Erdoğan'ın devraldığı ülkenin yıllık ihracatı 36 milyar 205.1 milyon dolardı. Şimdi bu rakamları Türkiye bir iki ayda yakalıyor. Erbabı bilir, demir çelik üretimi imalat sanayisinin lokomotifidir. Türkiye'de geçen yıl ham çelik üretiminde yüzde 13.2'lik artış olmuş.

Sözün özü, halep ordaysa arşın burada... Erdoğan döneminde fabrika yapılmadı diyenler buyursunlar incelesinler.

Piyango sevinci

Değerli dostlar, sandıklar açılıncaya kadar kendilerini iktidara gelmiş görmek, ana muhalefet partisinde bir adet haline geldi. Ben ana muhalefetin bu adetini, piyango sevincine benzetiyorum.

Biliyorsunuz, bilet alan biri çekiliş yapılıncaya kadar, kendini milyoner olarak görür. Yine biliyorsunuz, bilet alanların hayallerini hep büyük ikramiyeyle yapabilecekleri süsler. Herhalde, piyango biletinin bu kişiye yaşattığı sevinci tarif etmeme gerek yoktur.

İşte ana muhalefetin durumu da böyle... Yahu arkadaş, bir seçimde olsun manzara değişmez mi? Bir seçimde olsun insan temkinli hareket etmez mi? Maalesef etmiyorlar... Bunların utanma duyguları alındığı için, yüzleri kızarmadan her seçim öncesi aynı senaryoyu oynuyorlar.

Halk arasında, balık baştan kokar denir. Ana muhalefetin başındaki zatta utanma duygusu yokki, diğerlerinde olsun. İşte görüyorsunuz, sekiz seçim kaybetmesine rağmen, beyefendi başarılı bir lider edasıyla piyasada dolaşıyor. Temcit pilavı bile, bunun kadar insan önüne gelmemiştir.

Dostlar, ana muhalefette piyango sevincini zirvede yaşayan kişi, Muharrem İnce'dir. Beyefendi beş yüz, bin kişi gördü mü kendini Cumhurbaşkanı seçilmiş zannediyor. Hani bu beyefendiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerine götürseniz, kendisi hemen Beştepe'ye taşınmaya kalkacak.

 
TDV kurban