Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Kasım 2023

Halkların galibiyeti

Değerli okurlarım terör devleti İsrail arkasına bamya gibi düzdüğü dünya zindeleri ile mazlum Filistin halkı üzerine 40 gündür bomba yağdırmasına ve on binlerce masum insanı çoluk çocuk yaşlı genç demeden katletmesine rağmen mağlubiyetten ve avaneleri ile birlikte rezil rüsva olmaktan kurulamayacak.

Tarih kitapları barbarlığın zirvesine bu alçak güruhu oturtarak insanlık tarihinin yüz karası olarak örnek gösterecek.

Yaşayarak bizzat şahit olduğumuz bu acı günlerde her türlü insani ihtiyaçtan mahrum bırakılmış bu mazlum halkın yanında duran dünya halkları ise tarihin altın sayfalarında galibiyetle gururla ve onurla yazılacak.

Dünyanın dört bir yanında yüzbinler milyonlar nerede ise her gün ülkelerinin büyük meydanlarını dolduruyor ve sesi çıktığı kadar bağırarak farkındalık oluşturup dalga dalga dünyamızın kararmış yüzünü aydınlatmaya çalışıyor.

Kimi stadyumlarda, kimi ödül törenlerinde ve hatta kimi de zinde güçlerin oturduğu kaşanelerde Gazze’deki katliamı protesto edip terör devletini ve avanelerini telin ediyor.

Zulüm ile âbad ve payidar olunduğu tarihin hiçbir döneminde görülmemiş ama zulmedenlerin akıbetlerinin berbat olduğuna çokça şahitlik yapılmıştır.

Dünya Jandarmalığına soyunmuş büyük şeytanın bu açık zulüm karşısında tutunduğu kafa karıştırıcı tavırdan da anlıyoruz ki, bu böyle gitmemeli ve şımarık çocuğuna daha fazla müsamaha etmemeli ve daha fazla rezil olmadan, yüzüne gözüne bulaştırdığı bu çirkeften kurtulmalı.

Hafta başında kerhen de olsa ülkemize gönderilen, ABD dışişleri bakanının önceliğinin de bu olduğu kanaatindeyim.

Adamın beden dilinden bunu okumak mümkündü zaten.

Ancak yeni Türkiye birçok alanda şaşırtıcı eylemleri ile göze batıyor.

Eskiden olsa kırmızı halılar üzerinde en üst düzeyde karşılanır ve allanıp pullanıp memnun edilerek ülkesine uğurlanırken, adam şaşkın ördek gibi bir pozisyonda kameralarda görüntülendi.

Kameralarda başka şeylerde gördük.

Beden dili birçok bakımdan çok ama çok şeyler ifade eder.

Duruşlar, tokalaşmalar ve yüz ifadeleri ve kameraların görüntü alanına giren resimler, simgeler masalar sandalyeler nerede ise görseldeki tüm objelerin bir anlamı vardı.

Adamcağızdan çok bu görsellerle verilen mesajlar konuşuldu.

Bizdeki angutların gözü kör olduğu için bu mesajları görmezden gelip işi yine kendi aşağılık kompleksi ile sulandırmaya çalıştılar ama güneşin balçıkla sıvanmayacağı da bir gerçek.

Önümüzdeki günlerde zalimler topluluğu, zulümlerine devam etse de aklıselim çare aramak zorunda.

Bir halkı dünyanın gözü önünde yok edemeyecekler. Hele bu mazlum mağdur Filistin halkı ise bu hiç mümkün değil.

Şehitlik mertebesini şeref olarak gören bu mazlum insanlara yapılan zalimlik, tarihin hiçbir döneminde yapılmamıştır kanaatindeyim.

Bir ay içerisinde Gazze halkı üzerine yağdırılan bombaların Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan bombaların iki katından fazla olduğunu düşünün, elektrik, su ve ekmeğin yok olduğu ve hastanelerinde tamamen yıkıldığını tahayyül edin ve gerisini vicdanınıza sorun.

Bu kadar acımasız bir zulme direnen bir halk için işkembeden atıp tutanlar, bir kez daha düşünmeli ve azıcık vicdanları kaldı ise empati yapmalı.

Hamas’a terör örgütü yaftası yapıştıranlar azıcık geriye dönerek kurtuluş savaşında dedelerimizin vatan savunması için yaptıkları mücadeleye bir göz atsınlar.

Maraş’lı bir vatandaş olarak rahmetli dedemin, kurtuluş savaşında anlattıkları çocukluk hafızamda taptaze ve canlı durur.

Fransız gavuru yerli işbirlikçi Ermenilerin rehberliğinde Maraş’ı işgal edip acımasızca zulmün dozunu artırıp, bacılarımızın başörtüsüne tasallut edince olanlar oluyor ve her mahalleden toplanan gençler ellerinde ne var ne yok onunla mücadeleye başlıyor ve gece gündüz demeden canları pahasına işgalcileri ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirerek şehrimiz kendini düşman çizmesinden kurtarıyor.

Maraş halkı her 12 Şubatta bu bayramı bir hafta kutlar.

Bayramın adı çete bayramı ve her mahalleden gençler o günlerin anısına hafta boyu çete elbisesi giyer.

Bu efsane filmlere konu olmuştur.

Filmin adı, kendini kurtaran şehir.

Hamas’a terörist diyenler, Maraş çetelerine de terörist mi diyecekler.

Maraş çetelerine terörist diyemeyeceğiniz gibi, Hamas çetelerine de terörist diyemezsiniz.

Diyenler olacak elbette.

Bizde onlara terör sevici deriz.

Terör seviciler, ellerinden gelse dağdaki teröristten, hapisteki teröriste kadar tüm teröristleri bağrınıza basacak.

Ancak milletin ferasetinden korkup, kem küm edip lafı ağızlarında geveleyip duruyorlar.

Dilinizin altında ıslattığınız baklayı çıkarın ve net olarak konuşun ki, millet gizli saklı tuttuğunuz şeyleri daha açık seçik görsün ve yüzünüze hak ettiğiniz gibi haykırsın.

Maraşlı bir vatandaş olarak dedemin terörist olmadığına emin olduğum kadar, Hamas’ında terörist olmadığına inanıyorum.

Tıpkı dedelerimiz gibi vatanlarını korumaya çalışıyorlar.

Kukla Abbas’tan ve uyuşuk ırkdaşlarından ne köy ne de kasaba oluru bizzat yaşayarak biliyorlar.

Şehitliği yüce bir mertebe gören bir topluma ne yapsanız sonuç değişmez. Onlar onurları ile her türlü zorluğa rağmen dimdik ayakta ve her biri demir bir bilye ve alçak canavarların kalan dişlerini sökecekler.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.