Dolar (USD)
32.17
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2469.81
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Halep'in yangınlarında esen sonbahar rüzgarı

EYLÜL, sıcak bunaltan yaz günlerinin arkasından geldi ve serin yağmurlarını öylece akıttı üzerimize. Birden kışın, erken inen akşamların, soba sıcaklığının, çorba buğusunun, bereketli dost meclislerinin çağıran telaşlarına doğru yürümeye başladık. Birdensonbahar yağmurlarıyla sırılsıklam ıslandık ve tarifsiz acıların yaşandığı coğrafyamızda derin üşümelere ram olduku2026

Sonbahar serin arıtan yağmurlarını gönderirken bireysel ve toplumsal imtihanların çaresiz devingenliğini yaşar olduk. İmtihanda olduğumuzu, kul olduğumuzu, hiçbir şeye ve hiçbir olaya gücümüzün yetmediğini bir kere bir kere daha hatırlattı Rabbim. O zaman sabahın Rabbine, seherlere, teheccüdlere, gecenin derin ve ıssız sessizliğinde uzun secdelere ve ırmak olmuş akan gözyaşlarına sığındık ve iltica ettik Rabbe.

Derinlerdeki yaralar

Dertlerden ve sıkıntılardan dar olan yüreğimize çareler aramak için dostların yüreğine sığındık. Merhem olur diye yaralarımız hep derinlerde kanarken, hep mahzun ve mahrum hallerimiz ile anlaşılmayı, yok sayılmamayı, insan olmanın erdemli telaşlarına tutunmaya gayret ettik.

Toplumsal anlamda büyük imtihanlardan geçiyoruz. Dertlerimiz alabildiğine yakıyor yüreklerimizi. Ama biliyoruz ki karanlıklar sonu aydınlıklar, buhranlar ve çaresizlikler sonu çareler vardır. Rabbim hep uyarıyor kurtuluş ayetleri ile. Yüreğimize yağdırıyor rahmetini, toplumsal travmalarımıza, sıkışan yüreklerimize, bungun çaresiz dertlerimize gönderiyor yağmurlar gibi ayetleriniu2026 Arındıran, tertemiz eyleyen ve hep insan kılan muhkem ayetleriniu2026 "Elbette her güçlükle birlikte bir kolaylık vardır. Şüphesiz, her güçlükle bir kolaylık! Öyleyse sıkıntıdan kurtulduğun zaman sağlam dur ve yalnız Rabbine sevgi ile yönel." (İnşirah Suresi)

Sonbahar rüzgarları esiyor artık. Artık akşam alacalarının bitiminde alabildiğine soğuk sabahlara açacağız gözlerimizi. Sonbahara alışmaya çalışırken yağıyor bombalar. Bizlerin göğüne sonbaharın hüzünlü yağmurları akarken, romantik şarkılar eşliğinde, Halep'in çocuklarının üzerine varil bombaları, misket bombaları yağıyor. Kanıksanmış ölümlere, vahşet yüklü sabahlara ve yerle bir olmuş viran olmuş kutlu şehirlerin enkazlarına açıyoruz gözlerimizi.

Halep yanıyor kardeşler

Yağmur ve rüzgar elele verip yetim yüzlerin kirini yıkamaya and etmiş gibi yağıyor sanki. Halep yanıyor, masumlar yanıyor, şehirler bir bir tükeniyor ve hep içimizde kanayan derin bir yara gibi Ortadoğuu2026

Rusya'nın ve Amerika'nın çılgına dönmüş savaş uçaklarından yağmur gibi yağıyor bombalar Halep'in üzerine. Hemen yanıbaşımızda, hemen dibimizde can veriyor yavrular yangınlara belenmiş, can veriyor insanlık korkunç katliamlarla. Batı ve tüm Avrupa'nın çok gelişmiş ülkeleri öylece izliyor katliamları yürekleri bile titremeden... Çünkü istedikleri oluyor, çünkü onlar için olması gereken budur. Onların gözünde Müslüman halkların hiçbir değeri yoktur.

Halep'in tüm kutsallarına, kadim tarihi binalarına, asırlardır direnen mimarisine yağıyor bombalar. Nasıl dirilir bu halk ve nasıl kalkar ayağa Ey Rabbim!Bunca katliam silahları boşalırken üzerlerineu2026

Ey Ülkem insanı, Ey Dostlar unutmayalım ki Batının ve Tüm Emperyalist güçlerin tek dileğidir tıpkı Halep'e yağan bombaların bir gün Türkiye'nin kutlu topraklarına yağması.

Bir kurtulur adası gibi ülkem. Gariplerin, yetimlerin yaralı günlerini sarmaya çalışırken her taraftan kuşatılmaya çalışılıyor. Ama direneceğiz, ama imanımızla o bizi bir ve diri tutan imanımızla hep önde, hep hami, hep kurtuluş adası olmaya aday olacağız.

Karşılarında hizaya çeken Cumhurbaşkanımızla, güçlü ordumuzla, şer odaklarının tüm sinci planlarını her daim yerle bir etmek için topyeku00fbn uyanık olacağız.

Uyuyan gizli hücreler

Milat olan 15 Temmuz'u, şehitlerimizi unutmayacağız. Unutmayalım ki onların uyuyan hücreleri, onların gizli kapaklı örgütleri, onların şer birlikleri, Amerikan' nın hamiliği varsa bizim de hep yanımızda olan ve bizi hiç bırakmayan yüce Rabbimiz var.

Şehitlerimizin bedenleri topraklara belenmiş hala tazeu2026 Yetimlerin yürekleri yangın yeri. Ama kavi bir imanla bekliyoruz. Tükenmeyen dualarla buradayız her daim. Kimseler korkutamaz bizleri. Kalkışmalar yıldırmaz bu milletin inancını ve cesaretini. Şimdi daha bir duyarlıyız, daha bir kanıyor yüreğimiz ihanet ateşlerinin harıyla ve daha bir hırsla yürümek istiyoruz meydanlara. Gücü olan gelsin, çıksın meydanlara, Fetö ve aşağılık hainler bilsinler ki bizler buradayızu2026 Ve yollarda, caddelerde, evlerde, okullarda bekliyoruz şehadete yürümek içinu2026 Rabbimize yürümek için bekliyoruz. Çünkü ülkem bir kurtuluş adası gibi yetimlerin yurdu olduğunda, kimsesizleri barındırdığında kaybedecek hiçbir şeyimiz olmadığını anladıku2026Gelin ve görün ey şerliler ve tüm şer odaklarıu2026 Biz buradayız ve bekliyoruzu2026